Đukić otkrio plan za Albance, da li nam je fudbal najvažniji?

Autor: Pavle Knežević
sreda 01.11.2017.
12:47
Izvor: Sportske.net

Kao da se javnosti više bavi svim drugim stvarima, osim samom igrom i onim što Partizan mora da uradi sutra uveče.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić kaže da zna koliko je važan duel sa Skenderbegom, ali je najavio da će njegova ekipa igrati ofanzivno, u skladu sa tradicijom kluba.

"Mislim da smo svi svesni da nas sutra očekuje veoma važan meč, jedno od dva finala koje igramo kod kuće za dalji plasman u Evropi. Ovde nas takođe čeka jedna teška utakmica, protiv tvrdog, agresivnog, čvrstog protivnika, koji teško prima golove.

Moramo da tražimo tri boda, tako da će Partizan ući u utakmicu onako kako mora, kako to njegova istorija nalaže, ofanzivno, napadački i po gol protivnika", rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Partizanu će to biti treća utakmica u osam dana, ali trener ne želi da se pominje umor.

"Skenderbeg je isto umoran kao i mi, ne tražim nikakav izgovor. Ulazimo u meč spremni. Idemo da pokušamo da pobedimo. Imamo teškog protivnika, ali ćemo ići da igramo ofanzivno. Mislim da će odlučiti neki detalj, neki Tošićev slobodnjak...", rekao je Đukić.

Trener je kazao da neće obraćati pažnju na rezultat drugog meča u grupi, već će biti koncentrisan na duel sa Skenderbegom.

Igrač sa najviše evropskog iskustva Zoran Tošić priželjkuje spektakl.

"Sutra nas čeka jedna interesantna, lepa, evropska utakmica. Za nas je privilegija i čast da predstavljamo svoj voljeni klub u Evropi. Svesni smo koliko je važna utakmica, ona može da odredi dalji tok našeg učešća u Evropi.

Nije nam bilo lako u Albaniji. Nadam se da ćemo sutra biti koncentrisaniji. Teren je fantastičan i to je dobro za nas posle nekoliko teških utakmica. Konačno igramo i pred našom publikom, očekujemo da bude lepa utakmica i da pobedimo
", rekao je Tošić.

Partizan ima dosta problema sa realizacijom, jer stvara šanse, ali ih ne koristi.

"Moramo dabudemo svesni da moramo da realizujemo više prilika, pogotovo u Evropi, gde ih nema toliko. Videli smo i u našem prvenstvu. Moramo da popravimo to iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo ranije dolaziti do šansi, da nećemo čekati finiš meča, jer bi nam to veoma olakšalo dalji tok. Moramo da budemo spremni za te šanse i da ih koristimo", rekao je Tošić.

Vladimir Stojković se oporavio, trenirao je juče normalno i braniće sutra, a oporavio se i Miroslav Vulićević. Problem za crno-bele jeste povreda na treningu Sejdube Sume, tako da je njegov nastup neizvestan. U pitanju je povreda primicača, a o njenoj težini će se znati posle magnetne rezonance.

Konferencija za novinare trajala je skoro 40 minuta, a više od pola tog vremena bilo je posvećeno pitanjima o ptencijalnim incidentima, "slučaju dron" i pripremi.

Đukić i Tošić su nekoliko puta odgovarali na varijacije takvih pitanja, dok portparol Biljana Obradović u jednom trenutku nije prekinula to rekavši da je dovoljno puta odgovoreno na slična pitanja. Đukić je jasno istakao šta misli i šta je poručio navijačima.

Besplatnih karata za utakmicu nema. Kapacitet stadiona biće znatno smanjen: sever će biti zatvoren, kao i deo istoka, a će se znati koliko je tačno ulaznica prodato.

Utakmica Partizan-Skenderbeg igra se sutra od 19 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan_PFC
Wednesday, 01.11.2017
17:03

samo lepo ponasanje, odgovoriti na provokacije aplauzima i 3-4 komada u golu protivnika

avatar
Wednesday, 01.11.2017
14:57

aA Borac što ste ojadili, to nikom ništa, vratiće se to možda već sutra