Đukić u 'cajtnotu' - Jedan novajlija neće igrati Evropu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 31.01.2018.
12:21
Izvor: Sportske.net

Dve nedelje pre prve takmičarske utakmice u 2018. godini crno-beli na adresu UEFA moraju da pošalju spisak igrača na koje računaju u eliminacionoj fazi Lige Evrope.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pred stručnim štabom fudbalskog kluba Partizan nalazi se zahtevan zadatak pošto je dolaskom Saše Zdjelara nastao problem oko izbora igrača koje treba licencirati za Evropu.

Dan uoči konačne odluke Miroslav Đukić mora da donese odluku koji od četvorice novajlija neće biti na spisku koji će Partizan proslediti UEFA pred dvomeč sa Viktorijom iz Plzenja.

Pravilnikom UEFA klubovima koji su se plasiraji u eliminacionu fazu Lige šampiona i Lige Evrope omogućeno je da naknadno registruju još trojicu igrača.

Svima je poznato da je Partizan u zimskom prelaznom roku angažovao Slobodana Urođevića, Đorđa Ivanovića, Jurija Vakulka i Sašu Zdjelara što znači da je jedan od pomenute četvorice "višak".

Kao što je već rečeno, na treneru Đukiću je da donese odluku čija će imena biti stavljena na spisak. Izbor neće biti lak jer Nemanja G. Miletić nije u konkurenciji za prvi meč sa Viktorijom i veliki je rizik da Nemanja Antonov bude jedina opcija.

Saša Zdjelar je tek stigao u klub a Juri Vakulko pokazuje određeni kvalitet tako da treba videti da li će se između te dvojice lomiti koplja, pogotovu ako uzmemo u obzir da su Partizanu pojačanja u veznom redu bila preko potrebna posle odlaska Evertona Luiza.

Đorđe Ivanović je opcija za jači napad, momak igra u ofanzivnom delu veznog reda ili u navalnoj liniji a kao najbolji igrač jesenjeg dela Super lige sigurno je doveden da donese dodatni kvalitet.

Videćemo na kraju kakva će biti odluka Miroslava Đukića. Napomenimo da odlasci igrača i skraćivanje prvobitnog spiska koji je poslat u UEFA nema veze sa dodavanjem imena za eliminacionu fazu Lige Evrope, odnosno da odlasci ne otvaraju prostor za licenciranje većeg broja novih igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Wednesday, 31.01.2018
15:43

ocajan prelazni rok. nisu otisli igraci koji su trebali (miletic levak i jevtovic). doveden sz mozda kasno. urosevic nece biti prijavljen. ne vidim logiku da vakulko izvisi za jedno od ta 3 mesta.

avatar
Grobar977
Wednesday, 31.01.2018
14:54

Urosevic nece igrati, jasno je. Zdjelar i Ivanovic ce biti starteri. Vakulko na klupi.

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 31.01.2018
14:09

Da se ja pitam, prodao bih Jevtovica, time se oslobadja jedno mesto, registruj svu cetvoricu i kraj price.

avatar
Wednesday, 31.01.2018
15:38

Ne oslobadja se.

avatar
kosingas
Wednesday, 31.01.2018
13:51

Vakulko je mlađi od 21g i zbog toga mislim da može da igra bez registracije.

avatar
Wednesday, 31.01.2018
15:38

Ne moze jer ne zadovoljava uslov za B listu.

avatar
Rastkoole
Wednesday, 31.01.2018
13:36

Ako je vec ovakva situacija-Djordje Ivanovic,iako je mozda najvece pojacanje od svih, jer smo na njegovim pozicijama ubedljivo najjaci(Jankovic,Pantic,Tosic,Suma,Tavamba)

avatar
Wednesday, 31.01.2018
15:37

To sto ti pises se nikad nece desiti, Jankovica, Sumu i Tavambu bi da prodaju, a Ivanovica da promovisu. Gde ces bolje prilike za to od LE? Zasto ne Urosevic?

avatar
Wednesday, 31.01.2018
13:35

27: Stojkovic (Jovicic, * Trnic)- Vulicevic (Cucin), Ostojic/Miletic (Markovic), Mitrovic (*Bosnjak- valja ga poslati negde na pozajmicu, dovoljna su nam ta cetiri stopera sad), Antonov (Urosevic)- Zdjelar (Radin)- Tosic (Jankovic), Vakulko/Pantic (Ilic, Djerlek, Nisic, *Kosovic- prodati ga na leto obavezno, koji ce tu jos i on da nam ostane:-D), Ivanovic- Suma/Tavamba, Jovanovic (Ozegovic). Nisam za ta eksperimentisanja da Miletic ode na beka umesto Vuleta, to prinudno samo. Ova formacija jeste nacelno 4-1-3-2 (4-1-3-1-1), ali, lako se prebacuje u 4-2-3-1, cesto ce upravo tako i izgledati na terenu.

avatar
Wednesday, 31.01.2018
13:30

Zdjelarovo mesto da ne bude sigurno? :-D:-D:-D Jasno je da Urosevic visi, a ako ne mozemo malo da izdrzimo sa jednim levim bekom samo jednu utakmicu, onda smo stvarno smesni. Bojim se da necemo biti zadovoljni prelaznim (odlaznim) rokom jer nesto ne vidim da ce Jevtovic da ode, a i u slucaju ostalih koji su visak, tesko da ce situacija biti bolja na leto. Ja tu ne mogu da shvatim da ljudi u nasem klubu ne vide (i ne shvataju) da mi ipak nikako necemo moci bez neke fizike i sirove snage na sredini terena, a i desni bek i golgetercina nedostaju...