Đukić otvorio dušu na kraju sezone: ''U ovoj prokletoj Srbiji morate da budete ušemljeni''

Autor: Darko Mitrović
petak 25.05.2018.
12:44
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Da li je trener Partizana bio neopravdano kritikovan sve ovo vreme?

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Brojnih tema dotakao se Miroslav Đukić u jučerašjem razgovoru na klupskoj televiziji sa Željkom Pantićem.

Ono što je odmah izbilo u prvi plan, jeste njegov odgovor na pitanje zbog čega se nije povukao odmah posle osvojenog trofeja u Kupu, posle svih pritisaka kojima je bio izložen u proteklim mesecima.

Šta je odgovorio na tu temu, možete da čitate u priloženoj vesti, a trener crno-belih je zatim objasnio zbog čega su pohvale njegovog rada bile gotovo zanemarljive u odnosu na količinu kritika koje je dobijao od dolaska na klupu Partizana.

''U ovoj prokletoj Srbiji morate da budete 'ušemljeni'. U šemi sa nekim. Đukić ne pripada nikome. Ja sam dve godine u Partizanu, dve godine kritikovan. Nema nikog da je pohvalio Đukića, ni u onoj godini kada smo igrali najlepši fudbal nikada se nije skandiralo 'Đukiću, majstore', 'Đukiću, bravo', ili da se to po novinama protezalo.

Zato što je Đukić svoj čovek. A to u ovoj Srbiji se ne prašta, morate da budete prijatelj sa dežurnim novinarom... Ja to ne želim. Ja sam svoj čovek, ostvaren čovek i radim svoj posao.

Ja sam čovek Partizana, ako treba uhvatiću igrača za gušu da bi igrao dobro za Partizan. A nekome je sujeta povređena što taj Đukić neće da mu se javi da pričamo...'', istakao je Đukić.

-

On je naglasio da prema svima ima pošten odnos, kako prema igračima, saradnicima, tako i prema novinarima. Niko ne može kod njega da dobije nekakve privilegije.

''Neka izađe jedan novinar da kaže: 'ja pričam sa Đukićem'. ne može niko da dobije sastav od Đukića. Prema svima sam isti, korektan, pošten... Ali, ovde se to ne prašta.

Ja ne pripadam ni navijačkim grupama, ali ni Vučeli, ni Vazuri, ni Skorobaću, ni Zlatiborcu... Ja sam vojnik Partizana, ja se ne plašim nikoga i ničega. Kada radite pošteno u životu, onda nemate razloga da se plašite. Obožavam poštene ljude koji znaju to da cene'', istakao je Đukić.

Uz mnogo emocija je potom progovorio o ljudima koji rade u Teleoptiku i odnosu koji ima sa njima.

''Moja snaga je onaj Teleoptik. Kad ja vidim da je onom portiru teško što smo izgubili utakmicu, da ona Nada kuvarica plače što neko po novinama hoće mene da tera, da onaj što sređuje teren, da mu je žao... Ja živim za obične ljude, za njihovu sreću'', naglasio je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Poznavalac
Saturday, 26.05.2018
08:45

treba reci pravim imenom,a to je da je klub u rasulu i odavno nije bio losiji..pa ove godine je razlika -23,pretprosle bila -32 ili tako nesto..to su rezultati ove uprave,koga briga za nebitni KUp ili tako nesto..ranije smo ocekivali LS,a sada se ulaskom u smesnu ligu uefa pravi kao da smo istu osvojili..klub je dotakao dno u svakom smislu,djukic je sebe samo dotano srozao kao trenera jer je morao vise da izvuce iz ekipa,a ne da izgledaju kao da su se prvi put sastavili..

avatar
AlexPFC
Friday, 25.05.2018
17:47

Đukiću je Srbija ''prokleta'' ali mu to nije smetalo da se ovde dovuče i zarađuje pare i to ne male. Jesu li mu i srpske pare proklete? Odgovor na to pitanje i nije preterano težak ako se ima u vidu koliko se on opire i pravda da bi i dalje bio trener u toj ''prokletoj'' Srbiji. U finoj i kulturnoj Španiji, na koju je on verovatno ponosan, dovoljno je da navijači nekoliko minuta mašu maramicama korišćenim ili ne. Ubrzo zatim sportski direktor ga čeka u svlačionici i uz osmeh na licu drži i šut-kartu. U ''prokletoj'' Srbiji je ipak utemeljena jedna malo drugačija metoda zasnovana na usr***j motki koju je zaslužio da oseti baš kao i onaj ček od 10 mil. dinara pre neki dan. Prosto je neverovatno koliko su kod nas nebitni likovi razvili odbrambeni mehanizam zarad klasičnog opstanka i pravdanja svojih propusta. Bukvalno ne postoji nikakva razlika između Đukićevih izjava i brojnih izjava učesnika domaćih rijaliti programa i to sve sa univerzalnim ciljem da se ostane do kraja i uzme maksimalno zagarantovana lova. Miroslav Đukić u to ime pominje i Nadu kuvaricu, nekog portira a verovatno se solidarisao sa svim osobama u klubu što drže šrafciger u ruci a grafitnu olovku na desnom uvetu...Iskreno se nadam da kada je u pitanju ostanak Đukića u klubu, neće presuditi mozgovi koji drže mobilni telefon u ruci, prate rijalitije i slanjem sms poruka glasaju za ostanak svojih ljubimaca koji su ih kupili jeftinim frazama kojima je i Đukić maksimalno ovladao. Armija ljudi sa takvim načinom rezonovanja nije baš mala, razlika između Kupinova i Štitara nije baš velika ali na kraju zdrav razum prevladati mora!

avatar
neme
Friday, 25.05.2018
17:35

To da moras da budes usemljen to stoji i ta kuvarica i taj portir su tu preko seme tako to kod nas ide.Ali Dukic igrac i trener nebo i zemlja kao igrac ispred svog vremena kao trener covek bez bilo kakve ideje kako bi taj tim trebao da izgleda ,kad je vec titula izgubljena mani se Vulicevica,Jankovica,ona dva smesna stopera,Bambija,Ozegovica, ubaci par klinaca koji ce sutra nesto doneti klubu jovanovica unistio kao da mu je Iguain konkurencija a ne Ozegovic .Iz poraza od Plzenja nije shvatio da je izgubio zbog prevelikog broja igraca kojima je superliga gornji limit.

avatar
zekile
Friday, 25.05.2018
16:10

Trener bez vizije i autoriteta.

avatar
mosala1983
Friday, 25.05.2018
15:43

А ја наивна, био си ми (Партизане) први.

avatar
PLAYBOY
Friday, 25.05.2018
15:36

Djukicu, nemas ono najvaznije a to je damar da budes trener, nemas autoritet, ne znas da izaberes najboljih jedanaest celu sezonu covece, ne znas formaciju da pogodis, lose si selektirao igrace...alo covece oterao si Stevanovica u Rad a zadrzao Jovicica na golu, Antonovu si dao sansu tek dva kola pred kraj prvenstva a gurao si nikad gore Miletice i Urosevice. Covece jel moguce da je Suma zaboravio da igra fudbal kad je dosao kod tebe u tim, od pocetka ga sabotiras pogresnom pozicijom. jel treba da te ja ucim da mu je mesto prednjeg veznog ili SS (polu spic) i da mu trebas dati da bude kreator igre, jer covek ima najbolju tehniku u celom timu, a ne kad izadje na teren ko lane uplaseno samo sto pre da se resi lopte. To je tvoj posao covece, to treba ti da vidis i da radis na tome. Nisi za ovog posla i nisi nikad nista bitno ni uradio ni u jednom klubu. Pogledaj samo sta je Miloje uradio Zvezdi, preporodio ih, utegao, disciplinovao, harmonija vlada u celom timu, skidam kapu tom coveku i ako mrzim Zvezdu imaju moje postovanje. Toliko od mene.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
14:57

Zasto niste preneli da je navijace nazvao budalama?! Deset hiljada -budala-.

avatar
MALI PLAVI
Friday, 25.05.2018
15:56
avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
17:28

Nisu svi, a pogotovo nisu zbog onoga sto su mu skandirali i sto su od njega trazili. Cak i da nisu u pravu, ne sme jedan trener to sebi da dozvoli da izjavi makar bio i jako los kao sto on sigurno jeste...

avatar
Friday, 25.05.2018
14:15

šta god da kaže jedno ne može da se ospori a to je da nismo imali igru.Da l je za to kriv Đukić ili stručni štab ja ne znam,možda čovek nije imao prave ljude oko sebe, ali sledeće godine mora bolje.

avatar
tomi selbi
Friday, 25.05.2018
13:59

A Vucela i Pantic nisu "usemljeni"? Tim ti je igrao ocajno, ne brukaj se. Kritikovana je igra ekipe, koja je za klasu ispod Zvezdine i to je to.

avatar
Al(a)din
Friday, 25.05.2018
13:18

Ako je tebi tvoja zemlja prokleta, onda stvarno ne znam sta da kazem na to

avatar
Volem Vosu
Friday, 25.05.2018
18:25

Fudbalska Srbija nije isto stoni drzava Srbija. Ova sezona je bila najneregularnija od Obilica jos.

avatar
Volem Vosu
Sunday, 27.05.2018
23:24

Ne vredi ti izgleda objasnjavati...

avatar
Al(a)din
Saturday, 26.05.2018
14:14

''U ovoj prokletoj Srbiji morate da budete 'ušemljeni".

avatar
magister
Friday, 25.05.2018
13:17

Kao i uvek, poštovanje za pošten odnos i pristojno ponašanje. Nedostaje analiza važnih izgubljenih utakmica. Posebno - Plzena. I to - ne samo zbog rezultata, već zbog načina igre, onoga što se nazire da je bila trenerova zamisao, kad se pogleda šta se igralo. A to nije viđeno samo tada. Meni je Đukić drag i možda je i okej da ostane, ali osim priče o sebi kao poštenoj osobi, u šta ne sumnjam, potrebno je da progovori i o iskazanim slabostima i greškama. Šta namerava da promeni za sledeću sezonu. Hoće li protiv jakih i dalje igrati gubitnički, kao provincijski tim, što duže lopta u posedu, odugovlačenje, čak i bez pokušaja kontre? Još jednom, ja sam Đukićev fan. Ali, potrebno je da pokaže da razume da je pravio velike greške, da je mnoge važne utakmice odigrao očajno i da je ukupno, i pored nadmoćnog i drugog najskupljeg tima u JSL, često delovao nemoćno, bezidejno, dosadno.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
14:58

Pristojno ponasanje? Navijace koji su trazili njegovu smenu je nazvao budalama.

avatar
Al(a)din
Friday, 25.05.2018
13:16

Covece, pa sta je onda Milojevic ???? Zasto mi u nebesa dizemo Miloja ???? Razmisli, pa nam odgovori

avatar
MOE28
Friday, 25.05.2018
13:55

Sad ce tebi da odgovara, sve trci...

avatar
MOE28
Sunday, 27.05.2018
11:10

Ti druze ne kapiras poentu recenice gde kaze da je ova zemlja prokleta i nemamo o cemo da diskutujemo...

avatar
Al(a)din
Friday, 25.05.2018
16:19

Nisam rekao meni, nego nama, javnosti Srbije. Ipak taj tvoj Djukic vredja svoju zemlju, jer (ni)su ga spustili na zemlju realnom cinjenicom

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
12:52

Folirant na n-ti stepen ponovo -u akciji-, skola jeftine patetike i jos jeftinije demagogije, samo bi da naplati svoj ugovorcic do kraja i apsolutno sve ce da uradi samo da mu te pare budu isplacene. Apsolutno je netacno da te niko nije hvalio u prvom mandatu, pusti ti novinare, oni nam nikad i nisu bili, niti ce biti naklonjeni, imao si naklonost (vecine) navijaca iako si i tad pokazivao ogromne mane! Na kraju krajeva, kako smo trebali da igramo sa Tonijem, Obradom, Zukom, Moreirom, Djordjem Lazicem, Bambijem, Joveticem i Dijarom ako ne leprsavo i na tri-cetiri (a ne samo jedan) gola vise?! E, Boga ti, da vidim i to siroto osoblje koje ce da narice za tobom...

avatar
Uroš M.
Friday, 25.05.2018
12:52

I mi smo za malo zaplakali u revansu protiv Plzenja, i protiv Zvezde i Napretka i mnogo drugih, i protiv Dinama iz Kijeva kada smo ispustili 2 gola prednosti za tren oka, i kada nam je Antonov grejao klupu Mileticu, i u jos mnogo nebrojanih situacija...

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
14:58

Antonov grejao klupu Mileticu (i Urosevicu nesto kratko), a Suma igrao krilo.