Đukić pred Zemun: "Potrebno je strpljenje"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.10.2017.
13:56
Izvor: Sportske.net

Trener Partzana Miroslav Đukić rekao je danas da crno-beli idu u Gornju Varoš po nova tri boda i da bi navijači trebalo da budu strpljivi kada su dobre igre u pitanju.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan u sredu gostuje ekipi Zemuna u odloženoj utakmici 9. kola Super lige Srbije, a trener Miroslav Đukić rekao je danas da njegov tim očekuje težak meč.

"Očekuje nas težak meč, ali moramo da idemo po tri boda jer smo u zaostatku za 'večitim' rivalom tako da nemamo prava na grešku. Znamo da neće biti lako ali moramo da idemo na pobedu", kazao je Đukić.

Miroslav Đukić se zbog velikog broja obaveza novinarima obratio ispred blagajni stadiona u Humskoj gde je sa igračima kupio ulaznice za evropski meč sa Skenderbegom.

"Danas imamo popodnevni trening pa zatim odlazimo u karantin, a već sutra nas čeka utakmica. Nema vremena ni za kakvo uigravanje već se samo radi na oporavku i pripremi za sledeću utakmicu", rekao je Đukić.

Golman Vladimir Stojković zbog povrede zadnje lože nije branio protiv Bačke a još uvek nije izvesno hoće li biti spreman za sutrašnji meč.

"Nadamo se da će biti spreman ali videćemo nakon današnjeg treninga", dodao je Đukić.

Kada je reč o narednom rivalu Đukić ističe defanzivni kvalitet Zemuna.

"Dobro smo ih izanalizirali. Radi se o tvrdoj ekipi koja ne prima puno golova i koja će svoju šansu tražiti preko kontranapada. Očekuje nas težak meč", kazao je Đukić.

Rotacije u startnoj postavi se mogu očekivati i sutra.

"Sigurno je da će biti rotiranja u sastavu zbog pretrpanog kalendara. Nadam se da dolazi do adaptacije na taj gust kalendar. Očekujem da u narednim utakmicama ekipa lakše izdržava", istakao je trener crno-belih.

Upitan da prokomentariše nezadovoljstvo dela navijača posle pobede nad Bačkom Miroslav Đukić je rekao da je neophodno vreme da bi ekipa zaigrala bolje.

"Mi u svakoj utakmici pokušavamo da igramo sve bolje i bolje, to je naša želja. Nekada to ne polazi za rukom ali težimo da popravimo igru. Potrebno je ipak i vremena, samopouzdanja, a i strpljenja. Doći će to sa vremenom", istakao je Đukić.

Sejduba Suma biće u protokolu za sutrašnju utakmicu i očekuje se da dobije minutažu, a na pitanje o tome da li će ekipi odgovarati vremenski uslovi Đukić je uz osmeh konstatovao da na to ne može da utiče.

"Voleli ili ne voleli, takvo je vreme, moramo da se prilagodimo. Igrači moraju da budu spremni da igraju bez obzira na teren", zaključio je trener Partizana.

Odložena utakmica 10. kola Super lige Srbije između Zemuna i Partizana igra se u sredu od 15 časova na stadionu u Gornjoj Varoši.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Tuesday, 24.10.2017
15:54

Sto pre sudija i protiv Zemuna dosudi penal bice vam lakse kontrolisati utakmicu.

avatar
Dača
Tuesday, 24.10.2017
15:12

Navijači da se strpe po pitanju dobre igre? Pa koliko vama vremena treba da se uigrate? Polusezona ili cela sezona?

avatar
DR DRE
Tuesday, 24.10.2017
14:34

Od 2018/19 nUEFA Liga Sampiona bodovanjenUlazak u grupnu fazu – 4 poena nGrupna faza pobeda – 2 poenanGrupna faza remi – 1 poenn1/8 finala – 4 poenanKlubovi su nagradjeni jednim bonus poenom ako udju u 1/8, 1/4, polufinale i finae.nPS. Klubovi nisu nagradjeni bodovima u kvalifikacijama za LS ili PO za LS zato sto ce biti bodovani u LE.nnUEFA Liga Evrope bodovanje: nPreliminarna runda ispadanje – 0.5 poena nPrvo kolo ispadanje – 1 poennDrugo kolo ispadanje – 1.5 poenanTrece kolo ispadanje – 2 poenanPlej of ispadanje – 2.5 poenanGrupna faza pobeda – 2 poena nGrupna faza remi – 1 poennKlubovi imaju garantovana 3 boda ako se kvalifikuju u grupe LE i nagradjeni su jednim bonus poenom ukoliko se kvalifiku u 1/4, polufinale ili finale.

avatar
DR DRE
Tuesday, 24.10.2017
14:11

Kljajic- Miljkovic, M. Ostojic, Cirkovic, N. Petrovic- Luka, S. Markovic, Smiljanic, Trujic- Kojic, Djilas.