Đukić otkrio - Ova četvorica ne igraju u Lučanima, a hoće li biti spremni za Plzenj?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.02.2018.
14:15
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana Miroslav Đukić otkrio je u najavi sutrašnje utakmice sa ekipom Mladosti na koju četvoricu igrača ne može da računa.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana sutra nastavljaju takmičenje u Super ligi Srbije gostovanjem ekipi lučanske Mladosti koja se trenutno nalazi na devetoj poziciji na tabeli sa 30 osvojenih bodova.

Za crno-bele nedelji meč će biti drugi u prolećnom delu sezone, pošto su u četvrtak odmerili snage sa Viktorijom Plzenj u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

"Sutra počinjemo drugi deo naše lige. Kao što uvek kažem, očekuje nas teška utakmica u Lučanima, moramo da branimo naš prestiž, da branimo evropski Partizan. Mladost će izaći motivisano ali i mi hoćemo da nastavimo gde smo stali, da pokušamo da se približimo Zvezdi", počeo je Miroslav Đukić.

Kadrovska situacija uoči sutrašnjeg gostovanja u Lučanima nije najbolja jer trener Partizana ne može da računa na četvoricu igrača među kojima je i štoper Milan Mitrović.

"Ostoja (Bojan Ostojić) je mnogo bolje i pokušaćemo da ga pripremimo za Plzenj. Za sutra neće biti spreman. Imamo Ožega (Ognjena Ožegovića) i (Sašu) Zdjelara van stroja. Imamo Mitra (Milana Mitrovića) van stroja, dobio je udarac u butni mišić. To bi bio zdravstveni bilten", rekao je Đukić.

Kako je rekao trener Partizana, još uvek nije izvesno hoće li rekovalescenti biti spremni za revanš sa Viktorijom iz Plzenja.

"Svi očekujemo da budu spreni za Plzenj, da li će biti spremni, videćemo. Možda će biti spremni sa malim brojem takmičarskih treninga. Možda je veliki rizik da uđu u tako tešku utakmicu sa malim brojem treninga. Sačekaćemo, oni se oporavljaju dobro, videćemo", konstatovoa je Đukić.

Na pitanje da li će odmarati igrače Miroslav Đukić je istakao da njegov tim čeka teška utakmica i da će u Lučanima izvesti najbolji sastav.

Upitan da li će u Lučanima "baciti u vatru" mladog Svetozara Markovića trener Partizana nije želeo da da konkretan odgovor ali je nagovestio kako stoje stvari.

"Pred Svetom (Svetozarom Markovićem) je velika budućnost. Sveta polako ulazi, on je dečak od 18 godina, tu je da nam pomogne. Izrastao je u vrsnog centarhalfa pred kojim je budućnost ali ne treba žuriti i opterećivati se time da što pre zaigra", rekao je Đukić.

Kako je rekao Đukić, umor ne može da bude izgovor na samom startu prolećnog dela prvenstva.

"Tek smo počeli, bilo bi ružno da sutra izjavim 'bili smo umorni' posle samo jedne utakmice. Kada se akumulira više utakmica onda ću koristiti taj izgovor. Nema izgovora da smo umorni. Mi smo Partizan, moramo da igramo pobednički, fudbaleri treba da imaju taj mentalitet, svejedno je da li igramo protiv Mladosti, Barselone ili Juventusa. Nadam se dobroj partiji i da to bude dobra uvertira pred Plzenj", zaključio je Đukić.

Utakmica 23. kola Super lige Srbije između Mladosti i Partizana na programu je od 14 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 17.02.2018
18:57

Ozbiljan problem je što je Partizan od početka utakmice sa Viktorijom delovao kao da čuva rezultat. Kad oni izgube loptu i postoji šansa za kontru, čak ni tad se nismo obrušavali, nego zasekli, vratili štoperima da 'jedu' vreme i povećavaju procenat poseda. I to ne Jevtović, koji usput budi rečeno često daje loptu u širinu, ali ne kad ima šanse za kontru. To su radili Tošiš, manje, i Janković, skoro do kraja utakmice. Jednom je probao dribling, sa toliko malo samopouzdanja da je bukvalno predao loptu protivniku. Kad se povučeš i čekaš grešku, onda eksplodiraš po dobijanju lopte i svaki put probaš da dođeš u šansu, na velikom prostoru. Tako je bilo protiv Videotona. Janković je desno zaista dobar, a levo, potpuno izgubljen i beskoristan. Ako Tošić ne može drugo, onda Janković - mora na klupu, Suma može levo, a Ivanović ili Jovanović ili Ožegović da budu u tandemu sa Tavambom. Ili, ako smo uplašeni, onda drugi zadnji vezni, npr Zdjelar i Jevtović ili Radin. Pantić mi nije upitan, ali mu treba psihološka podrška.

avatar
Sunday, 18.02.2018
11:21

I Pantic moze levo, ali, nekako ocekujem da tu vidimo Tosica barem u jednom delu utakmice. Da sad preskocim Stojkovica i odbranu: Radin (Jevtovic), Zdjelar (da li ce moci, i to je pitanje?)- Tosic (Jankovic), Suma (Ivanovic, Pantic pa cak i Jankovic u nekim varijantama), Pantic (Tosic, Ivanovic)- Tavamba (Jovanovic, Ozegovic). Veoma raznoliko u navali:-)

avatar
Monday, 19.02.2018
13:14

Nije samo to, mi nemamo dobra resenja po levoj strani. Ne mogu bas da kazem da cemo ubiti dve muve jednim udarcem jer cemo u stan pustiti i komarca (figurativno receno), ali, uopste nije ni preterano daleko od toga. NAPRED PARTIZAN!

avatar
magister
Monday, 19.02.2018
03:19

Okej, verovatno si u pravu i verovatno je pametnije tamo biti čvršći i igrati sa dva zadnja vezna, ali je najvažnije da igrači veruju u sebe, slobodno ulaze u 1 na 1, da veruju u sebe i da mogu, ne slučajno da ih pobede, nego da ih satru k'o Videoton. Nadam se da će se ovog puta drugačije osećati i da ćemo to i videti za neki dan. Živeli! Napred Partizan!

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 17.02.2018
18:19

Miletic G i Miletic R ce ciniti stoperski tandem

avatar
Sunday, 18.02.2018
11:18
avatar
Sunday, 18.02.2018
13:41
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Sunday, 18.02.2018
13:34

Ne daj boze, SALIO SAM SE

avatar
magister
Saturday, 17.02.2018
18:14

Posle utakmice u kojoj su pokazali sve osim pobedničkog mentaliteta, a verovatno i zahvaljujući motivaciji koju im je Đukić usadio pred utakmicu, on sad priča da moraju da imaju pobednički mentalitet protiv svih. I da se povuku u golmanski prostor i nadaju da protivnik neće uspeti? Možda to i bude ideja protiv Lučana, ali protiv strašnje Viktorije, siguran sam da im je Đukić pričao drugu priču. Opasan protvnik, oprezno, igra se 180 minuta...

avatar
Saturday, 17.02.2018
15:20

Sto je najsmesnije, Markovic jos uvek nema 18, a jos letos je pokazao da je veoma perspektivan i da tu ima stofa. Inace, katastrofalna je ona tvoja izjava da se uopste ne bavis analizom igre protivnika, kako bre, Djukicu?!