Đukić skovao plan - Partizane, ''udavi'' ih!

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.02.2018.
23:05
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Trener crno-belih Miroslav Đukić izneo svoja očekivanja od predstojećeg dvomeča sa Viktorijom Plzenj.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas dočekuju češku Viktoriju Plzenj, a dva dana uoči tog duela trener crno-belih Miroslav Đukić govorio je za ''Partizanov vesnik'' o svojim očekivanjima.

''Veoma je bitno da igrači prođu pripreme, sada smo kompaktnija i bolja ekipa nego što smo bili u prošloj polusezoni.

Tenzija postoji, ali nema problema, nema neke 'frke', nekih trzavica. I iz te mirnoće očekujem da dođu i bolji rezultati''
, naglasio je Đukić na početku razgovora sa Željkom Pantićem.

Usledilo je pitanje o ''nekom novom'' Sejdubi Sumi, koji bi tokom proleća konačno mogao da ''eksplodira'', što je već nagovestio tokom zimskih priprema.

''Suma je veoma bitan igrač za nas. On je došao bez priprema letos, pod velikim pritiskom da on treba da 'izmišlja toplu vodu'. Bez Sume smo izgurali praktično jesen, ali sada je prošao pripreme, spreman je i moći će da nam da konkretne stvari.

Nema više ni taj pritisak da on mora da nam rešava, ali kažem iz te mirnoće bi trebalo da dođe i boljitak'',
objašnjava Đukić.

Protivnika je pohvalio, uporedio sa 'mašinom', ali i crno-beli 'valjak' je jedna moćna mašina koja bi trebalo da 'davi' protivnika na terenu. Bar prema Đukićevoj zamisli.

''Jedna čvrsta, agresivna ekipa, tu nema slabe karike, kao jedna mašina deluju. Neće nam biti nimalo lako, veoma težak posao, ali mi smo Partizan, idemo po protivnika, idemo po pbedu, bez straha i očekujemo da prođemo dalje. Mislim da su šanse podjednake, ali verujem u nas.

Ovo je dvomeč, igra se 180 minuta, iz neke mirnoće treba da tražimo pobedu. Veoma je bitno da budemo čvrsti nazad, pogotovo kod kuće. Mi ćemo i kod kuće i na strani igrati isto. Treba da igramo pametno 90 minuta, da 'davimo protivnika', ali da ne 'otvaramo kapije'.

Stil igre uvek mora da bude isti. Kako igramo protiv Plzenja, tako ćemo i protiv Lučana u prvenstvu. Da 'davimo' protivnika, da imamo posed...'',
objašnjava Đukić.

Na kraju, poruka navijačima.

''Trebaće nam podrška, biće i teških momenata, ali siguran sam da ćemo uz pomoć sa tribina uspeti da ostvarimo dobar rezultat. Treba nam taj vetar u leđa i bitno je da svi radimo u istom smeru'', zaključio je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mentha
Wednesday, 14.02.2018
02:27

Udavicd oni mene vidim ja

avatar
Dragan Stjepanovic
Wednesday, 14.02.2018
00:23

Jedna od boljih izjava Djukica. Bice odlicno ako se pola ovoga sprovede na djelo prekosutra.