Đukić optimista, ali i opominje: ''Trakai sa novim trenerom igra znatno bolje'', Pantić se osvrnuo i na Zvezdinu pobedu

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.07.2018.
12:36
Izvor: Sportske.net

Dan pred okršaj sa Trakaijem, trener Partizana otkrio na koje igrače (ne) može da računa, gde je rival najopasniji, ali uz nadu da će njegov tim uspeti da trijumfuje, da će na vreme ''otvoriti'' protivnički tim i popraviti utisak iz Surdulice.

Screenshot, Youtube/Danas Conference Center
Screenshot, Youtube/Danas Conference Center

Povezane vesti

Partizan je uspešno startovao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, lako je izašao na kraj sa pljevaljskim Rudarom, ali onda je prošlog vikenda pokvario utisak u meču sa Radnikom u Surdulici, na startu Superlige.

Sutra od 20:30h u Humskoj crno-bele očekuje dvoboj sa litvanskim Trakaijem, a danas su tim povodom pred novinare izašli trener Miroslav Đukić i vezista Danilo Pantić.

''Skautirali smo Trakai, videli da se radi o ozbiljnoj ekipi, koja je u progresiji, koja je imala dosta problema, ali sa novim trenerom igraju znatno bolje, taktički bolje stoje. Radi se o dobroj ekipi, a na nama je da napravimo dobar rezultat. Igra se 180 minuta treba biti spreman da se napravi dobar rezultat, ali ne treba očekivati da će biti lako.

Svaka pobeda bez primljenog gola je pozitivan rezultat, svi želimo da što pre izbrišemo taj neočekivani poraz u Surdulici koji nas je poljuljao, ali ekipa je spremna da se vrati na pravi kolosek'', izjavio je Đukić na početku konferencije za medije.

Ni ovoga puta neće moći da računa na sve igrače, situacija je u tom pogledu nepovoljnija u odnosu na meč u Surdulici.

''Ožegović neće biti spreman za meč, jer je juče na treningu osetio smetnje i danas neće trenirati. Doktor je predložio da odmori nekoliko dana. Imamo i Nikolića van ekipe, Tošića, takođe, ali ovi momci koji su tu, svi su spremni, verujemo u njih i sa njima idemo u pobedu'', objašnjava Đukić.

Navijači su zabrinuti zbog pomenutog poraza, ali Đukić ih ohrabruje.

''Čim izgubite, odmah se sumnja u trenera, igrače. Mi nemamo nikakve sumnje, ni u ekipu, ni u bilo koga. U Surdulici možda nismo napravili dovoljan broj šansi, mislili smo sve će neko drugi napraviti.

U drugom smo imali veliki broj šansi, nismo ih iskoristili i platili to porazom. Ali, mislim da ekipa uopšte ne igra loše, ima dobar posed, igra dobro u polju. Oni su nam dali gol iz dva šuta, ali čim Partizan ne pobedi, sve se predizenzionira'', smatra Đukić.

Šef struke crno-belih potom se ponovo vratio na ocenu kvaliteta sutrašnjeg protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Takođe, naglasio je i šta treba da se unapredi u igri njegovog tima.

''Trakai jeste ozbiljan protivnik, jer su promenili trenera u prethodne dve utakmice, trener je Španac koji želi brz izlazak od nazad, traže proboje po bokovima i iz te niske zone kad vam uzmu loptu idu na kontranapade. Sa novim trenerom igraju dosta bolje, dobra su ekipa, neće biti lako. Poštujemo protivnika, ali idemo na pobedu.

Mi moramo cirkulaciju lopte da ubrzamo, da probijamo po bokovima, moramo tu da budeo jednostavniji, konkretniji, da ne dozviljavamo kontre. Na tome treba da insistiramo cele godine. To nas čeka, zatvorene odbrane, zgusnute'', ističe Đukić.

Nije želeo da poredi kvalitet ekipe Rudara sa kvalitetom Trakaija.

''Ne znam ko je bolji, sve utakmice su različite. Teško je proceniti. U fudbalu vam običan detalj može promeniti mnoge stvar. Ako protivnika otorite na vreme, onda je sve drugačije, onda se protivnik otvara vie, imate više prostora. Mnogo je bitno dobro otvoriti utakmicu.

Svi igraju fudbal, svi su na visokom nivou, nema više favorita, to je mnogo ujednačeno i tu realnost moramo da shvatimo.

Ne znači da su oni loša ekipa ako mi nismo čuli za njih. Svi danas ozbiljno treniraju. Zaista, pomerile su se granice, nema više loših ekipa. Mi moramo da 100 posto uđemo u utakmicu ako ne mislimo da imamo problema.

Za taj Irtiš smo čuli, a oni su ga izbacili, tako da imamo već lekciju naučenu i treba da budemo oprezni, da verujemo u sebe da ćemo proći, ali sam siguran da neće biti nimalo lako'', objašnjava Đukić.

Na insistiranja novinara, ponov je prokomentarisao i meč u Surdulici.

''Ne vidim  da smo imali problema, imali smo posed, napadalil, držali loptu, samo nismo uspeli da pronađemo put do protivničkog gola, ali nismo imali problema u defanzivi, jer protivnik nije stvarao šanse. Gol su nam dali iz teške situacije, i još jednom su iz kornera pripretili, ostalo nisam video probleme'', zaključio je Đukić.

Danilo Pantić očekuje ''bunker'' Litvanaca u Humskoj, da će promeniti nešto slično što je Radnik uradio u Surdulici za vikend.

''Imamo dva meča pred nama, ništa neće biti gotovo u prvom meču. Ekipa njihova dolazi spremna u Beograd, verovatno nas čeka neka zatvorena odbrana iz koje će pokušati da nam prete nekim kontranapadom. Što pre, to bolje, treba da probijemo tu odbranu.

Prvi put će mi biti da igram sa ekipom iz tog podneblja. Videli smo sinoć, Zvezda je na vreme otvorila protivnika, da nije, imala bi više problema.

Ne mislim da će oni doći da se nadigravaju sa nama, ali verujem da će pokušati da iskoriste neke svoje šanse, što i nama daje šansu da ih ugrozimo.

Prvo želim da pobedim, a onda i da ostvarim lični pozitivan utisak, najbtnije je da ostvarimo pozitivan rezultat, da pokažemo kvalitet, a najmanje je bitno ko će biti strelac.

Radimo dosta te prekide i na našu sreću uspeli smo da realizujemo neki od njih, dali smo lep gol protiv Rudara, nadam se da će ih biti još'', istakao je Pantić i na kraju prokomentarisao povratak Milana Smiljanića u Partizan.

''Lola je mnogo dao Partizanu, dosta vremena je ovde proveo i drago mi je da se vratio'', naglasio je Pantić.

Konferenciju je zaključila portparolka Biljana Obradović, koja je u ime kluba saopštila da je ''crno-bela porodica i srpska javnost uz pravoslavnu braću u Grčkoj'', a povodom katastrofalnih požara koji su pogodili ovu zemlju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peca Partizan
Thursday, 26.07.2018
13:57

odlazi djukicu,unakazices partizan,oterao si ostojica koji je stub odbrane kod marka nikolica i pravog golgetera jovanovica,a igraju ti neznalice iz spartaka,ODLAZI DJUKICU!

avatar
ariton
Wednesday, 25.07.2018
23:34

Koliko je jadan ovaj trener kao covek strasno.A o znanju i da ne pricamo.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 25.07.2018
17:37

Pantic priznaje da su sinoc gledali Zvezdu. Znaju oni od koga treba da se uci fudbal.

avatar
magister
Wednesday, 25.07.2018
17:35

Trakai ima 20tak bodova u prvenstvu manje od Suduve i procena je onih koji poznaju prilike u Litvaniji da se radi o dva različita kvaliteta. No, slažem se sa Đukićem, s obzirom da je to ovaj današnji Partizan, koga on vodi, ko zna šta će biti.

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Wednesday, 25.07.2018
14:57

Nemoj porediti Zvezdinog protivnika i ove,20tak bodova manje imaju osvojeno toliko o kvalitetu

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 25.07.2018
17:37
avatar
Predrag Drobnjak
Wednesday, 25.07.2018
20:51

Koliko mrznje u tebi.

avatar
RIP KOBE
Wednesday, 25.07.2018
14:55

imamo posed ali ne i sanse. sem suta tosica i ivanovica nista nismo stvorili. dovedite mene za trenera!

avatar
Südkurve München
Wednesday, 25.07.2018
14:10

Djukic ne sumnja, vazno je DA DJUKIC NE SUMNJA, drugo nista nije vazno

avatar
mlk
Wednesday, 25.07.2018
14:00

E moj Panticu davis loptu, svaki duel sa Filipom Stojanovicem si izgubio i tako ne smije da igra jedan od organizatora igre Partizana jer je to prevazidjeni fudbal! Pametno i brzo proigravanje je model savremenog fudbala pa ili se prilagodi ili pojacaj Celzi. Inace fudbaleri Partizana beskrajno dave loptu oko sesnaesterca a i kad su slobodni ne centriraju vec hoce da se usetaju pred gol, dosadno sporo i bezidejno ne moze vise Djukicu tako!!!!!!!!!

avatar
Predrag Drobnjak
Wednesday, 25.07.2018
14:00

Nije ovaj tim toliko los koliko je trener bezidejan, ne moze na adekvatan nacin da kaze momcima kako da igraju, nema on taj fond reci.A izgleda da je i takticki prelos.Bio je dobar igrac.

avatar
SRCE MOJE
Wednesday, 25.07.2018
13:49

Nadam se i da ce moj Partizan igrati sa novim trenerom mnogo bolje

avatar
ercov
Wednesday, 25.07.2018
13:08

Klasicna izjava slabog trenera i coveka koji nema realnost u srpskom fudbalu kada moze na ovako banalan nacin da objasnjava poraz svoje ekipe i da jos uvek ne vidi da je nereseni rezultat a ne izgubljena utakmica Partizana ravna katastrofi tj najverovatnije izgubljenoj tituli.

avatar
djoleo
Wednesday, 25.07.2018
13:01

I mi bi sa novim trenerom igral mnogo bolje.

avatar
Joker777
Wednesday, 25.07.2018
12:59

Priprema podlogu (opravdanje) za poraz, kakav lik :D

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 25.07.2018
12:47

Сваки дан са тобом на нашој клупи је једна миникатаклизма, не један него три изгубљена дана, сваки дан је једна нова детонација и удар...

avatar
RIP KOBE
Wednesday, 25.07.2018
14:55

bice i gore od ono -32

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 25.07.2018
16:31

So you've said LOL