Đukićev rezime - Partizan igra sve bolje, kad se Stojke vraća, šta će biti sa Jankovićem?

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.07.2018.
17:47
Izvor: Sportske.net

I još mnogo toga...

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan je juče okončao pripreme u Sloveniji, porazom od ukrajinske Zorje (0:1), ali posle tog meča šef struke crno-belih Miroslav Đukić nije imao šta da zameri svojim igračima. U razgovoru sa novinarima delio je samo pohvale ekipi.

''Prava takmičarska utakmica, tvrda, protiv zaista dobrog protivnika koji je igrao čvrsto i agresivno i baš je bio dobar ritam. Zadovoljan sam svime, osim rezultata, nismo iskoristili naše šanse. Zadovoljan sam kako je ekipa istrčala, kako se takmičila...

Najbitnije nam je da vidimo gde smo i šta smo i da se popravljamo, da rastemo, rezultat nije u prvom planu'', počeo je priču Đukić.

Juče smo na delu mogli da vidimo i najnovija pojačanja, Španca Valijentea i Rumuna Enakea, koji još nisu u pravoj formi. Ipak, Đukića to ne brine.

''Valijenteove osnovne karakteristike su dobra postavka, dobar izlazak od nazad. On još nije spreman, ali zadovoljan sam i sa njim i sa Enakeom, koji takođe još nije spreman. Treba da stiču kondiciju, da ravnopravno konkurišu za prvo mesto'', objašnjava Đukić i dodaje:

''Igrači su u dobroj formi, dobro trče, Partizan ima svoj stil i način, agresivni smo čvrsti, tvrdi, ne damo protivniku da ima loptu.

Veoma sam zadovoljan  sa pripremama, momci su odlično odradili pripreme, uradili ono zbog čega smo došli. Igramo sve bolje i bolje, dobro stojimo na terenu. Sada ulazmo u završnu fazu gde je takmičarska forma na vrhuncu'', istakao je trener Partizana.

Potom se osvrnuo na pojedinačni učinak igrača. Novinare je najviše zanimao njegov komentar učinka Sejdube Sume, Rikarda Gomeša, Danila Pantića...

''Suma je odigrao odlično, daje razliku i radi za ekipu. Fali mu još definicija, da završi sa golom akcije, ali veoma sam zadovoljan onim što nam daje kao ekipi, jedino što nije imao sreće da postigne koji gol, ali i to će doći polako, najbitnije je da radi sa nama i da ima želju da nam pomogne.

Rikardo je sposoban igrač, koji ide u prostor, lako ostaje na loptama kada nas protivnik pritisne... To je gol igrač koji vidi gol odmah, šutira iz svih pozicija, može da bude pravo otkrovenje

Dača pokazuje kvalitet u toj zadnjoj fazi napada, može mnogo da nam pomogne, može da uđe unutra, da proigra, da razigra ekipu, ima dobar šut'', konstatuje Đukić.

Otkrio je da igrači sada imaju odmor do subote, kada počinje završni deo priprema pred meč sa Rudarom u prvom kolu kvalifikacija za LE.

Tada će njegov tim biti i još jači.

''Stojke je naš igrač i sedmog se javlja na pripremama'', jasan je Đukić, a onda pojasnio situaciju sa Markom Jankovićem, koji nije igrao poslednje dve utakmice.

''Ne znamo da li ide, Marko je naš igrač, igrao je pretprošlu utakmicu, sada nije bio u protokolu, jer smo hteli da damo Tošketru šansu, hteli smo Pantu i Sumu po bokovima'', poručio je Đukić.

Na kraju, optimistički zaključak.

''Ekipa je dobra, takmičarska, možemo i još mnogo bolje, ima tu materijala, ekipa ima i agresiju i kvalitet i mislim da ćemo ove sezone biti još kompetentniji.

Svi su svesni da neće biti lako izboriti mesto u startnih 11 i svi rade dobro da bi ubedili trenera da im je mesto u ekipi. Imamo odličnu atmoseru i tim priotiskom jedni druge teraju na boljitak. Teško je odlučiti se koga staviti u prvih 11.

Problem je što imamo 30 igrača, treba da smanjimo broj igrača. Pronalaziće klubove oni koji su svesni da neće imati mesta ovde i da moraju da traže drugu sredinu. Neće čekati da im prođe godina a da ne budu ni na klupi'', zaključio je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Friday, 06.07.2018
16:35

Trener koji za cirkovica svojevremeno izjavi..."Cirko nam daje sigurnost"......."zaista" nije mogao intelektualnog nivoa da bi ga komentarisao sire..

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 05.07.2018
21:50

Opet Djukic prica bajke kao prosle godine sto je dobro :) ,opet ce da mu poveruju,a ja sam apsolutno ubedjen da ce Partizan da igra kao i prosle godine,toplo hladno,samo se nadam da ce barem do polu sezone da ostane, da mozemo da napravimo dovoljnu razliku:).

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 05.07.2018
09:32

Bolje igrate jel? Samo tako nastavi Djuka nista ne menjaj i odlicno. Super ti onaj novi stoper spanac strasno gradi loptu. Pozdravio ga Radonja kazi mu i jedva ceka da se vidi sa njim u derbiju

avatar
Bomby
Wednesday, 04.07.2018
19:36

Nista drugo se i nije ocekivalo da kaze...ove godine ako bude bilo 1000 gledalaca na utakmici bice dobro

avatar
magister
Wednesday, 04.07.2018
18:41

Gospodine Đukiću, očigledno je da se vaše zadovoljstvo ne poklapa sa željama i ambicijama navijača, a to su želje i ambicije primerene velikom klubu kakav je Partizan. Protiv dva ispodprosečna tima smo izgubili - ne uspevši da postignemo gol!? Šta je tu zadovoljavajuće? Pretpostavljam da većina ljudi koji prate fudbal, a mislim da može i da se suzi, na poznavaoce, pa i trenere, Pantića vidi kao pleja, kao centralnog veznog. Osim Vas, koji ste i prošle sezone s njim lutali mesecima, što se valjda pokazalo loše. Ako prošla, što se prvenstva tiče, izuzetno neuspešna sezona, može da se računa u nekakvo iskustvo, jer mudri na porazima makar nauče, onda je teško prihvatiti da Vi pokušavate iz početka, da dokazujete iste stvari, a to se vidi na igri. Jer igra, to je ono što je prošle godine bilo čak daleko ispod rezultata. Hitno, hitno, hitno analizirajte te utakmice što ste igrali i pokušajte da poredite tu igru, broj akcija, način na koji se gradi igra, gol akcije, odbrana, sa onim što gledate na Mundijalu, jer to je fudbal koji se sad igra. Nemojte biti zadovoljni lošim, jer mi nismo neki nižerazredni tim, pa da budete srećni što se igrači ne valjaju po terenu i što su shvatili pravila igre i ciljeve. Takve izjave postaju iritantne. Umesto zadovoljstva, kažite jasno, prostim rečima, šta su nedostaci u pojedinim fazama igre, na šta ćete obratiti pažnju, pogotovo u odnosu na igru pojedinaca. 'Ajmo malo da se uozbiljimo, zaista je minut do 12.

avatar
RG VILI
Wednesday, 04.07.2018
23:49

Tesko da on shvati sve to! Prosle godine mu nisu trebala pojacanja,zadovoljan je bio timom :) Gledaj Milojevic,skockao lep tim,al ga i dalje pojacava ,8 igraca! Jos daje izjavu ,za svako pojacanje cu da nadjem mesto.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 04.07.2018
18:19

Koji on ovo Partizan trenira ???