Đuričić: "Spremni smo za 90 minuta borbe protiv Zvezde"

Autor: Beta Beta
petak 03.11.2017.
18:07
Izvor: Beta

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Milan Đuričić rekao je da i dalje ima problema sa povredama igrača, ali da je njegova ekipa spremna za 90 minuta borbe protiv, kako je ocenio, najkvalitetnije ekipe u Srbiji, Crvene zvezde.

Beta/Saša Đorđević/Ev
Beta/Saša Đorđević/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog u nedelju od 17 časova igraju u Nišu protiv Crvene zvezde, utakmicu 16. kola Super lige Srbije.

Ekipa iz Niša je osma na tabeli sa 23 bodova i u poslednje četiri utakmice je bez pobede. Zvezda je prva na tabeli sa 40 bodova, a u meč ulazi posle remija u četvrtak uveče protiv Arsenala (0:0).

"Problemi sa povredama me prate otkako sam preuzeo ekipu i navikao sam. Čeka nas težak meč i najjači mogući protivnik. Smatram da je Crvena zvezda najkvalitetnija ekipa u Srbiji, kolega (Vladan) Milojević je sjajan stručnjak i moraćemo da odigramo najbolju utakmicu u sezoni kako bismo mogli da se nadamo povoljnom rezultatu. Oni su odigrali iscrpljujući meč u Evropi, sigurno su umorni, ali imaju veliki fond igrača i ne verujem da će njihova igra biti u padu. Dobro smo radili tokom ove nedelje i spremni smo na borbu tokom svih 90 minuta", rekao je Đuričić.

Protiv Zvezde neće igrati najbolji strelaca Super lige Milan Pavkov, koji kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde nema pravo nastupa.

"Za Pavkova smo odavno znali da neće moći da nam pomogne, a osim njega neću računati na povređene Miloša Petrovića, Nikolu Aksentijevića i golmana Nemanju Krznarića, dok je Marko Tomić rovit i njegov nastup je nezvestan. Daćemo sve od sebe, nadamo se i velikoj podršci publike, a da li će to biti dovoljno da teren napustimo zadovoljni ostaje da se vidi", naveo je trener Radničkog.

Radnicki Nis
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds

Fudbaler Radničkog Lazar Arsić rekao je da njegova ekipa mora hrabro da uđe u duel sa srpskim vicešampionom.
 
"Poštujemo sve što su učinili ove sezone, predstavljaju Srbiju u Evropi na sjajan način, ali mi u ovoj utakmici imamo želje i ciljeve i trudićemo se da ih ispunimo. Moramo biti hrabri, oprezni i strpljivi, pre svega na sredini terena. Ne smemo im dozvoliti da nametnu svoj ritam, a što duže budemo bili ravnopravni šanse za uspeh će nam se uvećavati", naveo je Arsić

Defanzivac Radničkog Vladimir Simunović rekao je da je Zvezda favorit, ali da će njegova ekipa pokušati da pokaže da može da se suprotstavi najjačim srpskim timovima.

"Najvažnije je da budemo disciplinovani, da se držimo dogovora, ne sumnjam da ćemo tokom meča imati šanse da dođemo do rezultata koji bi nas obradovao", rekao je Simunović.

Utakmica Radničkog i Crvene zvezde okarakterisana je utakmicom visokog rizika i zbog toga je održano više radnih sastanaka i dogovora oko ogranizacije. Kapije stadiona biće otvorene od 14.30 časova, a iz Radničkog su apelovali na gledaoce da na utakmicu ne dolaze automobilima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 59
Friday, 03.11.2017
21:06

Crvena zvezda je na 5 utakmica (Arsenal, Mladost, Spartak, Zemun, Arsenal) dala dva regularna gola (Mladost i Zemun) gde joj je u prvoj utakmici sudija pomagao 90 i kusur minuta, a u drugoj trener Zemuna izmenama igrača i formacije tražio dok nije našao rupu u sopstvenoj odbrani. Znači za 450 minuta nijedan gol i to da neko naziva najjačom ekipom u Srbiji? Da ih ne upoređujem s Partizanom jer nema smisla ali na takve tvrdnje mogu da se žale npr. Napredak, Mladosti, Spartak...

avatar
SvetskiSampion
Sunday, 05.11.2017
02:53

Udri boze svugde samo ne u glavu.