Dmitrović "priželjkuje" pogodak, evo šta kaže o izostanku Milivojevića i Nastasića!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 02.06.2019.
18:23
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Prvi golman "Orlova" smatra da je cilj u dve predstojeće utakmice isti - pobeda.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Marko Dmitrović smatra da bi idealan ishod predstojećih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bio trijumfi protiv Litvanije i Ukrajine bez primljenog gola.

"Videćemo kako će se odvijati stvari, ali prvi plan i cilj je šest bodova, kao i uvek. Idemo na pobede, prvo na Ukrajinu i ona je u maksimalnom fokusu", rekao je Dmitrović novinarima u Belom dvoru, gde je kompanija "Heineken" sinoć organizovala gledanje finala Lige šampiona.

Dmitrović očekuje da „orlovi“ nastave uzlaznu putanju u formi, stvorenu još tokom Lige nacija, ali i igrom u Portugaliji (1:1).

"Svi mi golmani i cela odbrana, verujem i ceo tim, hocemo pobedu bez primljenog gola. Videli smo da je Ukrajina uigrana ekipa, iako Ševčenko nije mnogo godina selektor odlično ih ukomponovao. Kolektiv je njihova snaga i neće biti lako, posebno što su na svom terenu dobri", rekao je on.

Zato Dmitrović ističe da je recept partija Srbije ista kao u Lisabonu i u Nemačkoj (1:1).

"U Ukrajini moramo da pokažemo sjajni timski duh koji imamo. Neka bude 0:1 odmah potpisujem. Strelac? Bilo ko, pa makar i ja iz penala ili sa gola na gol".

On veruje da bi nacionalni tim bio jači sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem, koji zbog nesuglasica sa selektorom Mladenom Krstajićem ne dobijaju poziv.

"Oni su kvalitetni fudbaleri, igraju u Premijer i Bundesligi i imaju zapažene uloge u svojim klubovima. Bitni su igrači, ali sve je na selektoru i najbolje je da on ima sve igrače u formi i tako bude na slatkim mukama. Ovo što je izabrao je najbolji tim za ove dve utakmice", zaključio je Dmitrović.

Srbija 7. juna gostuje u Lavovu Ukrajini, a tri dana kasnije čeka Litvaniju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 03.06.2019
08:37

Dmitrovic, Rajkovic, Jovanovic- Gajic, Lakicevic, Milenkovic, Veljkovic, Spajic, Nastasic (ili Maksimovic), Kolarov- Maksimovic, Lukic (Gudelj), Milivojevic (ili Radojica), Matic (Fejsa)- Tadic, Zivkovic (Lazovic), Ljajic (Djuricic), Milinkovic-Savic (Jojic), Gacinovic, Kostic (ili Kat(a)i magiko)- Jovic, Mitrovic (Vlahovic), Prijovic (Djurdjevic).

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 02.06.2019
18:39

Stojkovic (ili Jovanovic), Dmitrovic, Rajkovic- Ivanovic (ili Pejcinovic), Gajic (Lakicevic), Milenkovic, Veljkovic, Subotic (Nastasic), Spajic ili Maksimovic, Kolarov- Maksimovic, Lukic (Gudelj), Milivojevic (ili Radoja), Matic (Fejsa)- Tadic, Zivkovic (Lazovic), Ljajic (Djuricic), Milinkovic-Savic (Jojic), Sulejmani (ili Katai), Kostic (Gacinovic)- Jovic, Mitrovic (Vlahovic), Prijovic (Djurdjevic).