Đukić: "Pobeda je obaveza, stvar prestiža"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.12.2017.
09:26
Izvor: Sportske.net

Strateg crno-belih pre polaska za Kijev govorio o značaju duela sa Dinamom, povredama igrača, formaciji koju će koristiti i tome šta je bila poenta jučerašnjeg ručka na koji je izveo ekipu.

Epa/Peter Schneider
Epa/Peter Schneider

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana otputovali su rano jutros za Kijev na utakmicu 6. kola grupne faze Lige Evrope sa Dinamom. Biće to poslednja utakmica crno-belih u grupnoj fazi, ali ne i u Ligi Evrope jer je plasman u šesnaestinu finala već obezbeđen.

Partizan bi pobedom obezbedio prvo mesto u grupi i status povlašćenog kluba na predstojećem žrebu, a Miroslav Đukić tvrdi da to nije jedini razlog da crno-beli napadnu trijumf u Kijevu.

"Partizan uvek mora da ide na pobedu, tri boda su veoma bitna za prvo mesto jer ako budemo prvi imamo privilegije na žrebu, a bitno je za klub i u ekonomskom smislu. To je i stvar prestiža, idemo na pobedu bez kalkulisanja, to nam je obaveza", kazao je Đukić pre ukrcavanja na avion.

Utakmica sa Dinamom dolazi nakon derbija 20. kola Super lige, a uoči utakmica sa Napretkom i Crvenom zvezdom. Trener Partizana tvrdi da umor ne predstavlja problem za igrače.

"Ovo su prelepe evropske utakmice koje svi žele da igraju i da učestvuju u njima. Igrači na tim utakmicama daju uvek maksimum tako da za ove utakmice ne važi umor", ističe strateg Partizana.

O rivalu samo reči hvale...

"Dinamo je ekipa koja ima sve, igru, agresivnost, ritam... Iskusna evropska ekipa koja stalno igra u UEFA takmičenjima, šampionska ekipa. Znamo da nas očekuje težak protivnik, najbolji u našoj grupi, ali mi ćemo učiniti sve da ih pobedimo tamo i da pokažemo da iz dana u dan rastemo i da smo ozbiljna ekipa", dodaje Đukić.

Prva utakmica u Beogradu završena je trijumfom ukrajinskog sastava iako je Partizan na poluvremenu vodio 2:0 tako da se sada razmišlja o mogućem revanšu.

"Moramo težiti tome, još uvek nas sve boli taj poraz. Svi znamo koliko nam je problema doneo u psihološkom smislu. Posle odličnog prvog poluvremena izgubili smo utakmicu i sve nas je malo poljuljao taj poraz, doneo nam nemir u klub. Želimo da se revanširamo u Kijevu sa dobrih 90 minuta", istakao je Đukić.

Sa ekipom zbog povrede nije otputovao kapiten Saša Ilić, dok su Zoran Tošić i Everton Luiz krenuli put ukrajinske prestonice.

"Toške ima mali bol u listu, ide sa nama, videćemo tamo da li će igrati ili ne i hoće li biti na klupi. Ima još danas i sutra pa ćemo videti. Everton je juče trenirao bez problema. Dobio je nezgodan udarac koji je u tom momentu boleo ali se brzo oporavio i juče je trenirao sa nama", dodao je trener crno-belih.

Određeni problem mogle bi da predstavljaju i potencijalne suspenzije za igrače koji imaju veći broj kartona.

"Nećemo na to obraćati puno pažnje jer na svakoj sledećoj utakmici mogu da dobiju kartone. Igraćemo u najboljem mogućem sastavu jer nam je bitna dobra slika, utisak, sve nam je bitno, tako da nećemo kalkulisati. Svi su u kombinaciji", poručio je Đukić.

Partizan je na poslednje dve prvenstvene utakmice isprobavao formaciju 3-5-2 i ona je takođe opcija i za sutrašnji meč.

"Videćemo koju ćemo formaciju prezentovati u Kijevu. Ekipa je pokazala da može da igra u obe formacije bez problema i to nas čini još boljim. Možemo da variramo i to je bitna stavka", kaže Đukić.

Pre polaska za Kijev Miroslav Đukić je novinarima otkrio i šta je bio povod za jučerašnji ručak na koji je odveo ekipu.

"Nisam držao nikakav govor, to je bio ručak na koji smo izveli ekipu da im odamo priznanje za sezonu koju su napravili, za vrhunski odnos prema radu i klubu i za vrhunske rezultate. Treba im čestitati na svemu što su uradili do sada, fale još ove tri utakmice da kompletiramo godinu, ali mislim da ako odradimo dobro ta tri meča da se nalazimo pred vrlo uspešnom godinom za Partizan", zaključio je trener Partizana.

Utakmica šestog kola grupne faze Lige Evrope između Dinama i Partizana igra se u četvrtak sa početkom od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Wednesday, 06.12.2017
11:11
avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 06.12.2017
10:41

Kad vidim i cujem da ih zove Toske i sl, odmah znam koliko je sati. Kakvu su to sezonu napravili?! Pet kikseva imamo kod kuce, a tek je osamnaest kola proslo! Gde ti je Tosic u 3-5-2, gde ga tu vidis? Gde bi ti bio Jankovic da nije povredjen? Gde su Pantic i Suma? Sto se tice Lige Evrope, Grobari su svesni da nije preterano realno ocekivati pobedu u Kijevu i niko vama ne bi mogao da zameri cak i ako izgubimo pod uslovom da smo se borili. Pusti sad utisak, do sad nisi polagao na to, rezultat je najvazniji, nama je najvazniji prvi mec 1/16 finala jer cemo ga najverovatnije igrati kod kuce, a Partizan tradicionalno mnogo bolje prolazi kada revans igra u gostima!

avatar
RIP KOBE
Wednesday, 06.12.2017
15:05

tava ozeg toske itd itv. sve ti je na mestu. odjednom menja pricu. sanse da dobijem dinamo su mozda 5%.

avatar
DR DRE
Thursday, 07.12.2017
12:44

Kako mogu da budu 17.5?

avatar
napred Panktizan!
Wednesday, 06.12.2017
20:49

Sanse su 17,5%, tako kazu kladionice kojima je posao da uzimaju pare onima koji misle drugacije i vrlo su uspesne u tome.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 06.12.2017
17:09

Kako da mi ne bude na mestu kad sam vestac LOL