Đukić: "Sa mojom ekipom i kada se radujemo, plačemo i krvarimo"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 02. mart 2018.

  • 14:27

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Partizana kaže da njegov tim nema izbora osim da pobeđuje.

Đukić:
Foto: Epa/Martin Divisek
Miroslav Đukić kaže da su pobede jedini put za crno-bele i da je svaki drugi rezultat neuspeh. Trener je rekao da su stručni štab i igrači jedno i u pobedama i u porazima.

"Očekuje nas teško gostovanje u Nišu, teški uslovi za igru. Mi moramo da idemo na tri boda i svaki drugi rezultat je za nas neuspeh. Radnički je dobra ekipa, a po izjavama vidim da će igrati ofanzivno, ali mi nemamo izbora, demo na pobedu. Znamo da neće biti lako, ali mi smo Partizan. Svesni smo smo da nam treba pobeda da bude vetar u leđa, mnogo bi nam značila", rekao je Đukić novinarima u Teleoptiku.

Partizan je posle eliminacije iz Evrope odigrao kod kuće 1:1 sa Zemunom kod kuće. Posle toga su usledile izjave predsednika Vučelića i sportskog direktora Ilieva da crno-beli moraju više da se zalažu.

"Svaki put kada kod kuće ne pobedite, u Partizanu dolazi do potresa. Pravi lek za to je pobeda i dobra igra. Idemo u Niš sa željom da to ostvarimo. Fizički su igrači spremni, oporavljeni, mislim da su svesni da moramo da idemo na pobedu. Uvek je turbulentno kada se ne pobedi, kada dođe do eliminacije u Evropi.

Sportski sektor funkcioniše perfektno, mi ovde u sportskom delu ne dozvoljavamo da se oseti to, da amortizujemo što više, da se ne oseti to nepoverenje. Treba da se oseti da smo ekipa i da smo isti ti koji su izbacili Skenderbeg, Jang bojs, Videoton...Svi smo mi isti, ja sam sa mojom ekipom i kada se radujemo, plačemo i krvarimo. Uvek sam uz svoju ekipu, nisam se odvajao ni kada smo bili dobri, mi smo jedno
", rekao je Đukić.

Trener je priznao da su problem njegove ekipe golovi.

"Očigledno nam fale golovi, ali to je stvar ekipe. Kao i kada branimo dobro, to je zasluga ekipe. Što se tiče ofanzivnog dela, fale nam golovi, brojevi da bismo igrali rasterećenije, mirnije. Nije to stvar Tavambe, Ožegovića, već svih nas. Da kvalitetnije dolazimo gore sa tom loptom i sigurno nije klub doveo", rekao je Đukić.

Pre podne su se pojavili snimci terena Čaira, koji je pokriven snegom.

"Videli smo da će biti loš teren, vidimo da je još pokriven snegom. Sigurno neće biti dobar za igru, ali šta je – tu je. Nemamo drugog, kako nama, tako i njima. Nema kukanja, jer tri boda isto vrede tamo kao i na prelepom tepihu. Mi treniramo na veštačkom terenu, jer nema svrhe da treniramo na blatnjavom terenu", rekao je Đukić.

Trener može sutra da računa na sve igrače, osim na duže povređenog Kosovića, kao i na Tavambu, koji mora da pauzira zbog četiri kartona. Mitrović i Vulićević su oporavljeni i biće u konkurenciji.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari