Đurić: "Za nama je nezapamćena sezona u sportu"

 • Autor: Beta

 • 16. jun 2014.

 • 11:28

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Govoreći u susret početka priprema za novu sezonu, prvi čovek Partizana osvrnuo se i na period koji je iza nas.

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić izjavio je danas da njegovi igrači u predstojećoj sezoni moraju da "ostvare ono što u prethodnoj sezoni nisu" i da pokušaju da "prezime" u evropskom takmičenju.

"U ovoj sezoni moramo ozbiljno da radimo, da budemo bolji i učinimo ono što prethodne godine nismo uspeli. U evropskom takmičenju moramo da pokušamo da uradimo što više, da prezimimo, a u kom takmičenju ćemo igrati, još ćemo videti", rekao je Đurić na okupljanju igrača Partizana u Sportskom centru Teleoptik u Beogradu.

Fudbaleri Partizana okupili su se danas povodom početka priprema za predstojeću sezonu. Oni su jutros obavili lekarske preglede, nakon kojih su počele pripreme.

Partizan prošle sezone nije uspeo da osvoji sedmu uzastopnu titulu, a Đurić je rekao da je ta sezona "nezapamćena u sportu", ali da "ne treba niko u klubu da kuka".

"Za nama je nezapamćena sezona u sportu, jer smo po ocenama javnosti bili najbolja ekipa u Srbiji i mislim da je, prema svim merilma, trebalo da osvojimo ono što nismo osvojili. Ipak, ovo nije mesto za kukanje i ne treba da kukamo. Sve što smo u prošloj sezoni tražili bio je korektan odnos sudijske i fudbalske zajednice, što nismo dobili, ali šta je bilo, bilo je", rekao je Đurić.

"Pred nama je bitnija sezona, moramo da izvučemo popuke iz prethodne, da vidimo gde smo grešili. Moramo da uradimo sve i da budemo najbolji. Na vama je da radite, a mi u klubu ćemo učiniti sve na finansijskom planu da redovno primate plate. Želim vam sreću, ali nje neće biti ako se ne budete trudili", dodao je Đurić.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da će se njegova ekipa potruditi da ostvari sve takmičarske ciljeve.

"Moramo da radimo kvalitetno tokom priprema, da se koncentrišemo na rad na terenu i da poboljšamo kvalitet treninga, iako je prethodne sezone bio na visokom nivou. Moramo da se potrudimo da ostvarimo sve takmičarske ciljeve", rekao je Nikolić i poželeo igračima uspeh, sreću i zdravlje tokom priprema.

Na pripremama će biti 25 igrača, koji će danas sa stručnim štabom otputovati na Zlatibor, gde će odigrati šest pripremnih utakmica: Živko Živković, Filip Kljajić, Vladimir Volkov, Nikola Gulan, Branko Pauljević, Miloš Ostojić, Branislav Trajković, Vojislav Stanković, Darko Brašanac, Saša Marković i Nikola Drinčić.

Tu su i kapiten Saša Ilić, Danilo Pantić, Nikola Ninković, Petar Grbić, Andrija Živković, Predrag Luka, Danko Lazović, Beko Fofana, Ivan Šaponjić, Marko Lomić, Miladin Stevanović, Miroslav Bogosavac i Saša Lukić.

Na spisku su i povređeni Nemanja Kojić, kao i Petar Škuletić i Nemanja Petrović, koji su bolesni.

Miroslav Vulićević i golman Milan Lukač su na produženom odmoru do 26. juna, zbog obaveza u reprezentaciji Srbije.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari