Đukić: "Odrastao sam u je*enom Štitaru, isti sam dripac kao i vi"

Autor: Pavle Knežević
utorak 06.03.2018.
14:40
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana neće da ode, ali ga pogađaju "džukačka podmetanja" o klauzuli. Definitivno najzanimljivi sastanak sa novinarima od kada je došao.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Miroslav Đukić nema nameru da ode, jer veruje da bi odlaskom priznao poraz. Razočaran je u sebe i igrače što ne pobeđuju, ali je besan na medije zbog podmetanja o klauzule. Bio je neuobičajeno iskren kada je pričao sa malobrojnim predstavnicima medija u Teleoptiku.

Partizan u poslednjih 10 utakmica ima samo dve pobede i uprkos sjajnim rezultatima u Evropi, u Super ligi zaostaje celih 14 bodova za Crvenom zvezdom. Sutra dočekuje Rad, za koju Đukić kaže da "nema druge, osim pobede".

Novinare je, međutim, više zanimao njegov status u klubu, pošto mediji od subote popodne i poraza od Radničkog nagađaju da je on već bivši. Da li ste razgovarali sa upravom o vašem statusu?

"Nijednog momenta nisam razgovarao sa upravom. Niko nije pričao sa mnom, nisu tražili od mene ništa. Možda su pričali sa drugim trenerima, ali to je normalno, ceo život živim od fudbala i znam kako stvari funkcionišu", kaže Đukić.

Jedna stvar ga posebno peče.

"Mnogo mi je zasmetalo što se poojavila se cifra od 600 hiljada. To je tačno namešteno ovde u Srbiji, gde je plata 300 evra, i vi nekome zalepite i okrenete ceo narod protiv tog čoveka. To je džukački, namerno, dripački, svi to je laž i nije istina. Ja radim pošteno svoj posao i ne bojim se nikog. Pokušavam da ekipu vratim na pravi kolosek, igrači su jedina moja snaga, svestan sam da se nalazim u Partizanu. Ja pokušavam da Partizan počne da pobeđuje", rekao je Đukić.

A šta je istina o toj klauzuli?

"Ne postoji nikakva klauzula. To je laž, laž, laž. Ne postoji klauzula, svi koji su to napisali lažu. To su komunističke metode u Srbiji, to su metoda smrada, đubreta. To su sve razrađeni sistemi koji ovde prolaze. Legenda Partizana, trener Vujošević, čudo, čudo, nisam ustao kad ga pominjem jer je glupo da ustajem.

Novine pišu u negativnom kontekstu da traži 100 hiljada od Partizana, pa kao 'jao, đubre jedno'. On je to zaradio i to je njegov ugovor! Ja nisam rođen u sunčanoj Valensiji, ja sam rođen u jebenom Štitaru, ja sam dripac kao i vi. Nisam imao ni televizor, ni drum, ni struju. Kad mene kod neko u selu vidi da se piše o 600 hiljada evra, pomisliće 'vidi ovo đubre'. Ja znam da novinari to ne izmišljaju, nego se i preko njih lome kola
", rekao je Đukić.

Imate li nameru da odete? Razmišljate li o ostavci?

"Ja razmišljam da radim svoj posao. Kada se povlačite, privlačite, priznajete nemoć. Ekipa me podržava, ekipa želi da izađe iz ovih problema, sa ovim stručnim štabom, daju sve od sebe. Ekipa ne uspeva da pobedi, a to nam treba da uđemo u pozitivnu dinamiku. Imamo problem da postignemo gol, ne vidim zašto bih davao ostavku. Vidim se sposobnim da izađem iz ovih problema, radim na tome. U fudbalu ponekad stvari ne zavise od vas", rekao je Đukić.

Kako svi ti medijski napisi utiču na vas?

"Medije ne čitam, samo naslove, da znam šta se dešava. Kada su mi pričali posle Videotona, Jang bojsa...da sam čudo, nisam verovao u to. I sada kada ne padam u depresije. Znam šta mi je posao i to radim. Ne talasam se, ne mogu novine da me talasaju, imam 52 godine i prošao sam mnoge situacije", rekao je Đukić.

Je l' zamerate nešto sebi?

"Sigurno da sam deo krivice kada ne pobeđujemo, kao i što sam bio deo uspeha. Sve delim sa ekipom i uvek sam sa njima. Ja sam deo rudnika. A igračima zameram isto što i sebi, što nismo uspeli da pobeđujemo. Partizan živi od pobeda. Možemo da pričamo o šansama, ali u suštini, vi morate da pobeđujete, to je Partizan. Nije me niko razočarao, to je fudbal. Profesionalac sam ceo svoj život", rekao je Đukić.

Postoji li atmosfera ultimatuma pred sutrašnju utakmicu?

"Ma ne, od treće utakmcie je biti ili ne biti. Od treće se čuju povici 'Đukiću, odlazi', to nije novo, nije dodatni pritisak. To je tako ovde od početka i ne samo od nedelje do nedelje, nego od srede do srede. Mogli ste da uživate tri dana", rekao je Đukić.

Može li Partizan realno da se nada odbrani titule?

"Bilo bi me sramota da pričam o tituli kada sam na 14 bodova. To je kao da onog u šok sobi pitaš hoće li da istčava sprinteve sutra. Moramo prvo da smanjimo razliku, pa onda da napadnemo ligu", rekao je Đukić.

Na pitanje ima li podršku iz uprave kroz ovaj period, portparolka Biljana Obradović se ubacila rečima: "ja sam tu".

"Nema tu neke podrške, pobede su jedina podrška. U Partizanu samo treba da pobeđujete i imate podršku", rekao je trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

55 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Wednesday, 07.03.2018
13:15

Prodali su najbolje igrače Leonarda,Đurđevića,Milenkovića i Evertona.To bi otprilike bilo kao da Barsa proda Mesija,Suareza,Inijestu i Pikea i ne dovedu ništa vredno.Poređenje je malo neumasno.ali u našim i njihovim okolnostima može da objasni odnos prema drugima sa kojima se takmiče.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 07.03.2018
13:52

Buskeca i Pikea, Everton je nas Buskec, a Pantic Inijesta:-D Jankovic je lazni LM:-D

avatar
magister
Wednesday, 07.03.2018
16:17

Poređenje nije neumesno, nego logično, a činjenica da su Leonardo i Milenković, kao i trener Nikolić - pušteni/prodati (a da se već tada radilo i na prodaji ostalih, nisam siguran kad je ugovoren Vlahović, Mihajlović...), je upravo taj krunski optužujući argument, zbog koga bi u svakom normalnom klubu uprava bila već tada najurena. Neću porediti sa još mnogo gorim primerima u politici, pa narod bez obzira na činjenice i argumente, zbog kojih u civilizovanoj zemlji neka partija više ne bi postojala, tu partiju sa velikom većinom ponovo izabere kao vlast.

avatar
Osijek 51
Wednesday, 07.03.2018
12:05

Djukicu, svi smo mi nostalgicni prema djetinjstvu, ali to nije tema. Od vas se ne trazi opis zavicaja vec objasnjenje i odgovornost za beskrajnu seriju losih igara i rezultata.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 07.03.2018
13:52

Kao da slusam jovicu cvetkovica...

avatar
odjava
Tuesday, 06.03.2018
23:04

vrati se tamo.

avatar
Momčilo-PN
Tuesday, 06.03.2018
21:44

Djukiću ostani. Ovde su i Jokanu skandirali da ide. Šta mu se zamera, pa u avgustu 2017 se znalo ko će ove godine da bude prvak.

avatar
djordja
Wednesday, 07.03.2018
19:17

kakve to ima veze s njim, jel prosle godine nisu to iso radili, pa im celavi sjebo gimnastiku

avatar
Osijek 51
Tuesday, 06.03.2018
19:45

Krediti su davno potroseni, nema vise price. Nezna se sta je gore, igra ili rezultati. Za Ilijeva i Djukica jedini dokaz odgovornosti su bezuslovne, neopozive ostavke. Sve ostalo je politicka mudrolija.

avatar
djordja
Tuesday, 06.03.2018
19:32

covjek ni struke, a ni stda ni srama....on je genijalan samo smo krivi mi sto to nevidio...boze na koga pdsjeca?

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 07.03.2018
13:54

Na svog idola.

avatar
magister
Tuesday, 06.03.2018
19:18

Ponoviću što sam više puta pisao: Đukić nije napravio igru, nije unapredio igrače, osim možda Pantića, možda Miletića Ćele... Ali, on jeste pristojna osoba. A što se tiče klauzula ugovora, one su proizvod nekog dogovora i pregovora i kakve god da su - treba ih poštovati, bilo da je u pitanju 6 din ili 6 miliona evra. Klauzule su obično u skladu s nečijom vrednošću. Očekuje li neko da Suma vrati pare zato što ne igra dobro? Naravno da ne. Da nije došao za 1.6 mil u Partizan, otišao bi za 1.5 mil negde drugde. To je to, dogovori moraju da se poštuju. A što se tiče stalnih smena trenera, to je odraz lošeg rukovođenja klubom, ali nekad je i potreba. U ovom slučaju bi bilo totalno neozbiljno menjati ga sad. Em ne bi mogao da se obezbedi dobar trener, verovatno samo lošiji i to znatno od njega, em bi to bilo neko navrat nanos rešenje, koje bi opet sutra imalo neku lošu posledicu. Ume li ova uprava uopšte da izanalizira stanje, u klubu, u timu, u školi? Ja sam ovde napisao jedno uputstvo, pa neka ga pročitaju, ako ne znaju (a mislim da ne znaju).

avatar
ubipacijentic
Tuesday, 06.03.2018
18:39

Djukic ništa više nije kriv od Ilijeva.Bombaš je prodao najbolje igrače nekako na sreću smo se plasirali u16-tinu LE i umesto iskoristiti to kao mamac i uložiti veliki novac za dobrog napadača i bočne igrače on je pravio grešku za greškom. Jurio je Sumu 2 god.dao najveću lovu a dobio mačku u džaku. Nit je Suma zamenio Leonarda niti Ozegovic Djurdjevica. Prema tome suvise promašaja da bi ostao na mestu sp.direktora.Terzic uzeo veću lovu za Boacija koji je duplo lošiji igrač od Lea.

avatar
Ninoslav Djudjic
Tuesday, 06.03.2018
18:34

Pa trazili ste strpljenje do zime da uspostavite sistem i igru. Niste uspeli. Sad trazite strpljenje do leta, a igra je sve losija i losija. Sistema igre nema ideje u igri nema. Terate nas da vas vise niti gledamo niti slusamo.

avatar
Bomby
Tuesday, 06.03.2018
18:29

Stalno spominjemo Videoton,a realno nismo bili bolji...da nije Stojke odbranio ono u Beogradu i da na dva suta nismo dali dva gola verujte ni da onaj rezultat ne bi bio! Za 7 meseci ili koliko je vec Djuka u Partizanu ja ne znam da li smo i jednu utakmicu odigrali a da smo bili bolji (ne mislim na rezultat)! Mucimo se svaku utakmicu a igru nemamo uopste,nije problem ako se izgubi ili odigra neresno problem je sto nemamo igru!

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 07.03.2018
09:38

I da je Ostojic tamo bio iskljucen kao sto je i trebao, bilo bi nam zanimljivo iako smo vec imali prednost i gol(ove) u gostima...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 07.03.2018
09:38

Devet meseci je kod nas.

avatar
AlexPFC
Tuesday, 06.03.2018
18:18

Jedna od retkih zanimljivih konferencija za štampu u režiji Đukića. Meni je i dalje u sećanju ona posle Zemuna u gostima kada se pravdao da i Vučiću manjina skandira ''nešto'' a da on ne treba da ode sa vlasti :) U Španiji ima toliko lepih letovališta i plaža, siguran sam da će biti na slatkim mukama na koju od njih da povede Ivicu. Vreme je da se obojica lepo odmore od fudbala bar neko vreme... Možda su mu novinari poturili nepostojeću klauzulu od 600,000 ali u slučaju otkaza, klub bi mu dugovao ostatak ugovora, osim ukoliko se ne bi dogovorili drugačije. Nemoć Ivice da dovede trenera je automatski zadržalo ovog na našoj klupi. Bilo kakvo komentarisanje onog saopštenja izaziva veoma bljutav ukus. Ovu sezonu su obeležili veliki propusti našeg sportskog sektora. Zaista previše pogrešnih procena je napravljeno i sve nam to sada stiže na naplatu.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 07.03.2018
09:40

Zov Kosta Brave je sve jaci i jaci:-D

avatar
Ivica Iliev Sportske
Tuesday, 06.03.2018
16:46

Moram i na ovaj način da se obratim sportskoj javnosti. Dakle, ni tener Đukić ni ja ne bežimo od odgovornosti. Ono što tražimo je strpljenje, iamli smo velike napore u evropi ove sezone, odigrali mnogo utakmica. Sačekajmo kraj sezone pa donesimo zaključke. Mislim da se stvara jedna negativna kampanja koja pravi štetu Partizanu, a sve zarad interesa pojedinaca. Sportski pozdrav

avatar
Aritmija Bend
Tuesday, 06.03.2018
16:57

Ja sam Zvezdas ali Djukic je gospodin i čestit čovek iz priloženog njegovog govora to se sve vidi...oterate li Djukića sledeći trener leti još brže...pustite čoveka da radi...igrači igraju fudbal...Tosica i Tavambe nigde zadnjih 5 utakmica....

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Tuesday, 06.03.2018
21:05

Upravo sam i ja hteo da posaljem slican komentar..Takodje govorim kao Zvezdas..Daleko od toga da se sladim Djukicevoj situaciji..Kao COVEKA mi ga je zao..zasluznog fudbalera..Izrazio se jezikom koji svi razumu,odakle potice i to..Nije uvio u oblande ono sto STVARNO HOCE DA KAZE..Ne ulazim u to,koliko Partizan gubi ili dobija njegovim odlaskom..Da se ne lazemo..zelim Partizanu da bude cetvrti u nasoj ligi..Ali,ovog coveka mi je zao..Sportski pozdrav svim dobronamernim navijacima..

avatar
djordja
Tuesday, 06.03.2018
17:41

statistika je neumoljiva a igra Partizana pod Djkom, apsolutno nedojmljiva....sto prije ode...sanse za spas ne tako loseg igrackog kadra su vece...dovedete najboljeg igraca jeseni i kod Djuke nije ni sjena....do koga je?????

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 06.03.2018
16:09

Jedno je Djukic upravu. Partizan ima problem da postigne gol. Partizan je na kraju prelaznog roka prodao igraca sa 20+ golova, a doveo Ozegovica. A za tog Ozegovica je Iliev davao garancije.. Da ne zaboravimo i kako se tada ponasao prema novinarima, a sad se sakrio.... Ivice odlazi !

avatar
Vlada Mutavi
Tuesday, 06.03.2018
16:35

Ispravicu Vas. Prodao je dva igrača sa 20+ golova.

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 06.03.2018
17:01

Taj Ozegovic vise ni sansu ne dobija, seti se poslednjeg derbia, bio je najbolji igrac Partizana, cuvao loptu, driblao, skakao, a sad ga nema nigde. Mozda je stvar motivacije, ali mislim da Ozegovic trenutno zasluzuje vise mesta u timu i od manekena Pantica i od kaskadera Jankovica.

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 06.03.2018
15:57

svi vi treba da odete ali ovde je veci problem u pitanju. zna se celo to sportsko drustvo sa cim je povezano. samo se recikliraju jedni te isti ljudi. tu pomaka nema uopste. jedne godine budemo prvaci onda nas nema ni u ls pa cak ni u le. zatim prodjemo grupu u le a nista od titule i sve u krug. ne vidim nikakva resenja niti bolje dane nazalost.

avatar
Tuesday, 06.03.2018
15:54

mora i ta zvezda jednom da izgubi

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 06.03.2018
17:58

mozda i hoce ali onda kada joj i ne bude bilo vise potrebno

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Tuesday, 06.03.2018
20:18

Etocemu se ti nadas 😂

avatar
Z
Tuesday, 06.03.2018
15:50

Ljudi stavite malo prst na celo, I KADA BI POSTOJALA klauzula, pa ko je kriv za to? Jel sam sastavlajo ugovor? Isto sra*e se dogadjalo sa Anticem.....pa nije sam potpisivao ugovor, ima i druga strana, u ovom slucaju strana koja je prodavala igrace i dovodila vam Ozege i Sume, a ta strana sada cuti i pravi se luda. Ne branim Djukica, igrate uzasno, ali uvek treneri budu krivi, dok uprave (oba kluba) uvek cute!

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 06.03.2018
15:49

Iskreno mi zao Djukica,daju ti ekipu u kojoj su ti glavni igraci Tavamba,Tosic i Stojkovic i kao igraj lepo,a Tavamba je jedan prosecan napadac za nasu ligu,Tosic je istrosen da ne moze vise nista,a Stojkovic je eto da kazem dobar golman za nasu ligu,a sve ostalo igraci koji nisu odigrali skupa 5 utakmica zadnjih isja godina(Pantic,Antonov,Zdjelar), naravno cak i sa takvim igracima je favorit u 80% utakmica,ali Real ne dobija sve,pa ni PSG u kineskoj ligi.

avatar
Bianconeri Belgrado
Tuesday, 06.03.2018
18:33

A zvezda dovela igracine iz alavesa tuzle i tako to serifa evo do skoro onog boacija sto je igrao seriu c cukarickog rezervu ludogoreca rezervu nemsckog drugoligasa...mislim mozda ti volis djukica jer si zvezdas,ali mi sigurno ne. Djukicu odlazi!