Đukić pred meč sezone: "Napadamo od početka, nema nam druge"

Autor: Pavle Knežević
utorak 08.05.2018.
15:29
Izvor: Sportske.net

Partizan juri dva gola zaostatka i mora da napadne Čukarički

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Revanš meč polufinala Kupa Srbije protiv Čukaričkog je meč sezone za Partizan, to se zna, a trener Miroslav Đukić kaže da njegov tim mora da napadne od početka i da ne treba drugačije da razmišlja.

"Mi moramo da napadnemo od početka, ne možemo drugačije da razmišljamo. Treba da jurimo pobedu i da kasnije jurimo taj drugi gol razlike. Ne možemo da kalkulišemo,  treba što pre da damo prvi gol i da protivnik uđe u nervozu, jer ako gol bude kasnio, možemo mi da uđemo u nervozu. Ali, orvo da obezbedimo da protivnik ne izlazi u brze kontre i moramo da napadamo od početka. reba tražiti pobedu, ali bez otvaranja kapije", rekao je Đukić novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Čukarički je u prvom duelu dva puta vodio, Partizan je dva puta stizao prednost, ali onda su "brđani" u finišu postigli dva gola i sada brane 4:2.

"Nema tu mnogo trikova. Ne postoje mađioničari u fudbalu. Mi znamo kako će oni igrati, oni znaju kako ćemo mi igrati. Nema tu iznenađenja. Dobro se poznajemo i svakako da će odlučivati detalji. Treba biti koncentrisan i ne dozvoliti protivniku da iskoristi svoja oružja, pre svega brze kontre", rekao je Đukić.

Partizan je ostao bez titule i kup mu je jedina šansa da osvoji neki trofej ove sezone.

"Mislim da smo svi svesni važnosti ove utakmice, to je utakmica sezone, koja odlučuje o mnogim stvarima. Treba da budemo angažovani i koncentrisani, probaćemo da pobedimo sa dva gola razlike. Znamo da neće biti lako, Čukarički će doći veoma motivisan. Ali, ali i mi smo motivisani. Videćemo prelepu utakmicu i želimo da iz prelepog ambijenta donesemo veliku radost", rekao je Đukić.

Da li kod igrača vidite u očima isti žar kao pred utakmice sa Skenderbegom, koje su tada bile odlučujuće u sezoni?

"Sigurno da ima taj žar. Svesni smo da je veliki ulog u igri i sigurno ćemo učiniti sve da prođemo. Ne sumnjam da ćemo dati 100 odsto", kaže trener.

Partizan neće moći da računa na povređene Vladimira Stojkovića, zatim Marka Jankovića, Bojana Ostojića i Luku Cucina, dok Marko Jevtović pauzira zbog kartona. Tavamba trenira sa ekipom već dva dana, a trener je rekao da će videti za koliko će vremena biti spreman.

Iako je radni dan i igra se od 20 sati, trener je rekao da očekuje veliku podršku navijača, jer bi to mnogo značilo timu.

Polufinale će suditi najbolji srpski sudija Milorad Mažić, koji je određen da sudi finale Lige šampiona.

"Nama je čast da nam sudi čovek koji će suditi finale Lige šampiona. On je veliki sudija koji je odsudio mnogo tih teških, velikih utakmica, tako da to finale neće biti problem za njega. Verujem da će naše polufinale i finale odsuditi na vrhunskom nivou", rekao je Đukić.

Utakmica se igra sutra od 20 sati, a ulaz na stadion je besplatan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bomby
Tuesday, 08.05.2018
18:58

Kada budete napadali samo da vas podsetim da i sutnete na gol koji put!!! :-D

avatar
obradovicv
Tuesday, 08.05.2018
17:31

Ipak mislim da je mec sezone bio protiv jang bojsa...

avatar
chaki
Tuesday, 08.05.2018
17:10

Napada te vi od pocetka uvek,pa ako ne date gol u prvih 20 min nastupa nervoza i manjak snage pa tako do 90 min i onda stupa covek u crnom u akciju

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 08.05.2018
18:22

Siguran sam da ne navijas za zvezdu Hahaha

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 09.05.2018
08:49

Cuti, bre, kakav ste penal dobili za vikend, a kakav nama nije sviran, bruka...

avatar
chaki
Tuesday, 08.05.2018
20:14
avatar
RG VILI
Tuesday, 08.05.2018
16:50

Djukicu,manje pricaj. Vise radi,uradi nesto vise ....

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 08.05.2018
16:15

OVO ti je utakmica SEZONE?!

avatar
NAJVECI IKADA
Tuesday, 08.05.2018
20:10

Pa nemate izbor neki 😂

avatar
RG VILI
Friday, 11.05.2018
19:50

Igratr i vi za taj kup,pa dodje Borac i 1:5. Igrate prvenstvo,sude vam po 20 penala,dodje kup i vi ispadnete na penale. Kad je nebitan ,sto ste ih ranije osvajali? Licemeru iz Šmrekova :)

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 09.05.2018
08:50

Jang Bojs, Viktorija, dva Derbija, finale Kupa?