Đukić zadovoljan: "Blagi smo favoriti"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.06.2018.
15:27
Izvor: Sportske.net

Strateg Partizana Miroslav Đukić kazao je da je zadovoljan žrebom i da su crno-beli blagi favoriti u oba kola.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Vicešampion Srbije saznao je ko će mu biti rival na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali i ko ga čeka na drugom koraku.

Ranije danas žrebom je odlučeno da Partizan u prvom kolu odmeri snage sa Rudarom iz Pljevalja, a ukoliko prođe dalje za potencijalne rivale imaće tri kluba.

Do petog jula znaće se ko će biti rival Irtiša iz Pavlodara, a onda će i crno-beli znati ko će im uz Kazahstance biti potencijalni rival Cefn Druids ili Trakai.

"Možemo da budemo zadovoljni žrebom, zavisimo od sebe. Protivnici su kvalitetni ali ipak smo mi favoriti", rekao je Miroslav Đukić.

Protivnik Irtiša iz Pavlodara biće bolji iz dvomeča Cefn Druidsa iz Velsa i Trakaija iz Litvanije.

"Irtiš je favorit u tim utakmicama, trebalo bi da prođe, ali sačekaćemo. Ipak mislim da smo blagi favorit i da ćemo uspeti da prođemo u dalje takmičenje", dodao je trener crno-belih.

Realnost je da Partizan u drugom kolu, ako ne bude imao problema sa Rudarom odmeri snage sa Irtišom iz Pavlodara.

"Dug put, to je najveći problem, ali šta je tu je. Mi ćemo spremno dočekati te mečeve i najbitnije je da mi kroz ta dva dvomeča steknemo samopouzdanje i prođemo dalje kako bi kasnije kroz treće i četvrto kolo izborili plasman u Ligu Evrope", zaključio je Miroslav Đukić.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evrope Partizan će odigrati 12. jula u Nikšiću protiv Rudara. Sedam dana kasnije dočekuje istu ekipu u Beogradu, a tada će biti poznato ko čeka u drugom kolu - Irtiš, Trakai ili Cefn.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke