Đukiću najvažniji prolazak u četvrtfinale, zadovoljan drugim poluvremenom

Autor: Pavle Knežević
sreda 15.11.2017.
20:57
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana pohvalio je igru u drugom poluvremenu pobede nad Radom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Miroslav Đukić priznaje da je najvažnije što je tim prošao u četvrtfinale kupa. Zadovoljan je samo igrom u drugom poluvremenu. Trener Rada o mladima i budućnosti srpskog fudbala.

"Najbitnije je da smo prošli dalje. Odlično drugo poluvreme. U prvom smo se dosta mučili. Nismo uspeli da pronađemo put do gola, da pronađemo taj pas. Imali smo dominaciju, ali jalovu. U drugom poluvremenu je bio mnogo jasnije, mnogo tečnije smo igrali i proizvod toga su tri gola", rekao je Đukić novinarima posle meča.

Partizan je pobedio 3:0, a dva gola je postigao Zoran Tošić. Treneru je sada još više krivo što "Bambi" neće moći da igra protiv Jang bojsa u ključnom meču.

"Toške je za nas veoma bitan igrač, to je i večeras pokazao. Bio je aktivan tokom cele utakmice i pokušavao. U drugom poluvremenu je imao tečnost da postigne dva gola. Ali, koga nema bez njega se može i mora", rekao je trener.

Treći gol je prava "lepotica" Marka Jankovića.

"Prelep gol, veoma bitan za Marka, veoma bitan za njegovo samopouzdanje. Veoma je bitno da napadači daju golove, da imaju samopouzdanje. Idemo u Ivanjicu sa dobrim rezultatom i dobrim samopouzdanjem", rekao je Đukić.

Trener Rada Slađan Nikolić ocenio je da je Partizan zasluženo slavio i poželeo je rivalu sreću u nastavku sezone, ali i u evropskim mečevima.

"Ja sam zadovoljan kako smo danas odigrali, pogotovo prvo poluvreme, tih 55-60 minuta, a onda se desila naša stara boljka, taj pad posle prvog gola. Uzrok i te naše igre je sigurno ulazak i ta dva igrača Partizana, Saleta Ilića, koji je odigrao bez greške i Tavambe, koji je jedan od najboljih špiceva u zemlji, tako da je na kraju zasluženo pobedio Partizan", rekao je Nikolić.

Prvo poluvreme završeno je 0:0, ali je Rad pogodio stativu. Nikolić ne veruje da bi to nešto promenilo.

"Možda bi bilo drugačije prvo poluvreme, ali sigurno da bi do kraja utakmice bilo vrlo teško izboriti se sa tim rezultatom", rekao je on.

Trener je u finišu meča pružio šansu 18-godišnjim Parađini i Rizniću priliku da debituju u seniorskom fudbalu.

"Veliki potencijal i za Rad i za srpski fudbal, i Riznić i Parađina. To je budućnost našeg kluba i nastavak politike našeg Rada, da forsiramo mlade iz našeg kluba. Klinci su dobili šansu da odigraju protiv jednog velikog kluba kao što je Partizan", rekao je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 59
Thursday, 16.11.2017
00:13

Najvažnije je da shvatiš da Antonov treba što više minuta kako bi što pre konstantno igrao u prvih 11 i da ni u snu ne pomišljaš da razdvajaš tandem Everton-Radin