Đukićeva poruka iz Litvanije - Napadački, na pobedu! A ima li i ''plan B''?

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.08.2018.
18:01
Izvor: Sportske.net

U Partizanu poštuju protivnika, ali veruju u svoje kvalitete uoči sutrašnjeg revanša sa Trakaijem.

Screenshot, Youtube/Danas Conference Center
Screenshot, Youtube/Danas Conference Center

Povezane vesti

Po dolasku crno-bele ekspedicije u Viljnus, na revanš sa Trakaijem u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, novinarima su se na konferenciji za medije obratili trener Partizana Miroslav Đukić i kapiten Saša Ilić.

Podsetimo, prvi meč u Humskoj Partizan je dobio sa 1:0.

''Ostvarili smo laganu prednost u prvoj utakmici, dolazimo ovde da igramo drugih 90 minuta, znamo da će biti teško, ali sve ćemo učiniti da prođemo. I ovde ćemo pokušati da se nametnemo, nećemo menjati naš stil igre'', poručio je Đukić na početku konferencije za medije.

Litvanske novinare zanimalo je da li će i navijači Partizana doći na utakmicu, ali Đukić nije mogao da im da odgovor na to pitanje.

''Zaista ne znam'', rekao je Đukić.

Potom se osvrnuo i na prvu utakmicu sa Trakaijem prošlog četvrtka u Humskoj, kada su navijači pokazali veliko nezadovoljstvo i trražili njegovu ostavku.

''Ne mogu ja tu ništa da menjam. Ja sam, kako je predstavljeno u srpskoj javnosti, dočarao igračima ono što ih očekuje u tom meču, da igramo proztiv dobro organizovane ekipe koja igra dobar fudbal. Iako smo imali težak ambijent, igrači su uspeli da zadrže taj mir. Znamo da ni ovde neće biti nimalo lako, ali mislim da smo i mi dobra ekipa i sve ćemo učiniti da ovde izborimo prolaz u sledeće kolo'', objašnjava Đukić

Za razliku od prvog meča, sutra će Đukić imati još jedno rešenje u napadu - Ognjena Ožegovića, koji je prošli meč sa Trakaijem propustio zbog povrede u Surdulici.

''Ima još dosta do utakmice, samo jednom smo igrali sa dva napadača, igrali smo i sa jednim špicem i polušpicem i mislim da Partizan  u obe varijante deluje dosta dobro. Partizan hoće da igra ofanzivan fudbal, da dominira, da ima loptu, to je naš stil koji želimo da nametnemo, tako će biti i sutra'', istakao je Đukić.

Usledilo je i pitanje da li ima i plan za slučaj da sutra ne krene sve kako u Partizanu žele.

''Ne razmišljamo da stvari neće krenuti dobro. Shvatamo da igramo protiv dobre ekipe, imaju trenera Španca koji želi da uspostavi pas igru, sigurno će pokušati da se nametnu, da imaju loptu, ali i mi to želimo, verujem uvek da će stvari da se odvijaju kako treba. Sigurno da uvek postoji i 'plan B', ako ne krene dobro, to su neke izmene, o svemu tome vodimo računa, ali naše opredeljenje je uvek ofanzivno, uvek napadačko.

I u svakoj sledećoj utakmicu igraćemo na pobedu. Partizan nije ekipa koja ume da spekuliše. Od prvog minuta ćemo pokušati da mi vodimo meč, da postignemo gol koji će nam dati mir i neku sigurnost.

Znamo da nismo naviknuti na veštačku travu, ali nema nam druge, ničemu ne vode izgovori, Partizan jedino interesuje prolaz dalje.

Mnogo je sada pozitivnije, pobedili smo i tu utakmicu u Evropi, onda i u ligi, ekipa je pozitivna i spremno dočekujemo ovaj meč'', zaključio je Đukić.

Slično razmišlja i kapiten Saša Ilić. I on se osvrnuo na veštački teren na kojem će se igrati sutra.

''Partizanove ambicije su da igra Ligu Evrope ove godine, Trakai je jedna od ekipa u nizu koje moramo da savladamo. Videli smo u Beogradu da je to jedna čvrsta, dobro organizovana ekipa, sa kvalitetnim trenerom i ako želimo da pobedimo, moraćemo da odigramo maksimalno svih 90 minuta.

Imamo i mi pomoćni teren sa veštačkom travom, mislim da to neće doneti veliku korist ekipi Trakaija'', naglasio je Ilić.

Utakmica Trakai - Partizan igra se sutra od 18 časova, uz TV prenos na RTS 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
leon
Thursday, 02.08.2018
09:28

Dragi moj Đukiću...niti ti znaš,niti imaš ekipu.Ljudi pa mi nemamo ekipu ni za domaću ligu.Pa već se pokazalo na startu domaćeg prvenstva,ko smo, gde smo i koliko vredimo.Titulu ste i ove godine da li Zvezdi! I da dragi Đukiću,danas svi igraju fudbal (Zvezda je ugazila Litvanskog favorita) samo tvoja ekipa neigra nazalost.

avatar
Peca Partizan
Wednesday, 01.08.2018
21:46

ilija stolica nije vise trener olimpije,,,,,odlazi djukicu

avatar
MMK
Wednesday, 01.08.2018
20:32

Ovaj vec trazi izgovore... Vestacka trava mo's misliti... Ukopa ga Sale :D

avatar
Dača
Wednesday, 01.08.2018
19:45

Napadački, na pobedu - znači opet će da mrcvare loptu do iznemoglosti i čekaće da ovi jadnici opet sami sebe pobede.

avatar
Cika Boris Fr
Wednesday, 01.08.2018
18:23

Da tacno da Partizan ima kvalitete, ali nema stratega koji ce da ukomponuje i da napravi taktiku prema protivniku od tih kvalitetnih igraca, zato ja se nadam da posle poraza od Litvanaca Djukic se nece vatati avion za Bg. vec ce odma da se prikljuci porodici u Spaniju, daj Boze da gresim, ali mi se bas tako nesto pricinjava !!