Đukićeva poruka mira iz Tirane

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.10.2017.
18:50
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić poručio je da je njegov tim lepo dočekan u Tirani i da će sutra pokušati da pošalje poruku mira sa meča u Elbasanu.

Epa/Peter Schneider
Epa/Peter Schneider

Povezane vesti

Poslednje obraćanje medijima pred utakmicu trećeg kola Lige Evrope između Skenderbega i Partizana trener gostujućeg tima morao je da obavi u Tirani iako će utakmica biti odigrana u Elbasanu.

Miroslav Đukić rekao je da su njegovi igrači svesni težine zadatka koji ih očekuje ali da se svi nadaju povoljnom rezultatu.

"Očekuje nas dobar meč protiv agresivne i tvrde ekipe kakva je Skenderbeg. Reč je o timu koji igra ofanzivan fudbal. Svesni smo da ove utakmice dosta odlučuju, nadamo se dobrom meču i dobrom rezultatu", rekao je Đukić a prenosi "Mondo".

Na konferenciji za medije najmanje se govorilo o fudbalskim aspektima sutrašnje utakmice pošto su se tamošnji novinari fokusirali na priču o navijačima i atmosferi.

"Super smo tretirani ovde, nema nikakvih problema, a mi se ne plašimo nikakvog ambijenta. Ovde smo došli da igramo fudbal, 11 na 11 je na terenu, oni će rešavati sudbinu meča. Navikli smo da igramo u teškim ambijentima, jer smo profesionalci", kazao je trener Partizana.

Jedno od pitanja bilo je vezano za poruku koju će Partizan poslati sa sutrašnje utakmice.

"Poslaćemo poruku mira. Fudbal nikad ne razdvaja, nego zbližava. Poruka je da smo bili dobro tretirani, nadam se da ćemo biti sportski prihvaćeni, a da će pobednika odlučii fer-borba. Nadam se da ćemo shvatiti da nam je u regionu svima potreban mir. Da ne pravimo tenzije jer je fudbal ambasador koji ujedinjuje ljude", istakao je Đukić.

Nije izostalo ni pitanje vezano za utakmicu odigranu pre trideset godina u okviru Kupa UEFA kada je Fljarmurtari eliminisao Partizan.

"Prošlo je mnogo vremena, ovi momci što će sutra igrati tu utakmicu nisu ni videli, tako da ona neće imati nikakvog uticaja na sutrašnju", prokomentarisao je Miroslav Đukić.

Partizan i Skenderbeg ulaze u sutrašnji duel sa po jednim osvojenim bodom posle dva meča ali se Miroslav Đukić ne slaže sa konstatacijom da je njegov tim loše otvorio takmičenje.

"Nije tačno da nismo počeli dobro grupu, jer smo igrali nerešeno protiv Jang Bojsa koji je dobra ekipa na njihovom stadionu. A posle smo izgubili od favorita kakav je Dinamo. Nije to loš početak. Ove utakmice sa Skenderbegom će nam biti ključne po pitanju ambicija", kazao je Đukić.

Utakmica 3. kola Grupe B Lige Evrope između Skenderbega i Partizana igra se u četvrtak od 21.05 a direktan prenos obezbeđen je na Radio televiziji Srbije i TV Arena Sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 18.10.2017
20:40

Jedan bod iz dve utakmice NIJE LOS pocetak?! Moze li laksa grupa od ove da dodje? Sve sto ste trebali da uradite protiv Dinama je da jednostavno samo NE izgubite od njih, a vi u tome niste uspeli da ucinite cak ni posle vodjstva od 2:0 kod kuce!!!

avatar
Stabber
Wednesday, 18.10.2017
19:47

Kako nije lose, pa protiv dinama je partizan morao da dobije jer su imali 2 razlike orednosti