Đukić pregovara o novom angažmanu sa članom nezaboravne Partizanove generacije! Novinari mu već postavljaju teška pitanja!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.11.2018.
13:56
Izvor: Sportske.net

Ako dođe do dogovora, ponovo će biti pod velikim pritiskom, Jasno je to već sada, ali Đukić uverava da ima i drugih ponuda.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

U poslednjih nekoliko dana, ime Miroslava Đukića se sve češće pominje u Poljskoj i tamošnjim medijima.

Naime, doskorašnji trener Partizana jedan je od glavnih kandidata za mesto trenera Leha iz Poznanja, a konkurent mu je bivši selektor Poljske Adam Navalka.

Ono što je posebno zanimljivo, to je da Đukić pregovara sa Tomasom Žonsom, članom Partizanove nezaboravne generacije iz sezone 2003/04 koja je prvi put igrala u Ligi šampiona. Tadašnji levi bek Partizana danas je sportski direktor Leha i on je taj koji će doneti konačnu odluku o izboru novog trenera.

A dok se čeka ta odluka, Đukić se već oglasio u intervjuu za tamošnji ''Sport Onet'', gde ga baš i nisu štedeli sa pitanjima, verovatno pokušavajući da mu dočaraju šta ga čeka ako bude preuzeo  mesto čefa struke u Lehu.


''Tačno je, ja sam jedan od kandidata, čelnici Leha su me kontaktirali. Nekoliko dana sam razgovarao sa sportskim direktorom Tomašom Žonsom. Znam da postoje i drugi treneri sa kojima pregovaraju, ja nemam problem sa tim. I drugi klubovi su takođe u kontaktu sa mnom'', otkrio je Đukić na početku razgovora.

Novinar ga je potom upitao i kakva je njegova fudbalska vizija.

''Ja sam trener iz španske škole. Volim kad moj tim ima loptu. Moji timovi su obično dobro organizovani, ali iako sam proveo toliko godina u Španiji, i dalje imam srpski karakter'', izjavio je Đukić.

Priznao je da ne poznaje bivšeg trenera Leha Ivana Đurđevića, da nije u kontaktu sa njim, ali da će ga svakako pozvati ukoliko dobije posao.

''Šta znate o Lehu?'', bilo je sledeće pitanje za Đukića.

''To je sjajan klub, redovno se bori za trofeje, za plasman u evropska takmičenja. Gledao sam neke od njihovih mečeva''.

A šta mislite, šta je problem ovog tima?

''Sigurno to što primaju veliki broj golova. Čelnici kluba nisu zadovoljni i zato traže novog trenera. Ali, teško je reći zašto tim ne funkcioniše kako treba''.

Da li znate da u Poznanju ima mnogo pritiska?

''Radio sam u Partizanu, Valensiji, gde su postojali slični uslovi i očekivanja, normalno je to u velikim klubovima. Razumem da navijači nisu zadovoljni osmim mestom''

Da li shvatate da u Lehu treneri svarno nemaju lak život?

''Svi u klubu žele da ponove uspeh iz 2015. ili neke iz prethodnih godina. To je sjajan klub, pa naravno da želi i odlične rezultate''.

Osim toga, u klubu očekuju da se hrabro ukazuje šansa mladim igračima.

''Da, znam da je to važno. Ali, ja sam trener koji pažljivo prati igrače iz omladinskog pogona. U prethodnoj sezoni u Partizanu sam uspeo da promovišem trojicu mladih igrača''.

Međutim, vi kao trener do sada niste imali velikih uspeha, najveći je verovatno drugo mesto na EP sa U21 reprezentacijom Srbije?

''Posle toga sam sa Valjadolidom ušao u Primeru, a onda zadržao tim u ligi. Sa Partizanom sam osvojio Kup Srbije''.

Zašto onda više ne radite tamo? Verovatno atmosfera nije bila dobra?

''Nije istina. Ja imam uspešnu sezonu iza mene. Postigao sam sjajan rezultat sa klubom u Kupu, a u Ligi Evrope smo izborili plasman u 1/16 finala''.

Bili ste odličan fudbaler, ali kao trener nemate takvih dostignuća, da li je teže biti trener?

''Puno sam postigao na terenu, igrao u Deportivu i Valensiji, osvajao titule. Sigurno je lakše biti fudbaler. Kada igrate, odgovarate samo za sebe. A kao trenber - za ceo tim'', objasnio je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DekiStankovic5
Sunday, 18.11.2018
15:59

Ako ce Djukic da vam smanjuje primljene golove,onda teska prica.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
15:41

Uspesnu sezonu sa nama sigurno nisi imao niti si osvajao titulE vec trofeje jer u karijeri imas samo jednu titulu.