Đukić: "Pre 10 godina nisam kalkulisao sa kartonima pa mi je zamereno"

Autor: Pavle Knežević
sreda 04.04.2018.
15:36
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana prisetio se prošlog mandata, kada nije kalkulisao sa kartonima pred derbi.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Miroslav Đukić se pred meč sa Borcem prisetio situacije od pre više od 10 godina. Tada je u meču protiv Vojvodine igrao u punom sastavu, tako da su trojica igrača morala da pauziraju za naredni meč, upravo protiv Crvene zvezde.

Sada je situacija ista. Trojica prvotimaca šampiona Srbije imaju kartone i ako neko od njih sutra dobije javnu opomenu, moraće da propusti "večiti" derbi.

"Pre 10 godina sam isto imao situaciju gde smo mogli da biramo da li da igrači igraju derbi ili prethdonu utakmicu, protiv Vojvodine. Ja sam se opredelio za Vojvodinu, otišao na odmor sa tri boda razlike, što mi je bila i namera. Posle sam trpeo velike kritike što nisam ostavio te igrače. Tako se i ovaj put namešta situacija da su igrači pred suspenzijom", rekao je Đukić.

On je tada napustio Partizan i postao selektor, a Partizan je bez suspendovanih izgubio od Zvezde 4:1. Sada po tri kartona imaju Mitrović, koji ne igra, kao i bek Miletić, Pantić i Đorđe Jovanović.

"Stojković sutra čisti kartone. Videćemo šta nas interesuje za te igrače, odlučićemo danas. Braniće Jovičičić. Mare je pokazao i svaki dan pokazuje na treninzima da zaslužuje da brani. Nema problema, nema straha, brani bez problema, sigurni smo da je spreman za utakmicu. Mirni smo što se tiče pozicije golmana", rekao je Đukić.

Borac je vezao dve pobede, pomerio se sa dna, a Partizan je vezao četiri pobede, kao i jednu u kupu.

"Mislim da nas čeka dobar meč. Obe ekipe se nalaze u dobrom momentu, u dobroj formi. Borac ima dve pobede, mi pet. Očekujem čvrstu, borbenu, ofanzivnu utakmicu. Nadam se da će publika uživati. Ekipa se nalazi u dobrom trenutku, igramo dobro, čvrsto, agresivno. Ulazimo u završnu fazu", rekao je Đukić.

Marko Jevtović je dobio udarac u glavu loptom na treningu u ponedeljak i pozlilo mu je to veče. Konstantovan mu je lakši potres mozga, tako da će morati da odmara 72 sata i neće igrati sutra. Bojan Ostojić takođe neće igrati.

A kako je Zoran Tošić?

"Toške svakog dana sve bolje i biće u kombinaciji za ekipu. Sigurno bi bilo poželjno da ide sa nama i da bude u timu. Sigurno da se radi o bitnom igraču za nas. Sigurno da ćemo sve učiniti da ima minuta, ali videćemo. Nikada ne znaš šta nosi utakmica", rekao je Đukić.

Namučili su vas u prvoj utakmici, pobedili ste tek u nadoknadi vremena. Da li ćete sutra ranije rešiti meč.

"Naša želja je da rešimo što ranije, ali naša liga nije tako slaba da Partizan pobeđuje lako. Mi nikoga nismo pobedili lako i nikoga nećemo lako pobediti. Moramo dati sve od sebe", rekao je Đukić.

Prvi meč plej-ofa igra se sledećeg vikenda. Imaćemo još jednu pauzu, da li ste vi obavešteni zašto?

"Ne znam zašto se ne igra, postoji priča zbog sudija, ali to mi je nelogično. Nelogično mi je. Ne znam što se ne izađe i ne kaže se jasno. Ako Mažić sudi Evropu, pa imamo i drugih sudija. Kad ne igra Mesi, Barsa i dalje funkcioniše. Mislim da ova pauza ne odgovara nikome. Reprezentativna nam je dobro došla, da se odmorimo, ali ova sad mi nije jasna. Pre nije bilo termina za igranje utakmica, a sad nova pauza", rekao je Đukić.

Tema dana u fudbalskoj Evropi je gol Kristijana Ronalda Juventusu u Ligi šampiona. Đukić je takođe bio impresioniran.

"Zaista nešto prelepo, fantastično. Vrhunski gol. Ostaje da skinete kapu i da se poklonite pred majstorom", rekao je Đukić.

Sledi nam Uskrs, da li ga obeležavate?

"Uvek obeležavamo sve religiozne praznike. Čak i supruga zove decu da ih obavesti da skuvaju ta jaja, da ih išaraju i da obeleže sve to što nosi Uskrs", rekao je Đukić.

Ulaz na utakmicu protiv Borca je besplatan, ali će morati da se uzmu ulaznice u prostorijama Tiketlajna ili na stadionu Partizana. Karte će morati da se uzimaju sa ličnim dokumentima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djordja
Wednesday, 04.04.2018
16:50

hahaha Djuka prica o strategiji......

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
15:56

Ruka geja (tako se preziva, objavite) pre dosudjenog slobodnog udarca za izjednacenje, mozda cak i visestruki faulovi jestrovica u napadu pre treceg gola, penal za zvezdu koji je samo taj sudija video, eto kako izgleda laganica.

avatar
NemanjaViidiic No1
Wednesday, 04.04.2018
15:46

Heh da laganih 4:1

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
15:39

E, moj ti, uradio si nesto sto nijedan trener na tvom mestu ne bi uradio, a ne znas ni protiv koga si tad igrao. Nisi se opredelio za Vojvodinu nego za Mladost iz Lucana, a zapravo si se opredelio da radis za svoju zvezdanu... P.S. Inace, Vojvodina je u tom (poslednjem jesenjem) kolu igrala UPRAVO protiv zvezde, nije ni cudno sto su ti samo zvezda i stvari oko nje u glavi...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
15:36