Đurić OTKRIVA - Evo gde se pogrešilo sa Živkovićem!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 28. januar 2016.

  • 23:03

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Bivši predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić održao je reč i "otvorio dušu" kada je u pitanju slučaj Andrije Živkovića. Dragan Đurić otkriva ko je kriv za "pat poziciju" i kako je potpisan "famozni" ugovor o prodaji prava na Živkovića.

Đurić OTKRIVA - Evo gde se pogrešilo sa Živkovićem!
Foto: partizan.rs
Fudbalski klub Partizan ovih dana potresa fama oko Andrije Živkovića i činjenice da će crno-beli najverovatnije ostati bez igrača i obeštećenja, a pritom će morati da plate "penale" zbog ugovora koji je potpisala prethodna Uprava na čelu sa Draganom Đurićem.

Bivši predsednik crno-belih nagovestio je u četvrtak da će "otvoriti dušu" i obelodaniti kako je sklopljen ugovor sa investicionim fondom Pinija Zahavija koji je napravio veliki problem Partizanu.

Svoju "ispovest" za "Večernje Novosti" Dragan Đurić počinje konstatacijom da bivša Uprava nije uradila ništa loše prodajom dela prava na igrača jer joj je zakon garantovao mogućnost da posegne za tim rešenjem.

"Mi imamo zakonsko pravo da prodamo ekonomska prava koja su u vlasništvu kluba. I prodali smo 50 odsto Partizanovih prava, a ne njihovih 25 odsto. Nismo konsultovali Živkoviće, jer smo prodali naše, a ne njihove procente" objašnjava Dragan Đurić.

Govoreći u sopstvenu odbranu, Dragan Đurić podseća da su njegovi najbliži saradnici iz perioda kada je potpisan ugovor i dalje u klubu i ističe da su oni morali da obaveste članove nove Uprave o detaljima ugovora sa Pinijem Zahavijem.

Bivši predsednik Partizana smatra da problem nije nastao zbog činjenice da su Zahaviju prodata prava na Andriju Živkovića, već zbog toga što nova Uprava nije na vreme produžila ugovor sa igračem.

"Da je ugovor produžen kada je trebalo igrač bi išao tamo odakle je stigla ponuda. Da sam u klubu, budite sigurni da igrač ne bi igrao ni u prolećnom delu, niti Ligu Evrope dok ne pristane da potpiše i to bi se desilo u kratkom roku" ističe Đurić i podseća na vreme kada je on bio predsednik,

"Imali smo problem s Andrijom i njegovim ocem prilikom prvog ugovora, ali smo suspendovali Živkovića, posle čega je on pristao da potpiše. Ideja je bila da se isto učini i na polovini postojećeg ugovora, samo što nova garnitura rukovodilaca to nije uradila iz samo njima znanih razloga" kaže Đurić.

Pozabavio se bivši predsednik crno-belih u ovoj ispovesti i izjavama koje smo prethodnih dana mogli da čujemo u medijima a koje se tiču "stavljanja katanca na klub".

"Iliev priča o nekakvom katancu, kakav katanac? Pa od našeg odlaska na klupski račun je leglo skoro 10 miliona. Mi smo za sedam godina od države dobili 900.000 evra, oni sada za godinu 700.000, a u Zvezdu je za to vreme ušlo 30 miliona. A i tada kada smo dobili 900.000 to je bila revolucija" objašnjava Đurić.

Što se tiče slučaja Andrije Živkovića jasno je da su Partizanu sada vezane ruke, a Dragan Đurić u neku ruku ne žali što je tako jer je novo rukovodstvo okrenulo leđa prethodnicima iz nepoznatih razloga.

"Sve je sada u rukama oca, a razlog za to je neblagovremeno produženje ugovora. Oni nisu nikoga zvali da bi našli rešenje, bilo im je poniženje da pričaju sa ljudima koji su osvojili šest titula, četiri kupa, doveli klub do Lige šampiona i igrali četiri Lige Evrope. Zašto tako rade, to je pitanje za njih" kaže Đurić i zaključuje,

"Dovoljna je i činjenica da predsednik koji je sve to ostvario sa klubom ne može da dobije ni klupski kalendar za novu godinu" završio je Dragan Đurić.

Podsećamo da se u četvrtak po ovoj temi oglasio i menadžer Andrije Živkovića koji je otkrio da igrač neće potpisati novi ugovor sa klubom što znači da stvari idu u najlošijem mogućem pravcu po Partizan.

Crno-beli bi mogli da suspenduju Andriju Živkovića na startu prolećnog dela sezone ali bi vrlo brzo ostali bez igrača, obeštećenja a pritom bi morali da plate penale u iznosu od oko 1.5 miliona evra.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari