Đukić priznaje da nije bilo lepo, ali to ne umanjuje sreću

  • Autor: Pavle Knežević

  • 02. novembar 2017.

  • 21:32

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Partizana kaže da je sve u utakmici bilo očekivano, ali je kazao da je mnogo srećan.

Đukić priznaje da nije bilo lepo, ali to ne umanjuje sreću
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Trener Partizana Miroslav Đukić bio je veoma srećan posle pobede nad Skenderbegom i priznao je da u meču "nije bilo mnogo lepote". Nije rekao ekipi da se povuče posle gola.

"Zaista sam veoma srećan zbog moje ekipe koja se borila, izgarala 90 minuta i izvojevala tešku pobedu protiv veoma teškog protivnika i osvojila tri boda koja će nam biti veoma bitna za nastavak takmičenja.

Znali smo da će biti teško i tvrdo i da će odlučiti mali detalji. Toške je otvorio utakmicu i posle toga je bilo lakše, jer smo mogli mnogo mirnije da igramo i da hvatamo protivnika na kontranapade
", rekao je Đukić novinarima.

Partizan je pobedio 2:0 i tako izbio na drugo mesto tabele, pošto je Dinamo pobedio u gostima Jang bojs.

"Sigurno da je za nas dobro što je Dinamo pobedio, tako da ćemo imati direktno finale protiv kod kuće i zavisićemo od nas. To je veoma bitna činjenica, što ćemo pred našom publikom odlučivati o svojoj sudbini", rekao je Đukić.

Što se tiče ovog meča...

"Videli smo da je bila tvrda i teška utakmica, bez mnogo šansi, bez mnogo lepote. Odlučio je Tošić. Znali smo da je Skenderbeg težak protivnik po nas i tako je i bilo. Nije bilo ni malo lako. Znali smo da neće biti mnogo lepe igre", rekao je Đukić.

Rekli ste da ste posle gola jurili protivnika na kontre, da li ste im rekli da se povuku.

"Znali smo da će nas protivnik naterati, mi ni u jednom trenutku nismo tražili od ekipe da se povuče. To je normalna reakcija da te protivnik napadne, da se povučeš. Mi imamo takvu ekipu koja može da trči na kontrapade", rekao je Đukić.

Tošić je bio junak pobede danas, ali je dobio žuti karton, tako da će morati da propusti Jang bojs.

"Nisam bio upoznat da je imao karton. U ovom meču nismo imali Sumu i to je ekipa nadoknadila. Svaki gubitak je veliki za nas. Bitno je da ekipa može da funkcioniše dobro i da zameni bilo kog pojedinca", rekao je Đukić.

Albanski novinari su pitali trenera da li ga brine što se sa tribina često čulo "Kosovo je Srbija". Đukić je na to odgovorio: "A zašto bi?", ali je onda potrparolka Partizana Biljana Obradović preuzela reč.

"UEFA je bila upoznata sa koreografijom Cara Lazara i upoznala nas je sa pravilima ove utakmice, oni su tu dozvolili. Reč koja je bila zabranjena je reč 'šiptar', zbog koje bismo bili kažnjeni, a skandiranje o Kosovu je bilo dozvoljeno jer je Kosovo deo Srbije" rekla je Biljana Obradović. 
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari