Đukić: ''Znamo da Vojvodina uvek dolazi motivisana na JNA''

Autor: Darko Mitrović
subota 02.12.2017.
13:32
Izvor: Sportske.net

Ali, trener Partizana veruje da crno-beli od svog stadiona mogu da naprave ''neosvojivu tvrđavu''.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Derbi 20. kola Superlige igra se sutra od 15 časova između Partizana i Vojvodine i šef struke crno-belh je upravo tako opisao ovaj predstojeći duel na stadionu u Humskoj.

''Očekuje nas derbi kola protiv Vojvodine, ozbiljne, dobre ekipe koja u ovom trenutku nema željene rezultate, ali mi je veoma poštujemo i znamo da uvek dolaze motivisani na JNA.

U prvom delu smo pobedili tamo, bilo je teško, a mislim da ćemo i ovde morati da se namučimo da bismo ih savladali.

Činjenica da su promenili trenera je jedan ekstra motiv gde igrači pokušavaju da ubede novog vtrenera da im je mesto u timu i jasno je da će biti veoma motivisani, a mi ćemo morati da budemo veoma motivisani'',
istakao je Miroslav Đukić.

Dodao je da nema novih povređenih, da je kadrovska situacija ''stabilna i dobra'', a na pitanje novinara prokomentarisao je i određene promene u formaciji kada je defanziva u pitanju, što je viđeno u prošlom kolu protiv Voždovca.

''Hteli smo da probamo i da igramo sa tri centarhalfa, ali i sa četiri u odbrani. Zavisi od igrača, od njihovog pristupa, možda nismo imali dovoljno vremena da uigramo ovu prvu formaciju, ali igrači su svojim pristupom pokazali da mogu da igraju i u toj formaciji, pa su taktički bili koncentrisani,. Protiv Vojvodine možemo da igramo i u jednoj i u drugoj formaciji'', objašnjava Đukić.

Potom se još jednom osvrnuo na rivala, njegov kvalitet i motiv.

''Zaista su jedna dobra ekipa, očekuje nas težak meč i ne smemo da se opuštamo. Novi je trener, dolaze na JNA, to im je ekstra motiv, a mi nemamo pravo na grešku. Moramo da pokažemo pravu sliku pred evropske utakmice'', jasan je Đukić.

Šef struke Partizana veruje da Partizan i dalje ima prostora da unapredi svoju igru.

''Mi treba da rastemo, da se poboljšavamo, a verujem da ova ekipa ima dosta prostora za napredak.

Na strani imamo mirnoću, ali ako hoćete da budete šampion, a Partizan ima tu obavzu, morate da u domaće mečeve ulazite tako da kad protivnik dođe, da shvati da nema šta da traži, uz pomoć naše publike treba da napravimo našu neosvojivu tvrđavu.

S jedne strane smo skinuli teret moranja u evropskim utakmicama i možemo da se okrenemo ligi, popravimo našu situiaciju, i da čekamo kiks Zvezde'', izjavio je Đukić.

Sledeća tema bila je situacija sa povređenim Markom Jankovićem.

''Mare je za nas veoma bitan igrač, njegova povreda je došla u lošem trenutku jer je bio u usponu forme, sad opet mora da se vraća na početak, ali on je odlično odradio sezonu i nadam se da će se što pre oporaviti, nisam siguran da će moći do Zvezde.

Ali, ako se ne oporavi, tu je ekipa da to izvuče, kao i do sada kad smo imali povređene igrače.

Spremni su i Miletić štoper i Vulićević, to su neke pozitivne stvari. Treba da imamo defanzivu čvrstinu koja nam dozvoljava da rastemo i u tom ofanzivnom delu'', poručio je Đukić.

Na kraju je još jednom pozvao navijače, uz nadu da će ih biti više nego protiv Spartaka.

''Protiv Spartaka je bilo i očajno vreme i možda zato ljudi nisu došli, a proitiv Vojvodine očekujemo dosta publike, da napravimo nepobedivu tvrđavu. Bilo bi tako mnogo lakše za sve'', zaključio je Đukić.

Ulaz na Jug je besplatan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Saturday, 02.12.2017
14:42

Stojkovic- Vulicevic, Miletic (Ostojic), Mitrovic, Antonov- Tosic, Radin, Everton, Pantic- Tavamba (Suma)- Ozegovic. Jovicic, Ostojic, Miletic sa kosom, Marjanovic, Ilic, Suma i Solomon jer Vlahovic vec odavno vise nije u igri...

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Saturday, 02.12.2017
14:36

NAPRED PARTIZAN!