Đukić: "Prebrodili smo krizu, vidimo da su i drugi sa ove zemaljske kugle"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.03.2018.
15:03
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da ga raduje što se ekipa vratila na pobednički kolosek i što će u nedelju posle dužeg vremena igrati pred domaćom publikom.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Prvi put od početka prolećnog dela sezone Partizan će jednu prvenstvenu utakmicu na domaćem terenu odigrati pred svojim navijačima.

Nakon odrađene kazne i utakmica pred praznim tribinama protiv Zemuna i Rada, crno-beli u okviru 28. kola dočekuju Radnik iz Surdulice.

"Posle dužeg vremena igramo pred našom publikom, sigurno da je to veoma pozitivna stvar za nas. Želimo da publici predstavimo naš boljitak, da pokažemo da se ekipa nalazi u dobrom momentu. Nalazimo se u uzlaznoj putanji i očekujem da osvojimo tri boda koji će nam biti značajni za samopiuzdanje", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Strateg crno-belih potvrdio je da na sutrašnjoj utakmici neće moći da računa na Bojana Ostojića, Milana Mitrovića i Miroslava Vulićevića, dok se Zoran Tošić i Nebojša Kosović vraćaju u takmičarski ritam, baš kao i Sejduba Suma koji se nalazi u konkurenciji za sastav tima.

"Zoran Tošić se vraća da radi danas sa nama i to je lepa vest. Kića se vraća, jedan veoma bitan igrač, kreativac koji može dosta toga da nam donese u veznom redu. Suma je spreman, trenira normalno, može da bude na spisku za utakmicu", kazao je Đukić.

Kao i u mnogim prethodnim mečevima strateg Partizana očekuje defanzivan pristup protivničke ekipe i najveću opasnost za svoj tim prepoznaje u mogućim kontranapadima.

"Sigurno da ovde možemo očekivati tvrd i težak meč. Veoma je bitno otvoriti meč što pre možemo da bi igrali bez opterećenja. Mislim da ćemo voditi meč i igru a da će oni pokušati da nas ugroze preko kontri što im ne treba dozvoliti jer je to njihovo glavno oružje", objasnio je Đukić.

Za Partizan utakmica sa Radnikom dolazi u dobrom momentu jer je ekipa prebrodila krizu i vezala tri pobede od kojih jednu u četvrtfinalu kupa Srbije.

"Mi smo uspeli da prebrodimo krizu koju sve ekipe nekad prolaze. Vidimo da su i drugi sa ove zemaljske kugle i da i oni prolaze kroz krizu, ništa nije neobično. Mi smo to u prethodnih deset dana sanirali i vratili se na pravi kolosek. U kupu smo prošli dalje ali ne treba se opuštati i misliti da je sve gotovo ako nema Crvene zvezde. Mislim da na Zvezdinoj lekciji treba da naučimo da nema lakih protivnika. Što se tiče lige smanjili smo razliku i tako treba da nastavimo", istakao je Đukić.

Na konstataciju da Partizan do kraja ligaškog dela prvenstva na papiru ima lakše protivnike trener crno-belih je kazao da se ne slaže sa time.

"Ja ne verujem u imena protivnika. Ne igraju imena nego fudbaleri. U svaki meč ulazimo maksimalno angažovano i koncentrisano. U našoj ligi nema lakih rivala, sa svima smo se mučili i to je potpuno normalno", rekao je trener Partizana.

On je još jednom pohvalio Svetozara Markovića koji je na prethodne dve utakmice odigrao na izuzetno visokom nivou i to na pozicijama štopera i desnog beka.

"Sveta je pokazao da može da igra na obe pozicije bez problema. Igrač koji se potvrdio i koji iz dana u dan raste, a što je najbitnije ima odličnu glavu, smiren je, staložen, radi predano, a to je najbitnije za mlade igrače. Ne ulazi u euforiju već se iz mirnoće popravlja i raste. Pred njim je velika budućnost", poručio je Đukić.

Pohvale su stigle i za napadački tandem Ognjen Ožegović - Leandre Tavamba.

"Raduje me mnogo jer Ožegović odlično radi za ekipu, a kada se radi za ekipu dolaze i golovi. I on i Tavamba su shvatili da moraju da nam pomognu u defanzivnom delu. Ekipa i ja smo im zahvalni na tome. Kada imamo nulu nazad mi imamo kvalitet koji nam daje prevagu. Oni odlično rade za ekipu i u nekom momentu dolazi njihov kvalitet do izražaja, a samim tim i golovi. Važno je što daju golove jer špicevi žive od golova. Zaista se nalaze u dobrom momentu", zaključio je Miroslav Đukić.

Partizan se nakon 27 odigranih mečeva nalazi na drugom mestu superligaške tabele sa 12 bodova zaostatka za vodećom Zvezdom.

Utakmica 28. kola sa Radnikom iz Surdulice na programu je u nedelju od 13 časova na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Saturday, 17.03.2018
20:51

O, nesretni Djukicu, pa zar jos nisi shvatio da je ekipa daleko jaca bez Sume, Tosica, Ostojica i Jankovica. Neka idu dodjavola i ti zajedno s njimka.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 17.03.2018
18:23

Ako Tosic bude igrao, opet se pobeda dovodi u pitanje!!!!