Đukić: "Protiv Javora isti intenzitet kao protiv Olimpijakosa"

 • Autor: Pavle Knežević

 • 28. jul 2017.

 • 11:35

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trener Partizana rekao je da njegovi igrači moraju da napadnu Javor isto kao i Olimpijakos. Najavio veću minutažu za Sumu i negirao bojkot Leonarda.

Đukić:
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Trener Partizana Miroslav Đukić želi da njegovi fudbaleri sutra protiv Javora igraju isto kao protiv Olimpijakosa, a veći deo današnjeg druženja sa novinarima protekao je u priči o utakmici od utorka.

"Pred nama je utakmica protiv Javora, veoma bitna, teška. Pogotovo su teške te utakmice koje igrate posle Lige šampiona. Treba ući maksimalno angažovano i koncentrisano, jer najteže je dobiti već dobijene utakmice. Rival je ozbiljan i sigurno će tražiti svoju šansu. Mi treba da izađemo sa istim stavom kao što smo izašli protiv Olimpijakosa, i onda teško da će biti problema", rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

On je najavio određene promene u timu, ali ne velike, jer kaže da poštuje Javor. Lazar Ćirković i Leonardo su imali manjih problema sa povredama, ali će biti u konkurenciji za tim. Trener je rekao da očekuje da će Sejduba Suma sutra imati veću minutažu.

"Suma je svaki dan sve bolje i bolje što se tiče fizičkog aspekta. Radio je ovih dana dok je ekipa odmarala. Zadovoljni smo kako napreduje fizički i smatramo da će već protiv Javora imati mnogo veću minutažu", rekao je Đukić.

Trener je analizirao igru Javora, koji je u prvom kolu pobedio Borac 1:0, rekavši da je to tvrda ekipa koja se oslanja na kontre.

"Javor će tražiti šansu u brzim kontranapadima. Siguran sam da ćemo dominirati u posedu, ali to ništa ne garantuje, jer je protivnik agresivan, dobro brani, možda i sa petoricom pozadi. Neće biti mnogo prostora, moraćemo da tražimo brza rešenja. Neće biti mnogo prostora, moramo da igramo vrlo brzo i da ne dozvolimo protivniku da nas iskontrira. Radi se o zaista dobro organizovanoj ekipi i imaćemo dosta muka da probijemo taj bedem", kazao je Đukić.

Novinari su primetili da ta analiza prilično podseća na duel sa Olimpijakosom u torak, koji je Partizan izgubio 3:1, tako da je usledilo pitanje da li meč sa Atinjanima može da pomogne timu da nauči kako da se brani od kontranapada.

"Ja sam ztagovornik ofanzivne igre što se tiče Partizana, jer on tako mora da igra. To je mentalitet šampionske ekipe koja se bori za titule. Mi smo mogli da se povučemo protiv Olimpijakosa i da čekamo kontranapade, ali to nama ne služi ničemu, jer mi nismo Partizan koji će posle igrati na kontre, već napadati. Ja želim takav Partizan, i u Evropi, kao što će igrati protiv Mačve i igrati protiv Javora, isto protiv Olimpijakosa", rekao je Đukić.

Na primedbu da je timu možda falio zadnji vezni protiv Olimpijakosa, Đukić je odgovorio da ni to ne bi ništa garantovalo što se tiče rezultata.

"Niko vam ne garantuje da biste pobedili i da ste bili defanzivniji. Onda niti biste bili Partizan kakav hoću da budem, a izgubili ste. Ja želim da uvek budemo mi, da budemo ofanzivni. Mogli smo da stavimo defanzivniju formaciju, sa više defanzivnijih igrača, ali i tako možete da izgubite protiv Olimpijakosa, a onda je još gore što niste to bili vi. Tu onda nema napretka i učenja. Ta utakmica nam služi perfektno za utakmicu protiv Javora", rekao je Đukić.

On je u utorak uveče rekao da utakmica sa Olimpijakosom samo može da podigne samopouzdanje timu, a nešto slično je ponovio i danas.

"Samopouzdanje tima je veliko jer je video da može bez problema da se nosi sa Olimpijakosom, stalnim učesnikom Lige šampiona. Ima rada na malim detaljima, ali mnogo znači za samopouzdanje jer se videlo da možemo da dominiramo protiv Olimpijakosa", kazao je Đukić.

"Igračima sam rekao da smo pokazali navijačima i Srbiji šta možemo protiv Olimpijakosa. Ne mogu da protiv Javora pokažem drugo izdanje. To je taj put i više nema nazad. Sada smo u obavezi da protiv Javora vidimo isti intenzitet, isti rad, ne možemo sada da idemo nazad, da idemo sada u drugu brzinu. Ne može", rekao je Đukić.

Novinari su takođe primetili da je na terenu delovalo kao da ostatak tima bojkotuje Leonarda, posle dugačke "sapunice" oko ostanka u klubu.

"Ne, ne. Kakvi...Mi Leonarda treba da tražimo, jer je to veliki igrač. Teško je u tim utakmicama biti konstantan. Ovo su velike utakmice protiv velikih ekipa. To je jedan, da tako kažem, 'crnački' rad 90 minuta, gde nema neke lepote. Olimpijakos vidite 10 tipova koji znaju sve da zatvaraju, to je mnogo teško probiti, i onda se pojavi neki Leonardo. On je odlično radio, ja sam zaista zadovoljan kako je ekipa odradila taj meč", rekao je Đukić.

Tim je u međuvremenu ostao bez Nemanje Mihajlovića, za šta je Đukić rekao da je "neminovnost" u Partizanu, koji živi od prodaje igrača. On je Neci predvideo i veliku karijeru ako bude imao dobar pristup.

Jedna od tema bila je i pobeda Crvene zvezde nad Spartom u Ligi Evrope, što znači da bi ovogodišnji derbi mogao da bude jedan od kvalitetnijih u poslednje vreme.

"Odlgedao sam, odlično su odigrali, u dobrom intenzitetu i sigurno da smo pred jednim velikim derbijem koji će biti zaista interesantan i evropski", rekao je Đukić.

Utakmica Partizan-Javor igra se sutra od 19.00 na stadionu Partizana.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari