Đukić podvukao crtu - Ovo je evropski, moderni Partizan!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 05. jul 2017.

  • 19:43

  • Izvor: Sportske.net, mondo.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Crno-beli su juče odigrali poslednju kontrolnu utakmicu, danas je usledila završna analiza novog trenera pred start u kvalifikacijama za LŠ.

Đukić podvukao crtu - Ovo je evropski, moderni Partizan!
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo
Tri pobede i tri poraza, bilans je Partizana na pripremama na Zlatiboru i u Sloveniji ovog leta, što samo po sebi ne mora ništa da znači.

Mnogo važnije je ono što je trener Miroslav Đukić pokušao da sprovede u delo tokom priprema, a sudeći prema njegovim izjavama, u tome je i uspeo.

Dan posle generalne probe i minimalne pobede nad ruskim Uralom, Đukić je u razgovoru sa novinarima više puta naglasio da Partizan igra moderan, agresivan fudbal i to je ono što je i želeo da vidi kada je preuzimao ekipu crno-belih.

''Imam samo reči hvale za igrače, ponašali su se i trenirali sjajno. Imamo stabilnu, modernu ekipu, koja igra agresivno i dobro brani, prezadovoljan sam.

Moramo da 'davimo' protivnika. Ekipa shvata da je to pravi put. Možete vi da im pričate, ali ako to ne daje rezultate... Ovako, kad vide da to pije vodu, da oni izgledaju kao evropske ekipe na televiziji - onda sve lakše ide.

Partizan je uvek bio pravi, sada smo moderni, ulazimo sa samopoudanjem u prvenstvo i kvalifikacije za Ligu šampiona'',
ističe Đukić, a prenosi ''Mondo''.

Meč protiv Kopenhagena (3:2), kao i drugo poluvreme u mečevima sa CSKA (0:3) i Uralom (1:0), Đukić je izdvojio kao recept kako Partizan treba da igra u narednoj sezoni.

Kada su u pitanju pojedinci, javnost najviše zanima situacija oko Leonarda i šta trener Partizana misli o ponašanju i igri temperamentnog Brazilca.

''Sigurno da mu sva ta dešavanja oko ugovora i dogovora s klubom ne idu na ruku. Stručni štab mu pruža obe ruke, želimo Leonarda, sad zavisi od njega. Hoćemo pravog Leonarda, koji pravi razliku, koji je sa ekipom... Takav nama treba'', ističe Đukić.

Navijači očekuju i dolazak Sejdube Sume, a Đukić uverava da će za sve velike igrače biti mesta u njegovom timu.

''Svi koji prave razliku - naći ćemo im mesto'', jasan je Đukić.

''Pod lupom'' je tokom priprema bio i štoper Lazar Ćirković, koji bi trebalo da zameni Nikolu Milenkovića u startnoj postavi. On je tokom priprema opravdao očekivanja, što je Đukić još jednom naglasio.

''Dao nam je stabilnost, sigurnost, u paru sa Bojanom Ostojićem odlično funkcioniše, bekovi takođe. Još sam zadovoljniji celim blokom u defanzivi, kako pomažu jedni drugom. To nam daje stabilnost, iz nje ćemo napredovati i u ofanzivi'', zaključio je Đukić.
--
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari