Đukić: "U Plzenj bez kalkulacija, po pobedu"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 15.02.2018.
23:36
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana žali za primljenim golom, ali najavljuje da će tim ići u Češku po pobedu.

Beta/Branislav Božić/MO
Beta/Branislav Božić/MO

Povezane vesti

Miroslav Đukić je bio zadovoljan nastupom Partizana, ali itekako žali zbog primljenog gola. U revanšu protiv Viktorije se tim neće braniti.

"Ostaje nam žal za primljenim golom, ekipa je odigrala odličan meč. Imali smo svoje šanse, imali smo u prvom dve zrele prilike. Ostaje da se igra 90 minuta u Plzenju da probamo da pobedimo", rekao je Đukić.

Partizan je večeras bio dominantan, poveo je, ali je protivnik izjednačio u finišu meča. Ekipa je ipak delovala dosta sigurno?

"Zaista sam veoma zadovoljan kako smo igrali, ekipa je igrala tečno, imala posed, dominirala, protiv jednog kvalitetnog protivnika, koji napada dobro. Ostaje da žalimo zbog primljenog gola. Primljeni gol ti nanosi štete, ali nećemo ići tamo da se branimo, da kalkulišemo, već da tražimo pobedu i prolaz", rekao je Đukić.

On je ocenio da će tim biti u boljoj takmičarskoj formi jer za vikend igra još jednu takmičarsku utakmicu, ali crveni karton Mitroviću remeti planove.

"Sigurno da nas remeti crveni karton. Nisam uspeo da vidim taj drugi žuti karton, ali mislim da je zaista olako potegnut, prestrogo je isključiti igrača, ali šta je, tu je, ostaje da vidimo kako će ići sa oporavkom Ostojića. Svetozar Marković je ozbiljna opcija. Marko Jevtović dugo nije igrao na toj poziciji, igraće jedino ako se odlučimo na odbranu od tri centarhalfa", rekao je Đukić.

Ekipu je večeras gledalo više od 20.000 ljudi u sjajnoj atmosferi.

"Vrhunska atmosfera, vrhunsko navijanje, zaista je bilo lepo biti akter ove utakmice. Publika nam je mnogo pomogla da se osećamo prijatno na terenu, bila je naš 12. igrač. Bila je predivna atmosfera, bez incidenata, prava evropska utakmica", rekao je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AlexPFC
Friday, 16.02.2018
18:12

Možda je na kraju i bolje što se meč završio 1:1. Partizan ima baš dosta loših uspomena posle pobeda od 1:0 na svom terenu u prvom meču. Nekoliko petardi je puklo u to ime. Isto kao što smo se počeli braniti posle vodstva, isto tako bismo čuvali 1:0 u Češkoj. Od takvog načina razmišljanja u domaćem fudbalu je teško pobeći, koliko god akteri tvrdili suprotno. Ovako bar znamo da moramo da igramo napadački pa na kraju šta bude. Ostoja i Ožegović se vraćaju u tim, možda čak i Zdjelar, Plzen nam nije stavio do znanja da je kvalitetniji tim sinoć...Uz malo sreće, koju nismo imali zbog grešaka sudije, možemo da izbacimo ove. Osim fizičke snage i discipline u igri jer dugo igraju zajedno, Plzen nikako nije tehnički kvalitetniji od nas, tako da sam optimista i nema potrebe da ih se plašimo. Nadam se da su Suma i Pantić shvatili to isto i da im se neće ''skraćivati'' noge kod odličnih gol šansi. Na kraju krajeva i Plzen će biti pod pritiskom jer njima jedino odgovara da im ne postignemo gol u svim ostalim slučajevima biće itekako pod velikom tenzijom. Naravno polazim od pretpostavke da im nećemo dozvoliti da povedu 2:0 a na kraju meča nemam ništa protiv da na vrh brda vrba mrda :)

avatar
SL_Komedija
Friday, 16.02.2018
15:26

Oni došli da ne pime gol, bolje da ga Tavamba nije dao, bilo bi 0:0, čim su krenuli malo ofanzivnije odmah panika hvata zadnju liniju, još kad je njihov trener izvršio izmene bili su i bolji.

avatar
RIP KOBE
Friday, 16.02.2018
15:16

ovako rezime utakmice: dobra taktika djukica. solidni smo bili iako jankovic totalno ne moze levo. tosic se vise nesto ubacivao unutra sem onog suta u prvi ugao nista. pantic je morao bolje kod one prilike. suma nista posebno sem sanse. urosevic solidan. vule se trudio a i imao je srece kod gola. taletu svaka cast za gol samo. stojke standardno dobar cak umalo i gol nije odbranio. miletic super odigrao decko. mozda njegova najbolja utakmica u svetom dresu. fantom neki kazu mozda i njegova najbolja mada opet povlacenje za dres na sredini. mani se toga. nadam se da ce sasa igrati tamo. dva glupa kartona za mitra i ofsajd pre gola. oni su imali jednu tu dobru priliku koju je miletic izblokirao. idemo dalje! tako ih dobijamo ili eto neka bude 3:3 haha

avatar
Friday, 16.02.2018
10:46

Jos kada ne bismo imali pevanje iz/sa tri razlicita izvora, bilo bi jos bolje. Mi smo jako cudni uvek bili, uvek bolje igramo kada je revans u gostima i nepovoljan rezultat u prvom mecu, mozda je i bolje sto je 1:1, a ne 1:0 pa cak i 0:0.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 16.02.2018
20:33

To sam i ja malo razmišljao, da je možda čak i bolje 1:1, ja sam sto posto da prolazimo.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 19.02.2018
02:35

Na osnovu prelaznog roka i posle povrede Zdjelara, bio sam ubedjen da lagano gubimo, a mi smo doktorski odigrali sve do primljenog gola. Ne znam da li sam se toliko uželeo fudbala, ali Jevtović je odigrao dobru utakmicu, evo i danas je dao gol, možda nam on bude najveće pojačanje (ne u smislu da postane najbolji igrač, već da postane pristojan igrač jer svaku utakmicu igra), a što se tiče plasmana, ja sam siguran da prolazimo dalje, mislim da je i vreme da se Suma pokaže.

avatar
Saturday, 17.02.2018
11:55

Deluje cudno, ali, tako je. Ja nisam toliko ubedjen, ali, sigurno sam mnogo veci optimista nego pre prvog meca.

avatar
Al(a)din
Friday, 16.02.2018
09:07

U Plzenj samo bez Djukica i eto pobede

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Friday, 16.02.2018
06:40

Ilijev je morao da dovede jos nekoliko pojacanja, i jos su govorili evropa prioritet, ono da je bio neki bolji igrac od Sume bio bi cist gol! Desni bek umesto Vulicevica covek je katastrofalan! A nasa krila su mozda i najgora linija tima Jankovicvi Tosic

avatar
magister
Friday, 16.02.2018
01:02

Ti ne veruješ u ovaj Partizan i u te igrače, kad si ih toliko naplašio. Pantić u prvom, dvaput u 16, ne može da dobaci do gola!? Janković? Može da se priča i da su oni strašni, ali realno - nemaju pojma. Fizikalci, koje bismo da smo imali samopouzdanja - zgazili, kako sam se i nadao. Ovako, sa ovim gubitničkim mentalitetom i strahom - teško i protiv BSK-a iz Ovče, a kamoli Borče.