Đukić podvukao crtu - Ovo je evropski, moderni Partizan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 05.07.2017.
19:43
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Crno-beli su juče odigrali poslednju kontrolnu utakmicu, danas je usledila završna analiza novog trenera pred start u kvalifikacijama za LŠ.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Tri pobede i tri poraza, bilans je Partizana na pripremama na Zlatiboru i u Sloveniji ovog leta, što samo po sebi ne mora ništa da znači.

Mnogo važnije je ono što je trener Miroslav Đukić pokušao da sprovede u delo tokom priprema, a sudeći prema njegovim izjavama, u tome je i uspeo.

Dan posle generalne probe i minimalne pobede nad ruskim Uralom, Đukić je u razgovoru sa novinarima više puta naglasio da Partizan igra moderan, agresivan fudbal i to je ono što je i želeo da vidi kada je preuzimao ekipu crno-belih.

''Imam samo reči hvale za igrače, ponašali su se i trenirali sjajno. Imamo stabilnu, modernu ekipu, koja igra agresivno i dobro brani, prezadovoljan sam.

Moramo da 'davimo' protivnika. Ekipa shvata da je to pravi put. Možete vi da im pričate, ali ako to ne daje rezultate... Ovako, kad vide da to pije vodu, da oni izgledaju kao evropske ekipe na televiziji - onda sve lakše ide.

Partizan je uvek bio pravi, sada smo moderni, ulazimo sa samopoudanjem u prvenstvo i kvalifikacije za Ligu šampiona'',
ističe Đukić, a prenosi ''Mondo''.

Meč protiv Kopenhagena (3:2), kao i drugo poluvreme u mečevima sa CSKA (0:3) i Uralom (1:0), Đukić je izdvojio kao recept kako Partizan treba da igra u narednoj sezoni.

Kada su u pitanju pojedinci, javnost najviše zanima situacija oko Leonarda i šta trener Partizana misli o ponašanju i igri temperamentnog Brazilca.

''Sigurno da mu sva ta dešavanja oko ugovora i dogovora s klubom ne idu na ruku. Stručni štab mu pruža obe ruke, želimo Leonarda, sad zavisi od njega. Hoćemo pravog Leonarda, koji pravi razliku, koji je sa ekipom... Takav nama treba'', ističe Đukić.

Navijači očekuju i dolazak Sejdube Sume, a Đukić uverava da će za sve velike igrače biti mesta u njegovom timu.

''Svi koji prave razliku - naći ćemo im mesto'', jasan je Đukić.

''Pod lupom'' je tokom priprema bio i štoper Lazar Ćirković, koji bi trebalo da zameni Nikolu Milenkovića u startnoj postavi. On je tokom priprema opravdao očekivanja, što je Đukić još jednom naglasio.

''Dao nam je stabilnost, sigurnost, u paru sa Bojanom Ostojićem odlično funkcioniše, bekovi takođe. Još sam zadovoljniji celim blokom u defanzivi, kako pomažu jedni drugom. To nam daje stabilnost, iz nje ćemo napredovati i u ofanzivi'', zaključio je Đukić.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Scarface
Wednesday, 05.07.2017
22:24

po meni je tu cirkovic najslabija karika.iako ga djukic hvali videla se njegova nesigurnost protiv cska na najmanji pritisak,a ta linija mora da uliva sigurnost.mozda bi trebalo probati dovesti vojislava stankovica iz gabale kojem je istekao ugovor.verujem da bi bio bolje resenje od cirkovica.

avatar
R E V O L T
Thursday, 06.07.2017
12:04

Komentar ti je od sjaja do ocaja:-D

avatar
Thursday, 06.07.2017
19:09

I Miloš Ostojić je slobodan, taman da ih uparimo, a Ćirko da im bude rezerva i onda možemo da svaku utakmicu da igramo 4+.

avatar
Wednesday, 05.07.2017
21:49

Protiv Budućnost smo favoriti (za opstanak na evropskoj ceni), u 3. kolu dosta zavisi od žreba jer nije isto Olimpijakos i Maribor, u 4. kolu takođe zavisi od žreba jer nije isto Olimpijakos i BATE tako da je nezahvalno prognozirati kolike su šanse za ulazak u LŠ. Mogu da budu i realne ukoliko nam put bude bio Budućnost-Maribor (ili čak lakši zbog žrebanja pre završetka 2.kola)-BATE, a možemo da budemo autsajderi već u 3. kolu i da se borimo za ulazak u LE u 4. kolu. Očigledno je da pojedinci rade u interesu Partizanovih protivnika i instruišu navijače protiv kluba koristeći priliku oko pregovora između Partizana i Leonarda. Recite vi meni ko to ne želi veću platu za sebe? Pa normalno je da kad su pregovori da igrač kao i klub gledaju da izvuku što povoljnije uslove svako za sebe. Navijači Partizana koji vređaju, teraju i prodajeju Leonarda na internetu treba da vas je sramota.

avatar
R E V O L T
Thursday, 06.07.2017
20:09

Da, procitao sam to juce na Moci:-D

avatar
R E V O L T
Thursday, 06.07.2017
22:16

P.S. Ja bih cak razmislio i o prelasku na tri stopera:-D

avatar
Anderton
Wednesday, 05.07.2017
20:41

Ovo je Partizan za LE. Ali ok, neću pljuvati jer mislim da nam nije ni mesto u LŠ, dobili bi pare, ali bi se iživljavali nad nama. Bolje LE, uostalom pretprošle sezone smo tamo zaradili 10 miliona, uzeli 9 bodova u grupi i sa malo sreće mogli smo zaraditi koliko u LŠ plus drugi put prezimiti u evropi.

avatar
R E V O L T
Wednesday, 05.07.2017
20:59

A mi cak ni sa dve pobede u gostima nismo prosli, to stvarno treba umeti...

avatar
Thursday, 06.07.2017
19:10

Ulazak u LŠ je oko 15M €, odigravanje 6 utakmica u grupnoj fazi donosi još oko 5M € od TV prava, reklama i ostalo bez osvojenih bodova.

avatar
El_nikolic
Wednesday, 05.07.2017
21:17

Kao da nas u LE nisu punili, bolje da nas u LŠ pune, sve po 2/3 boda ako uzmemo, jedino eto te sezone 9.. :D

avatar
nisamcikonisamcikoja
Wednesday, 05.07.2017
20:27

Lako cemo mi preko Buducnosti ali sta ce se posle desavati to je pitanje .. Mislim da nemam jacinu za ulazak u LS (iako bih to vise od svega voleo) . Na kraju krajeva svaki put kad se ocekivalo i kad se dizala nista se nije desilo u nasu korist mada nadam se da ce ove godine biti drugacije. SAMO NAPRED PARTIZAN!

avatar
bonfim
Wednesday, 05.07.2017
20:03

aj nemojte se sprdati,pa s ovim timom opet nista od Ls..

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 05.07.2017
19:53

Lepo isprica,za Evropu se nadam da ce tako biti . Za prvenstvo bih voleo da se prevario :-) . Mada generalno mislim da malo preteruje (malo vise)

avatar
R E V O L T
Wednesday, 05.07.2017
19:47

Miroslav -Zaista- Djukic