Đukiću postavljeno konkretno pitanje: ''Zašto nisi napustio Partizan posle finala Kupa?'' Evo šta je odgovorio!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.05.2018.
23:16
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Miroslav Đukić dan posle osvojenog trofeja sa Partizanom u Kupu Srbije gostovao na klupskoj televiziji.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Partizan je trofejno okončao minulu sezonu, u sredu je u Surdulici savladao lučansku Mladost sa 2:1 i osvojio 15. trofej nacionalnog Kupa u klupskoj istoriji.

Miroslavu Đukiću to je prvi trofej u trenerskoj karijeri, do koga je stigao posle velikih pritisaka i brojnih kritika kojima je bio izložen tokom sezone.

Mnogi i danas spekulišu o njegovom odlasku, iako ga ugovor sa Partizanom veže još godinu dana, i iako je juče odbacio tu opciju.

Zbog toga mu je na početku gostovanja u ''Partizanovom vesniku'' odmah postavljeno jasno i direktno pitanje - zbog čega juče nije napustio klupu crno-belih, poput brojnih njegovih prethodnika iz ranijih sezona.

''Kada sam dolazio u Partizan, znao sam da će biti mnogo teško ponoviti duplu krunu, jer će sve manje od toga biti kritikovano. Ali, verovao sam u sebe, u svoj rad, verovao da možemo da napravimo dobre stvari, da oformimo stil igre i da radimo na duge staze. U tom procesu ima dizanja, padanja, ali mislim da smo na dobrom putu i to smo pokazali u ovoj sezoni koja je vrhunska.

Igrati na tri fronta mnogo je teško. Ekipe koje su naviknute na igranje na tri fronta to teško podnose taj teret, a kamoli Partizan koji na to nije pripremljen.

Na dva fronta smo bili veoma uspešni, pored toga klub je zaradio osam miliona evra, lansirali smo mlade igrače, u ligi osvojili drugo mesto. Zaista, odlična sezona.

To je sve proces, u padanju i dizanju 'menjamo figure' ko može da nam da tu igru, ko ne može.

Da li ću ja nastaviti taj proces, to ne zavisi od mene. Ali, ja se ne plašim, imam neku svoju viziju, ja i dalje pričam 'mi smo Partizan'. Neki me kritikuju kad to kažem, a posle utakmice pričam kako 'nismo imali karakter'. To je proces koji traje, da ekipa bude konstantna, da 90 minuta radi istu stvar...'', objašnjava Đukić.

Voditelj Željko Pantić je primetio da Đukić tokom sezone ni u jednom trenutku, bez obzira da li je ekipa u rezultatskoj krizi, nije tražio krivicu u nekome drugome. Uvek je štitio igrače u svojim javnim istupima, govorio sada već čuvenu rečenicu da ''nema šta da im zameri''. Takođe, nije se žalio ni na upravu, ni na sportskog direktora zbog igrača koje su mu doveli...

''Ja shvatam ulogu trenera i ne pokušavam da svaljujem krivicu ni na koga, već da izvučem maksimum od svakog igrača, da napravim najbolji sklop, bez kukanja. Najlakše bi mi bilo da sam u Mančesteru da imam budžet od 200, 300 miliona i kažem, gde ima najbolji levi bek - tamo, gde ima najbolji desni bek - tamo...

Partizan mora da pravi igrače, nemamo mi neke sponzore koji nam daju neke milione, trilione, moramo da pravimo igrače. Ove sezone smo tri igrača lansirali (Đerlek, Marković, Cucin). Ne žalimo se ni na koga, radimo sa onim što imamo. Nemam problem da prihvatim kritiku na sebe, ja pokušavam da saniram sve, ne tražim krivicu ni u Ilievu, ni u Vučeliću, Vazuri, već se trudim da popravimo sve što mogu.

Šta je nas održalo u svlačionici? To je taj pošten odnos. Nije nas interesovao ni Suma, nji Toške, ni Mare... Oni koji su bili najbolji, oni su dobijali priliku, niko nije bio povlašćen i igrači su to shvatili, shvatili su to naše poštenje'', poručio je Đukić.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Giorgio
Friday, 25.05.2018
10:31

Drugovi moracemo da uzmemo motku u ruke I najurimo ovakve.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
08:44

Ako hocete da dobijete rak mozga po ubrzanom postupku, gledajte -PV-.

avatar
SvAšTa_ŠtOnE
Friday, 25.05.2018
07:55

aaaa Zato. A zašto nisi pošao? Ovdje se radi o nekoj sezoni kao "za pamćenje" u Evropi, a navijači hoće da ideš. NEšto tu ne štima. Ali evo da se objasnimo. U ligi gdje imaš samo jednog protivnika sa kojim se relano takmičiš, treba da igraš napadački fudbal. Fudbal koji melje ostale, diže samopouzdanje ekipe i fudbal koji pravi igrače. Ti treneru naš ne da je to daleko od lijepog fudbala čak, nego je i daleko od "Mateusovog" PArtizana. To je jedna sredina u kojoj se juri pola lige u tekmama da se izjednači pa i pobijedi u nekakvim nadoknadama, tako jedna teškoća za gledanje. Kao navijaču Partizana čestimam Zvezdi na tituli, bolji su bili i ako ti ostaneš, srećna im i sledeća godina, a onda kad nešto uzme maha znaš već... Ajde daj tu ostavku.

avatar
pfc
Friday, 25.05.2018
18:24

I ja sam hteo nesto slicno da napisem ali sve si rekao. Nije problem biti drugi. Nije zvezda toliko bolja od nas. Pogotovo ne za 20 bodova razlike. Problem je sto nemamo igru i nemamo motivisanost vecine igraca sto je ;po meni nedostatak autoriteta kod trenera.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
07:37

NE ZAVISI OD TEBE?! Lepo podnesi ostavku i videces da itekako zavisi od tebe! Kako je to lansiran Cucin? Tek nekoliko utakmica je odigrao, a i nije bas da se nesto proslavio! Igraci nisu povlasceni, ali im zato svima tepas, smesno do bola...

avatar
[email protected]
Friday, 25.05.2018
06:21

Čovek nema obraza! Zna da ako napusti Partizan nece dobiti vise ni jedan trenerski angazman jer je očajan trener!!! Zato mu je sve sjajno i ne zali se ninasta...

avatar
Flex2302
Friday, 25.05.2018
02:02

Ma covece da li si ti normalan? Koja uspesna sezona? Samo idi sto pre, smucio si se i Bogu i narodu. Daleko ti lepa kuca.

avatar
PLAYBOY
Friday, 25.05.2018
01:37

da neko nazove ovu sezonu savrsenom mora biti na teskim drogama, za mene je ova sezona gora i od one kada nas je vodio Jesic

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
08:45

Jedino nije gora od one sezone 2015/16, nju ce bas biti tesko nadmasiti:-D

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 25.05.2018
00:53

Prodajom Evertona izgubiljenje svaki tracak nade da Partizan moze da bude iole blizu Zvezdi ove sezone. Nema tu Djukic krivice, igracki je organicen, prodali su 3 najbolja igraca a doveli slaba pojacanja. Djukic ostaje zahvaljujuci osvojenom kupu ali najkasnije do zime koja ce bit ponovo vrlo hladna

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 26.05.2018
11:39

Partizan je bio bolji od zvezdice i ove sezone, nameštene utakmice sa sudijama i vašim protivnicima niko ozbiljan ne uzima za ozbiljno, pokrali ste Partizan u dva Večita derbija, jedino niste uspeli Mačvu i Napredak x 2 iako su pokušale vaše sudije.

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 27.05.2018
05:27

Ja sam postavio sasvim realan komentar sa malom analizom i sa malom navijackom pristrascenosti. Probaj i ti nekada

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 24.05.2018
23:39

Imam osecaj da ce on otici u slučaju da ne prođemo u LE, a možda neće ni tad ako dobijemo nekog jako teškog protivnika i od njega ispadnemo,...

avatar
Hyypia
Thursday, 24.05.2018
23:25

U tome i jeste problem najveci. Jer suma koji ima 800 000 eura godisnju platu (primao u liberecu 400 000e proveren info) i tosic koji ima 700 000e sede na klupi. Mi smo imali taj problem sa rikardinjom samo je pn primao godisnje 350 000e. Ako ostane djuka titula je ponovo Crveno Bela. Tako da djuka ostani!

avatar
Ša-la-la-la
Thursday, 24.05.2018
23:57

I ja imam proveren info da je Rikardinjo primao godisnje 850 000 eura...

avatar
brekbaCh1
Friday, 25.05.2018
00:21

Provereno Suma ima platu 8 miliona.