Đukić otkrio, ovo će biti Partizanov dodatni kvalitet u sledećoj sezoni! Stiglo i novo pojačanje u stručnom štabu!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 23. jun 2018.

  • 18:55

  • Izvor: Sportske.net, TV Partizan

  • facebook
  • twitter
  • email

Partizan ušao u najvažniji deo priprema, vreme je da se iskristališe najboljih 11 za sledeću sezonu.

Đukić otkrio, ovo će biti Partizanov dodatni kvalitet u sledećoj sezoni! Stiglo i novo pojačanje u stručnom štabu!
Foto: Beta/Branislav Božić/Mo
Fudbaleri Partizana od petka su na pripremama u Sloveniji, u Ptuju, odakle se trener Miroslav Đukić oglasio u razgovoru sa novinarima i otkrio deo planova za narednih desetak dana koliko će crno-beli ostati u Sloveniji.

''Pet utakmica je pred nama, ulazimo u tu završnu fazu gde su utakmice najbitnije, gde počinje uigravanje i pravljenje tima, da što spemniji dočekamo taj prvi duel sa Rudarom u kvalifikacijama za LE'', istakao je Đukić.

Prvu proveru Partizan će imati u ponedeljak protiv Honveda, zatim 27. juna igraju sa Krakovijom, sa Rostovom 29. juna, pa sa Goricom 1. jula i dan pred polazak kući sa Zarjom.

''Protivnici su dobri, imamo priliku da vidimo gde smo, šta smo. Čeka nas naporna sezona na tri fronta i zaista treba biti dobro pripremljen.

Rikardo i Nikolić su velika pojačanja i doneće nam u završnici mnogo. Gabrijela još nismo uspeli da vidimo, za sada radi probe, videćemo šta fudbalski može da nam donese, videli smo ga na snimcima, ali još uvek ne ovde. Verujem da će sva trojica da nam donesu pozitivne stravi.

Verujem takođe da će ekipa imati i automatizam, jer ima iskustvo iz prošle sezone. Igrači znaju šta hoćemo, kako radimo i nadam se da će biti boljitka u igri. Verujem i da ćemo poboljšati realizaciju dolaskom novih igrača'', poručio je Đukić.

Pojačanje je stiglo i u stručnom štabu, još jedan kondicioni trener Aleksandar Tomić koji će pomagati Miši Filipoviću.

''I novi kondicioni trener je sa nama, olakšaće Miši posao i doneće nekih novih stvari'', objasnio je Đukić.

Sa napadačem Đorđem Jovanovićem i dalje je neizvesna situacija.

''Đorđe Jovanović je došao sa nama, videćemo šta se dešava dalje sa njim. Biće odlazaka, znamo da Partizan živi od prodaje igrača, to mu je glavni izvor prihoda i sigurno će biti odlazaka'', kaže Đukić.

O ekipi Rudara iz Pljevalja, protiv koje Partizan počinje sledeću sezonu Đukić govori sa poštovanjem.

''To je jedna ekipa sa naših prostora, poznajemo njihov mentalitet. Neće biti lako, ali najbitniji smo mi da uđemo dobro u taj meč, u Evropi nema lakih utakmica. Videli smo da smo se prošle godine dosta namučili protiv Budućnosti.

Nadamo se da u drugom kolu neće biti Irtiš, jer put je zaista dug do Kazahstana'', istakao je Đukić.

Naglasio je i da će se ekipa što pre redukovati na broj od 25-26 igrača.

''Videćemo ko bude otišao, dovešćemo još nekog igrača na toj poziciji'', rekao je Đukić, a onda naglasio i šta će tokom priprema pokušati da unapredi u odnosu na prošlu sezonu.

''Hoćemo mnogo brže da probijamo po bokovima, mislim da će nam to ove godine biti veliki kvalitet'', poručio je Đukić, a tome bi značajan doprinos trebalo da da novi desni bek Gabrijel Enake.

''Mi treba da budemo Partizan i od onih igrača koje imamo da napravimo dobar tim. Svi treba da rade za ekipu i svi da budu u službi ekipe'', poručuje Đukić i dodaje da ne prati šta radi Zvezda tokom leta.

Na kraju se osvrnuo i na VAR tehnologiju čije uvođenje Partizan već dugo traži i na domaćoj sceni, a koju na delu vidimo i na Mundijalu u Rusiji.

''Sve treba da se rešava na terenu, da sudije budu sporedni faktor, da što manje imaju uticaja. VAR je doprineo da fudbal bude pošteniji. Mnoge stvari ne možete da vidite na terenu, pa na ovaj način dosta toga može da se iskoriguje'', zaključio je Đukić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari