Đukić: "Siti ili Plzenj, nama je svejedno"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.01.2018.
20:39
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Uoči početka priprema za prolećni deo sezone trener Partizana Miroslav Đukić otkrio je šta očekuje od dvomeča sa Viktorijom iz Plzenja i svega ostalog što sledi.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana okupiće se u petak u SC Partizan - Teleoptik u Zemunu i započeti pripreme za prolećni deo sezone u kojem ih očekuje borba na tri fronta.

Trener Miroslav Đukić govorio je za "Partizanov vesnik" o značaju predstojećih priprema i činjenici da je ekipa dosta toga naučila u jesenjem delu sezone i da zbog toga očekuje dosta bolja izdanja crno-belih na proleće.

"Ja zaista očekujem veliki boljitak u odnosu na prvi deo sezone, pogotovu u tom igračkom smislu jer smatram da ekipa ima savladano gradivo i sada je na redu obnavljanje, a to daleko bolje ide. Oni su već naučili gradivo i sada bi trebalo da igraju mnogo bolje, tečnije, brže, jednostavnije... Očekujem veliki boljitak od igrača jer imaju kapacitet, a smatram da Partizan u drugom delu treba da bude mnogo bolji i da mnogo bolje izgleda", rekao je Đukić.

Strateg crno-belih nije želeo da ide u detalje kada je zimski prelazni rok u pitanju, ali je u načelu objasnio čemu će Partizan težiti.

"Partizan već ima okosnicu tima i oko toga ne bi trebalo da nas boli glava. Sigurno je da će Partizan učiniti sve da se pojača ukoliko je to moguće, a ukoliko stigne ponuda za nekog od igrača neće biti problem da ode. Pokazali smo da smo tim, koga nema bez njega se mora i može. Sigurno je da ćemo zadržati okosnicu ekipe i pojačati se gde je neophodno. Veoma je bitno da to što dolazi dođe što pre, da ne bude kao prethodnog leta kada je četiri, pet igrača ušlo u sezonu bez priprema", istakao je Đukić.

Ukoliko se gleda u budućnost plan je da okosnicu ekipe čine igrači sa srpskim pasošem, a da se dovode stranci koji će praviti razliku.

"Partizan treba da pravi sistem koji će omogućiti da ovo ponavlja svake sezone, to je ono o čemu moramo da razmišljamo. Moramo da pravimo igrače jer nismo klub koji može da dovodi i kupuje. Mi smo klub koji pravi igrače, a onda dovedemo stranca koji pravi razliku. Ne može stranac da nam bude isti kao domaći igrači", dodaje Đukić.

Šampion Srbije prolećni deo sezone otvara dvomečom sa Viktorijom iz Plzenja.

"Mi ćemo pripremati utakmicu kao da igramo protiv Mančester Sitija, nama je svejedno. Moramo mi da budemo dobri, a da pretpostavljamo da je Viktorija Plzenj kao Mančester Siti, tako ćemo i pripremati utakmicu. Ako mi budemo pravi to je najbitnije. Sa velikim entuzijazmom ulazimo u 2018. godinu, da napravimo stabilan Partizan, Partizan na koji ćemo svi biti ponosni", poručio je trener crno-belih.

Prvi meč sa Viktorijom igra se 15. februara u Humskoj.

"Mnogo je bitno što ćemo prvu utakmicu igrati pred navijačima. Trebalo bi već jedno da naučimo lekciju, da naš pravni tim ne bude protagonista već naši igrači na terenu. Moramo da se ponašamo, ne da nam Evropa deli packe i pokazuje kako treba. Mi smo civilizovan narod i mesto nam je u Evropi, a to treba da pokažemo svima", zaključuje Đukić.

Prvi radni dan u "Zemunelu" biće 12. januar. Ekipa će raditi u Beogradu do 24. januara kada je planiran odlazak u Limasol na Kipru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 66
Thursday, 11.01.2018
07:46

Pa onda imajte u timu ta 4 stranca (koja prave razliku)!

avatar
NIJE VAZNO
Thursday, 11.01.2018
02:10

Ovaj Djukic stvarno ne zna gde udara.Kakav Mancester City kakav Plzen,prijatelju gledaj ti da uigras ekipu i pre svega odbranu jer je bila busna kao sito,a ekipa kao ekipa ispod svakog proseka

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Wednesday, 10.01.2018
23:26

Nije to najveci biser, daleko i ubedljivo najveca odvala je ona panticeva da je Viktorija rival iz prvog sesira:-D:-D:-D:-D:-D

avatar
skoneee????
Wednesday, 10.01.2018
22:29

Nadam se samo da mu nece izraz lica biti ovakav vec posle prve utakmice s viktorijom . . .⚽

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 10.01.2018
22:16

U prevodu ispadaju

avatar
Sladjan Radisavljevic
Thursday, 11.01.2018
10:24

Pa kako su odradili prelazni rok...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 12.01.2018
14:25

Koji jos nije ni poceo... :-D