Đukić otkrio, ovo će biti Partizanov dodatni kvalitet u sledećoj sezoni! Stiglo i novo pojačanje u stručnom štabu!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.06.2018.
18:55
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Partizan ušao u najvažniji deo priprema, vreme je da se iskristališe najboljih 11 za sledeću sezonu.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana od petka su na pripremama u Sloveniji, u Ptuju, odakle se trener Miroslav Đukić oglasio u razgovoru sa novinarima i otkrio deo planova za narednih desetak dana koliko će crno-beli ostati u Sloveniji.

''Pet utakmica je pred nama, ulazimo u tu završnu fazu gde su utakmice najbitnije, gde počinje uigravanje i pravljenje tima, da što spemniji dočekamo taj prvi duel sa Rudarom u kvalifikacijama za LE'', istakao je Đukić.

Prvu proveru Partizan će imati u ponedeljak protiv Honveda, zatim 27. juna igraju sa Krakovijom, sa Rostovom 29. juna, pa sa Goricom 1. jula i dan pred polazak kući sa Zarjom.

''Protivnici su dobri, imamo priliku da vidimo gde smo, šta smo. Čeka nas naporna sezona na tri fronta i zaista treba biti dobro pripremljen.

Rikardo i Nikolić su velika pojačanja i doneće nam u završnici mnogo. Gabrijela još nismo uspeli da vidimo, za sada radi probe, videćemo šta fudbalski može da nam donese, videli smo ga na snimcima, ali još uvek ne ovde. Verujem da će sva trojica da nam donesu pozitivne stravi.

Verujem takođe da će ekipa imati i automatizam, jer ima iskustvo iz prošle sezone. Igrači znaju šta hoćemo, kako radimo i nadam se da će biti boljitka u igri. Verujem i da ćemo poboljšati realizaciju dolaskom novih igrača'', poručio je Đukić.

Pojačanje je stiglo i u stručnom štabu, još jedan kondicioni trener Aleksandar Tomić koji će pomagati Miši Filipoviću.

''I novi kondicioni trener je sa nama, olakšaće Miši posao i doneće nekih novih stvari'', objasnio je Đukić.

Sa napadačem Đorđem Jovanovićem i dalje je neizvesna situacija.

''Đorđe Jovanović je došao sa nama, videćemo šta se dešava dalje sa njim. Biće odlazaka, znamo da Partizan živi od prodaje igrača, to mu je glavni izvor prihoda i sigurno će biti odlazaka'', kaže Đukić.

O ekipi Rudara iz Pljevalja, protiv koje Partizan počinje sledeću sezonu Đukić govori sa poštovanjem.

''To je jedna ekipa sa naših prostora, poznajemo njihov mentalitet. Neće biti lako, ali najbitniji smo mi da uđemo dobro u taj meč, u Evropi nema lakih utakmica. Videli smo da smo se prošle godine dosta namučili protiv Budućnosti.

Nadamo se da u drugom kolu neće biti Irtiš, jer put je zaista dug do Kazahstana'', istakao je Đukić.

Naglasio je i da će se ekipa što pre redukovati na broj od 25-26 igrača.

''Videćemo ko bude otišao, dovešćemo još nekog igrača na toj poziciji'', rekao je Đukić, a onda naglasio i šta će tokom priprema pokušati da unapredi u odnosu na prošlu sezonu.

''Hoćemo mnogo brže da probijamo po bokovima, mislim da će nam to ove godine biti veliki kvalitet'', poručio je Đukić, a tome bi značajan doprinos trebalo da da novi desni bek Gabrijel Enake.

''Mi treba da budemo Partizan i od onih igrača koje imamo da napravimo dobar tim. Svi treba da rade za ekipu i svi da budu u službi ekipe'', poručuje Đukić i dodaje da ne prati šta radi Zvezda tokom leta.

Na kraju se osvrnuo i na VAR tehnologiju čije uvođenje Partizan već dugo traži i na domaćoj sceni, a koju na delu vidimo i na Mundijalu u Rusiji.

''Sve treba da se rešava na terenu, da sudije budu sporedni faktor, da što manje imaju uticaja. VAR je doprineo da fudbal bude pošteniji. Mnoge stvari ne možete da vidite na terenu, pa na ovaj način dosta toga može da se iskoriguje'', zaključio je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Malo veliki covek
Saturday, 23.06.2018
22:59

Ako dodju svi koji su pominjani, Stojkovic-Eneke,Sveta,Valijente,Antonov-Zdjelar,Pantic-Zakaric,Suma,Leo-Rikardo. Prodajte Tosica, Jankovica,Ozegovica,Tawambu, Ostojica i MIletica (sa kosom), pa cak i Vulicevic moze da ide sto se mene tice. Dosta vam zarade tu, ima sigurno 4 miliona od njih, ako ne i vise, dodaj na to, nagrade za takmicenje, sponzori i novac od ulaznica, dosta da se pregura jedna sezona.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
11:45

Za Tosica necemo dobiti ni evro. Samo nekog boljeg od Zakarica, molim te... P.S. Tesko cemo mi do Leonarda, tu ce igrati Ivanovic...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 24.06.2018
21:28

Kako trenutno izgleda igrački kadar Partizanu nije (najveći) problem štoper već centralni vezni. Tandemu Pantić-Zdjelar nedostaje brzina i bolja defanziva, a na defanzivnijoj od te dve pozicije imamo jedino Jevtovića. Zdjelaru bi možda više odgovaralo da sam igra ispred odbrane uz dva centralna vezna ispred njega kako ne bi morao da istrčava na bokovima i tamo gubi duele pre svega zbog nedostatka brzine ali Đukić neće promeniti formaciju. S druge strane Pantić je potreban zbog ofanzive kojom doprinosi timu. Nisam ubeđen da je Zakarić pojačanje osim ukoliko se prvo ne oslabimo prodajom Jankovića i Tošića pa da on bude pojačanje u odnosu na preostala krila u timu mada ipak smatram da bi Ivanović na toj poziciji bio bolji od njega.

avatar
Osijek 51
Saturday, 23.06.2018
21:01

Besramnije ljude od Ilijeva i Djukica u zivotu nisam vidio. Na opstu osudu i poziv navijaca da ih ne mogu vise gledati jer svojim glupiranjem izazivaju gadjenje, oni se ponasaju kao da se to na njih ne odnosi. Svaka cast, imaju obraz ko opanak...

avatar
pogled sa avale
Saturday, 23.06.2018
19:10

Bravo Djuka za kondicionog trenera, nadam se da je novi kondicioni trener A. Tomic strucniji od M.Filipovica, da ce igraci biti brzi, startniji i raditi vezbe za poboljsanje situacionih okolnosti na terenu..........Misa polako OUT sa njegovim iscrpljujucim trenizima, sest godina je unistavao igrace.......

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
19:00

"Tek je došao, trčkarao je, radio probe, nismo ga još videli fudbalski šta može da nam donese..."

Đukićev komentar o Gabrijelu Enakeu.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 23.06.2018
19:29

Jeste ali nepotpun, u nastavku je rekao i: "...gledali smo ga na kasetama."

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 24.06.2018
12:59

VHS is the best test :D Mislim da je Enače neplanirano pojačanje jer sigurno ne bi bio u opticaju da nije naprasno raskinuo ugovor sa Rubinom, otuda i Đukićeva izjava da tek treba da ga vide uživo na terenu, a osim toga nije ni mnogo igrao proletos.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
23:08

VHS is the best:-D

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
18:56

Kontam da gore ne moze da bude Hahaha Gde je (spanski) princ Valijant?!