Đukić: "Sad da nas lekar pregleda, pa da nam da otpusnu listu"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.03.2018.
17:06
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana nastavio je sa medicinskim analogijama, ali je bio zadovoljan posle trijumfa nad Čukaričkim.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan je vezao i drugu pobedu u prvenstvu, što je popravilo raspoloženje u taboru šampiona Srbije. Trener Miroslav Đukić je pred utakmicu sa Radom rekao da je njegova ekipa u "šok sobi", posle nje je kazao da je izašao iz nje. A gde je sada?

"Sad polako, idemo da nas doktor pregleda, da nam da otpusnu listu, pa da idemo kući. Sad moramo da poboljšamo formu, da budemo još bolji i kvalitetniji", rekao je Đukić uz osmeh posle meča.

Partizan je pobedio 2:0 golovima u prvom poluvremenu, dok je u sredu savladao Rad 3:1.

"Pobedili smo teškog protivnka. Pogotovo smo prvo poluvreme odigrali vrhunski. U drugom smo izgubili posed, ali je ekipa radila vrhunski 90 minuta. Ovo je utakmica za samopouzdanje i popravljanje, da budemo još bolji", rekao je Đukić.

Jedno od novinarskih pitanja bilo je da li je trener iznenađen dobrom igrom njegovog tima.

"Za mene je iznenađenje kad Partizan ne igra dobro, a ne kad igra dobro. Zadovoljan sam kakvi smo bili takmičarski, što smo se dobro takmičili. Znali smo kako treba da igramo, kad treba lopta da ide nazad, kad napred, kad da se pritisne protivnik, bili jednostavni u napadu, dobro smo čitali utakmicu, stvorili sijaset prilika koje nismo iskoristili, ali to je model kako treba da igramo. Prvo poluvreme je bilo zaista na vrhunskom nivou", rekao je Đukić.

Trener je kao najveću manu tima do sada isticao neefikasnost, ali su novinari primetili da je tim bio konkretniji u napadu danas, pogotovo u prvom poluvremenu. Još jedna boljka bila je što protivnik postiže golove iz praktično prve prilike na meču.

"Tečnije smo igrali danas, ali smo u drugom komplikovali malo više. Težak je teren, morate da rešavate iz dva dodira, Čukarički agresivna ekipa, pritisne vas i ako ne rešite u dva dodira gubite loptu. Veoma brzo smo je gubili u drugom poluvremenu.

Zaista smo igrali kao ekipa, bili tvrdi nazad, nismo dozvolili protivniku da stvori šanse. Stojković se nije ni video, što je vrlo dobro za ekipu. Ova ekipa je takva: kada igramo dobro kao tim, onda rastemo. Bitna je nula nazad za naše samopouzdanje
", rekao je Đukić.

Govorili ste da jedna pobeda može sve da reši, sada ste vezali dve.

"Sad treba i treća i četvrta i peta. Sigurno da je bitno za Partizan da pobeđuje i da igra dobro. Kad igra dobro, pobede će sigurno doći same po sebi", rekao je Đukić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke