Đurićev plan - Još jedna titula, pa povlačenje!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 18. februar 2014.

  • 18:48

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Posle sednice Upravnog odbora Partizana Dragan Đurić potvrdio da nije podneo ostavku, niti to namerava da učini, ali i naglasio da se na narednoj Izbornoj skupštini neće ponovo kandidovati za predsednika. Izborna skupština bi trebalo da se održi u decembru, ali je Đurić nagovestio da bi mogla da se održi i znatno ranije, možda već u junu, po završetku aktuelne sezone.

Đurićev plan - Još jedna titula, pa povlačenje!
Foto: partizan.rs
Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je danas da je sva ovlašćenja preneo na potpredsednike crno-belih i da će se uključiti u rad koliko god bude mogao, ali da se na narednoj Izbornoj skupštini sigurno neće ponovo kandidovati za tu funkciju.

"S obzirom na obaveze i probleme koje imam u privatnom bitisanju, ne mogu da budem prisutan kao u prethodnom periodu. Moje prisustvo u narednih pet-šest meseci će biti dosta smanjeno i na moju molbu sam preneo ovlašćenja na potpredsednike, a ja ću kao predsednik da se uključim koliko god mogu", rekao je Đurić novinarima na stadionu Partizana posle sednice Upravnog odbora.

Redovna Izborna skupština Partizana trebalo bi da se održi u decembru, ali je Đurić rekao da će se možda održati ranije.

"Izborna skupština je u decembru, meni mandat i Upravnom odboru ističe tada. Pobrinućemo se u narednih četiri-pet meseci da pripremimo tu sednicu, a da li će ona biti u junu, julu ili septembru ne znam, ali odgovorno tvrdim da se ja neću ponovo kandidovati za tu funkciju.

Dosta je bilo ovih šest godina, moramo da nađemo ljude, koji će doći u Partizan... časne ljude, koji će da rade i nek' budu uspešni kao i mi, pa ćemo svi biti zadovoljni",
rekao je Đurić.

U saopštenju crno-belih od prošle nedelje je navedeno da je Djurić obavestio Sekretarijat da "zbog privatnih obaveza neće moći da se posveti radu kluba u meri i na način kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu".

Na današnjem Upravnom odboru potvrđena je odluka Seekretarijata.

"Predsednik kluba je predložio, imajući u vidu blizak početak takmičarske sezone, obaveze i ambicije kluba, da potpredsednici kluba preuzmu poslove predsednika kluba. Sekretarijat je prihvatio izneti predlog, a predsednik kluba će učestvovati u radu organa kluba u skladu s mogućnostima", navodi se u saopštenju Sekretarijata od prošle nedelje.

Đurić je dan po izdatom saopštenju izjavio da nije podneo ostavku na tu funkciju i da će nastaviti da radi u klubu.

Đurić je uhapšen 13. januara zbog krivične prijave koju je protiv njega podnela policija u vezi s privatizacijom Veterinarskog zavoda, kao jedne od sporne 24 privatizacije. On je deset dana kasnije pušten iz pritvora pošto je položio jemstvo od dva miliona evra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu u vezi s privatizacijom Veterinarskog zavoda koji je 2005. godine kupila kompanija Zekstra, koja je u Đurićevom vlasništvu.

Đurić je osumnjičen za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica jer je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica Zekstra d.o.o i Bankom d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207 miliona dinara.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari