Đukić: "Šehović vrhunski, sasvim drugi Suma"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.07.2018.
23:22
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Trener Partizana Miroslav Đukić pohvalio je svoje igrače nakon ubedljive pobede u Nikšiću. Najviše pozitivnih kritika dobili Šehović i Suma.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Vicešampion Srbije savladao je ekipu Rudara iz Pljevalja na startu kvalifikacija za Ligu Evrope i praktično već osigurao plasman u drugo kolo.

Revanš bi nakon rezultata 3:0 u Nikšiću trebalo da predstavlja formalnost, a evo kako je trener Partizana Miroslav Đukić video večerašnju utakmicu.

"Veoma sam zadovoljan, jer nije lako pobediti u Evropi, pogotovo u gostima. Pokazali smo čvrstinu i ozbiljnost svih 90 minuta. Rezultat govori da je bilo lako, ali nije bilo nimalo. Tek kada smo otvorili utakmicu golom bilo je lakše. Protivnik nam je prepustio inicijativu, ali iz nje nismo uspeli da stvorimo veliki broj šansi", rekao je Đukić, a prenosi portal "Mondo".

Najjači utisak na večerašnjoj utakmici bila je sjajna partija debitanta Zlatana Šehovića.

"Srećan sam što je Šehović odigrao odličnu utakmicu. On je klinac, ima tek 18 godina, ali je pokazao ozbiljnost i velike manire. Izrasta u ozbiljnog igrača. Odigrao je defnazivu odlično, kao i ofanzivu, u kojoj je namestio gol. U svakom sčučaju, vrhunska utakmica za njega", kazao je Đukić.

Pohvale su otišle i ostalim igračima, novajlijama, ali i jednom igraču od koga se mnogo očekuje.

"Mark Valijente i Gabrijel Enake su odigrali na nivou, a dobro je poznato da nemaju ni 15 dana priprema i da im je potrebno još mnogo rada kako bi dostigli fizički nivo ostatka ekipe. Rikardo je dao gol i to je vrlo bitno. Nikolić se dobro kretao, pomagao u sredini i na njemu je napravljen penal. Suma za sada igra na većem nivou nego prošle godine. Kretao se između linija, dao nam je mnogo pasova i krunisao dobru igru golom. Sasvim drugi Suma", zaključio je Đukić.

Partizan će sledećeg četvrtak u Beogradu braniti 3:0, odnosno pokušati da novom pobedom u dobrom raspoloženju dočeka start sezone u Super ligi i zatim prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NeWave86
Friday, 13.07.2018
08:46

Meni deluje kao jad i beda, ovom timu ce trebati da se uigra bar pola godine. A inace Vule je Maradona za ovog Rumuna..

avatar
ercov
Thursday, 12.07.2018
23:53

Enake na nivou !? Budi bog sa nama sta ovaj covek prica !? Pa FK Kotez ga ne bi uzeo da im igra pa da im ga i poklone.

avatar
Grobar977
Thursday, 12.07.2018
23:27

Iskreno nikakva igra nije bila, ono što je plus su bekovi. Sehovic je dijamant a Enake uz malo discipline može da bude vrhunski, momak je sjajno utrcavao. Vezni red tanak, krila nemamo. Rudar je slab i videćemo kasnije kako ćemo da izgledamo. Nema I dalje sistema igre niti kakvih naznaka igre.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 13.07.2018
08:35

Ni ostale ekipe u Evropi nisu pokazale neku igru jer je to prva zvanicna utakmica.Ali je daleko bolja od igre koju je pokazala toliko hvaljena zvezda.Jos da dovedu brzo krilo i da prestanu da velicaju pantica jer Suma mora biti ispred njega,da Zdjelar nauci da igra zadnjeg veznog a ne da Suma mira da prima loptu umesto njega,i bice to sasvim dobra ekipa

avatar
Grobar977
Saturday, 14.07.2018
13:17

Videćes da od toga nema nista. Nama trebaju dva krila a ne jedno jer mi nemamo nijedno. Nemamo brzog igrača bez kojeg fudbala nema. Suma nije krilo, Pantic nije krilo i na taj način ništa ne dobijamo što igraju na neprirodnim pozicijama. Odbranu nemamo, kakav bre Svetozar Marković dečko tek treba fizički da se razvije nit je brz nit je jak on NIJE MILENKOVIĆ. Tako da uz sve to imaš onog autsajdera na klupi, ja se ne nadam ničemu

avatar
svojnasvome
Thursday, 12.07.2018
23:25

Nije bilo lako???? Teško dobiti u Evropi???? Djukicu nepismeni čoveče idi više, odlazi jer mi nemamo nikakvu igru s tobom......tonemo

avatar
NS SHADOW
Thursday, 12.07.2018
23:57

Zasto te cudi takva izjava, on je izjavio da smo protiv Rudara i Irtisa samo blagi favoriti...

avatar
RIP KOBE
Friday, 13.07.2018
14:02

kako da ocekujes neku igru od ekstra kreativaca kakvi su jevtovic i zdjelar.