Đukić - Vera plus sloga, jednako pobeda!

Autor: Pavle Knežević
sreda 14.02.2018.
12:34
Izvor: Sportske.net

Đukić ponavlja svoju dobro poznatu frazu "mi smo Partizan", ali i upozorava i da razjedinjenost vodi u propast.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan dočekuje Viktoriju bez straha, a Miroslav Đukić kaže da od protivnika očekuje "kompletan meč", a od svoje ekipe da bude pobednička. Pozvao je na navijačku slogu.

"Svi smo svesni važnosti sutrašnje utakmice za sve nas, svesni smo i koliko će biti teška utakmica protiv jednog ozbiljnog protivnika, ali i mi smo dobra ekipa. Idemo bez straha, idemo da pokušamo da prođemo dalje. Svesni smo neće biti lako, ali mi smo Partizan i moramo da idemo pobednički i uvek verujući u sebe", rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Partizan sutra uveče dočekuje Viktoriju Plzenj u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope. U nekim medijima se pisalo da Partizan nije posebno skautirao Viktoriju, ali je Đukić to demantovao i istakao da njegov tim ne podcenjuje nijednog protivnika.

"Mi svakog protivnika skautiramo posebno, svakom posvećujemo pažnju koju treba. Nikog ne potcenjujemo, taman posla. Dosta smo videli njihovih utakmica, ali najveći akcenat stavljam na moju ekipu. Bilo protiv Viktorije, Mančestera, Barselone, akcenat stavljam na svoju ekipu.

Gledamo kako igra protivnik, na šta treba da obratimo pažnju, ali uvek smo mi najbitniji. Ne treba samo da anuliramo njihove dobre strane, nego treba da pobedimo. Akcenat je na mojoj ekipi, ali smo odradili analizu protivnika. Nikoga ne potcenjujemo, svesni smo kvaliteta protivnika
", rekao je Đukić.

Koliko su vam povrede pokvarile viziju koju ste pravili na pripremama?

"Nismo imali sreće sa povredama u pripremnom periodu, imali smo problema sa Pantićem i Ožegovićem, a sada i Zdjelar. Nisu mogli da odigraju u kontinuitetu, ali šta je tu je. Svi igrači koji budu igrali su igrači sa garancijama, provereni igrači i siguran sam da će dati maksimum i odigrati dobro. Verujem u svoju ekipu, zaista smo dobro radili.

Verujem da će, kao i uvek, dati maksimum i da ćemo probati sve da prođemo. Bez pritiska, da pokažemo Partizan koji svi želimo, pobednički Partizan, koji zna u svakom trenutku šta hoće i kako hoće. Pred nama je veliki protivnik i svi ćemo sutra uživati u jednoj velikoj fudbalskoj predstavi
", rekao je Đukić.

Na pitanje ko će igrati u napadu, on se nasmejao i rekao: "Prvo moram to da kažem mojim igračima, ko će od njih igrati".

Moglo se čuti da će Viktorija igrati povučeno i da će se braniti.

"Svi mi igramo kako nam protivnik dozvoli. Pobaćemo da nametnemo svoj stil igre, probaćemo da dominiramo. Oni su napadačka ekipa, koja hoće da dominira. Znaju da se povuku, ali i da vas ugroze sa kontranapadima. Ali su dobra ekipa, znaju i da se povuku i da se brane. Očekuje nas jedan kompletan meč. Moramo da budemo kocentrisani, da odigramo na visokom nivou i da ne dozvolimo protivniku da se razigra", rekao je Đukić.

Jedno od pitanja bilo je o podeljenosti navijača, ali i o incidentima na derbiju, kada je masovna tuča na južnoj tribini upropastila utakmicu.

"Nadam se da se neće ponoviti dešavanja sa derbija, svaka razjedinjenost nas vodi u propast. Bitno je da budemo složni i prođemo u drugu rundu. Protiv kvalitetne i takmičarske ekipe svaka podrška nam je potrebna i neophodna", rekao je trener Partizana.

Štoper Milan Mitrović rekao je da mu je ovo najveća utakmica u karijeri.

"Apsolutno smo svesni važnosti utakmice, kako za nas igrače tako i za klub i navijače. Ovo mi je najvažnija utakmica u karijeri. Odigrao sam mnogo utakmica, ali ne toliko kao onih sutra. Što se tiče pojačanja, odlično se uklopio svaki igrač, prošli smo zajedno pripreme, dosta pričamo i na treningu i na utakmicama", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke