Đukić 'skrojio' tim za Viktoriju - Novajlijama prednost u odnosu na starosedeoce

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.02.2018.
12:50
Izvor: Sportske.net

Deset dana pre prve utakmice sa Viktorijom iz Plzenja trener Partizana Miroslav Đukić ima jasnu ideju koji bi igrači trebalo da izađu na teren stadiona u Humskoj.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Jučerašnja kontrolna utakmica koju su fudbaleri Partizana odigrali na Kipru protiv čeških Teplica može se smatrati "lakmus papirom" na osnovu kojeg bi trebalo komentarisati sastav crno-belih za prvu utakmicu sa Viktorijom Plzenj.

Strateg aktuelnog šampiona Srbije Miroslav Đukić odabrao je jedanaestoricu i ostavio ih na terenu svih 90 minuta, a mnogo je razloga da verujemo da će Partizan u istom sastavu napasti i Viktoriju.

Pođimo od toga da šef stručnog štaba crno-belih za prvu utakmicu sa Viktorijom ne može da računa na povređenog Bojana Ostojića i suspendovanog Nemanju G. Miletića što je u velikoj meri odredilo kako će izgledati zadnja linija.

Na golu je neprikosnoveni Vladimir Stojković koji je zbog operacije zuba preskočio mečeve sa Gornikom i Slovanom ali je na mečevima sa Ermisom i Teplicama "spustio rampu" i pokazao da će biti jedan od najjačih aduta crno-belih u dvomeču sa šampionom Češke.

Zbog pomenute povrede Bojana Ostojića na štoperskim pozicijama neće biti nikakvih iznenađenja. Centralne pozicije u zadnjih liniji zauzeće Nemanja R. Miletić i Milan Mitrović ali je ovde važno napomenuti da se Svetozar Marković ozbiljno nametnuo tokom priprema na Kipru i da će na proleće biti ozbiljna konkurencija starijim saigračima koji konkurišu za štoperske pozicije.

Pozicija desnog beka rezervisana je za Miroslava Vulićevića, ali će zato na levoj strani izgleda doći do promene koja nije bila očekivana. Nemanja Antonov je trebalo da ima prednost u situaciji kada je Miletić suspendovan, a posle meča sa Teplicama utisak je da novajlija Slobodan Urošević ima veće šanse da počne utakmicu sa Viktorijom.

Kada već govorimo o novajlijama odmah možemo da pređemo na vezni red u kojem bi svoja mesta trebalo da zauzmu Saša Zdjelar i Đorđe Ivanović. Posle odlaska Evertona Luiza Partizan je tražio rešenje na poziciji zadnjeg veznog, a čini se da sada nema nikakve dileme da će Zdjelar biti odlična zamena za Brazilca.

Biće zanimljivo videti koga će Miroslav Đukić upariti sa Zdjelarom jer je juče rešenje bio Danilo Pantić, mada treba ostaviti prostora da na kraju Marko Jevtović zauzme mesto u veznom redu ukoliko se trener Partizana odluči za nešto defanzivniji pristup.

Kada su krilne pozicije u pitanju utisak je da tu nema previše dileme, Zoran Tošić i Marko Janković deluju kao logična rešenja, pogotovu ako Danilo Pantić bude vraćen na centralni deo terena i zaigra u tandemu sa Zdjelarom.

Novajlija Đorđe Ivanović u subotu je pokazao zašto je imenovan za najboljeg igrača jesenjeg dela sezone u Super ligi i utisak je da će protiv Viktorije dobiti prednost u odnosu na Sejdubu Sumu jer može da deluje kao ofanzivni vezista ili pomoć Leandreu Tavambi u špicu.

Ovakva postavka u napadu očekuje se i zbog činjenice da je Ognjen Ožegović propustio veći deo priprema zbog povreda tako da je realna opcija da bivši fudbaler Čukaričkog priliku čeka sa klupe za rezerve.

Partizan sastav

Posle svega treba pomenuti i mlade igrače koji su se istakli na pripremama i koji na proleće treba da nastave da se bore za mesto u prvom timu. Pored Svetozara Markovića odličan utisak su ostavili Đorđe Jovanović i Armin Đerlek.

Prva utakmica 1/16 finala Lige Evrope između Partizana i Viktorije zakazana je za 15. februar. Revanš je sedam dana kasnije u Plzenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 04.02.2018
19:06

Stojkovic- Vulicevic, ? (Markovic/Miletic), Mitrovic, Antonov ili Urosevic- Zdjelar, Pantic-Tosic (ovde bih u SL ponekad i povremeno pokusa(va)o cak i sa Vakulkom) ili Jankovic, Suma, Ivanovic- Jovanovic/Tavamba.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 04.02.2018
18:50

OVo bi bio sjajan tim

avatar
Mile Popovic
Sunday, 04.02.2018
17:54

Djuka, nemas ti pojma!

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Sunday, 04.02.2018
17:39

Jos Djuka da ode da dodje neko poput Marka Nikolica,i to bi bilo to

avatar
Realan_PFC
Sunday, 04.02.2018
17:34

celavi miletic gresio opet i na npripremnim, 2 100postotne sanse napravio rivalima, sreca stojke odbranio .......... ja bi odma rizikovao sa svetozarom markovicem i mitrovicem na stoperima

avatar
Milorad
Sunday, 04.02.2018
14:58

Po prvi put mi se svidja postava... Tu je i ukrajinac moze uci u igru u drugom poluvremenu. Jevtovica eliminisati. Uigravati odbranu i ubaciti neke klince umesto oba mitrovica i samim tim izvucen maximum iz ekipe i nema kiks igraca na terenu...

avatar
Sunday, 04.02.2018
15:57

Koja oba Mitrovica? :-D

avatar
Miloš1976
Sunday, 04.02.2018
14:10

Baš tako.Ne šali se Đukiću da ubacuješ Jevtovića umesto Dače.Prodajte ga kako znate i umete.S tim da bi Ivanović mogao da dejstvuje iza Tavambe a ne kao klasičan špic.