Đukić odgovorio na kritike i otkrio kada će se javno izviniti!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.02.2018.
11:06
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Kaže da sa tim nema nikakav problem, ali prethodno treba da bude demantovan na terenu...

Beta/Branislav Božić/MO
Beta/Branislav Božić/MO

Povezane vesti

Juče tokom konferencije za medije pred današnji meč sa Zemunom trener Partizana Miroslav Đukić nije govorio o porazu u Plzenju, ali je nekoliko sati kasnije to učinio u razgovoru za ''Partizanov vesnik'' na klupskoj televiziji.

Na početku razgovora sa Željkom Pantićem, šef struke crno-belih je najpre naglasio da je Partizan ove sezone u Evropi napravio velike stvari.

''Ovo je zaista jedan veliki uspeh Partizana. Da nas je neko pre svega ovoga pitao da li smo zadovoljni sa 1/16 finala, potpisali bismo, sigurno. Nije sramota što smo ispali od Viktorije Plzenj'', počeo je Đukić.

Potom se osvrnuo na brojne kadrovske probleme koje je imao pred revanš u Češkoj.

''Glupo je praviti izgovore, ali činjenica da je Vulićević igrao povređen, da je Ostojić bio povređen, Zdjelar... Igrali su utakmicu bez treninga, Zdjelar 15 dana nije imao treninga, Ostojić takođe.

Nismo mogli da igramo sa Ožegovićem, i on je bio povređen. Kažu nismo igrali sa dva špica. Pa, kako tri povređena igrača da stavim u 11, šta ako se neko povredi u toku utakmice, moraš da imaš izmene. Ali, ekipa je sve to iznela i ekipa je 180 minuta bila u igri.

Viktorija je kvalitetna ekipa koja je pet-šest godina na okupu. To je neka tajna uspeha, što je za nas teška stvar. Bez toga nema uspeha na duže staze, sve ostalo je improvizacija.

Partizan treba da bude stalan učesnik u Evropi. Ali, ne može da bude stalan učesnik ako ne budemo imali sistem''
, objašnjava Đukić.

Podsetio je i na prvu utakmicu u Beogradu, kada je Partizan propustio priliku da pobedom potvrdi bolju igru pred svojim navijačima, a onda odgovorio na komentare da se ekipa nije dovoljno zalagala u revanšu.

''Prvu utakmicu smo odigrali na evropskom nivou, nismo im dozvolili da nam naprave šansu. Minimizirali smo njihov kvalitet. Daleko rasterećenije bismo igrali u revanšu da smo u prvom meču zadržali prednost.

I pored svih problema bili smo u utakmici do 90. minuta. Taj drugi gol smo primili nedopustivo, ali te stvari se dešavaju. Ali, kad pročitam da se ekipa nije zalagala... ja zaista nemam šta da zamerim igračima. Odigrali su dobru utakmicu, u tom takmičarskom delu. Oni su jako dobar protivnik, koji je znao da ako nas dobro zatvori, da će doći do šanse i to im je i uspelo'',
objašnjava Đukić.

Željko Pantić mu je potom ukazao da je od igrača Marko Janković možda i na najvećem udaru od strane kritičara, kao i da veliki broj navijača pita zbog čega Sejduba Suma nije igrao od početka, imajući u vidu da je, osim Tavambinog gola, on najozbiljnije pretio golu rivala, i u prvoj, i u drugoj utakmici.

S tim u vezi, Đukić je obećao i da će se izviniti navijačima, pod jednim uslovom.

''Nemam ja nikakav problem da prihvatim odgovornost na sebe. I Mare i Tošle su radili za ekipu. To su teške takmičarske utakmice, nema tu lepote neke. Protivnik ti ne da. Ni mi nismo njima dozvolili. Nisu ni oni igrali neki lep fudbal. Taj Krmenčik je dao gol i nismo ga ni videli više u nekoj lepoj igri.

Mare i Toške su zatvarali, pomagali, sve su pokušali u ofanzivnom delu, nisu uspeli.

Da li je Suma trebalo da igra? To je večita priča.

Ja ću biti najsrećniji da nam Suma pokaže da sam ja grešio i ja ću tada sam izaći pred publiku i reći: 'izvinjavam se što ga nisam stavljao u tim'. Nemam nikakav problem, najsrećniji ću biti kada me on demantuje na terenu. I Suma, i Mare i Toške.

Meni je Partizan na prvom mestu, nemam ja ovde sinove, nemam ja nikome šta da poklanjam ovde. Ponavljam, biću presrećan da izađem pred publiku i izvinim se što ga nisam stavljao u tim'',
zaključio je trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doki Daki
Sunday, 25.02.2018
18:40

To kaže čovek koji ne može Zemun da pobedi na svom stadionu? Jel treba tim 5 godina da bude na okupu da bi ti Jankovića naučio da ne davi loptu već je odmah šalje dalje svom igraču? Ili igraš sa samo Tavambom u špicu, a on 30 metara od gola a nemaš povoljan rezultat iz BG? Da li si nekad čuo za osvajanje slobodnog prostora? To se sve igračima priča non stop, ako treba, puštaš im na slušalice dok spavaju. Alo, i ti i oni ptimate na hiljade evra mesečno!

avatar
djordja
Sunday, 25.02.2018
17:24

pa ti ipotiv Zemuna igras evropski...za 60 minuta sansu ne napravis.....IDIOT si ti a ne trenet...mozda za sahovski pezionerski klub

avatar
Aleksandar Vrzina
Sunday, 25.02.2018
16:41

Đukić , gospodin kao i uvek . Samo malo verbalno da je bolji , maniri , mirnoća , gospodin.

avatar
magister
Sunday, 25.02.2018
15:43

Ne zaslužuje komentar, ali ću samo na jednu stvar da ukažem. Utakmica se lomi. Ima Zdjelara koji nije trenirao i odlučuje da igra sa jednim zadnjim veznim i izbacuje jednog od retkih koji je igrao na svom nivou (ne fantastično, ali - odlično u odbrani, požrtvovano, bez previše grešaka) - Jevtovića, a zadržava tog Zdjelara, koji još od 50-og minuta ne može da podigne nogu da blokira od umora (verovatno).

avatar
Monday, 26.02.2018
13:59

Zdjelar je za Jevtovica Edgar Davids. Juce je bio jedan od najboljih na terenu i bez tog gola...

avatar
Dalibor Stanojevic
Sunday, 25.02.2018
14:39

Nemoj da nam se izvinjavaš za Sumu. To ti je ustvari i bila jedina dobra odluka. A što se ostalog tiče, Djukić daje izjavu kao da je kraj sezone. Svi povređeni, umorni šta li je već. Pa šta se radeli vi na pripremama? Jednu jedinu utakmicu ste odigrali u prvenstvu posle pauze i priprema. I nju ste odigrali katastrofalno! Ne treba ti nama za Sumu da se izvinjavaš, to treba Ilijev da se izvini što ga je uopšte doveo. Ti nama treba da priznaš da ne znaš da vodiš ekipu.

avatar
bagra
Sunday, 25.02.2018
12:33

Pa vi ste rastereceno igrali revans, kao i da nismo primili gol kod kuce.

avatar
Che NS
Sunday, 25.02.2018
12:31

Daj ostavku ako imaš obraza!!!

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 25.02.2018
12:30

Djukic mi je oduvek bio omiljen u reprezentaciji i vidi sa da je neki dobar covek. Ali Partizan nema igru a zato najvecu odgovornost nosi trener bez obzira na kvalitet igraca koji ima

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Sunday, 25.02.2018
14:34

Pa ne radi se o tome da li Partizan ima igru ili ne nije u tome stvar! Radi se da mi ocajno delujemo na terenu nismo kao ekipa kao sto smo bili sa Markom Nikolicem, ni s njim nismo igrali bog zna kakav fudbal ali se znalo ko sta radi svaki igrac je imao svoju ulogu u timu! A sad? Boze sacuvaj!Djuka jednostavno nije trener za klub kakav je Partizan,; cim on nema sta da kaze igracima na ovakvoj igri, nista im ne zamera, sta vise da se prica! Potreban nam je drugaciji tip trenera, koji zna da motivise igrace, da ima autoritet kod igraca i naravno dobar strucnjak, mislim da on nije za moderan fudbal kakav se danas igra!

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Monday, 26.02.2018
08:39

Da je ostao Nikolic bilo bi sve drugacije, bili bi prvi, ili bi se mozda klali ali mozda ne bi prosli grupe, slab je on trener za evropu,Partizan je s njim uvek u prvih 20 min primao po dva, tri gola.Partizan nema lidera u ekipi, i to je problem.A vi imate odlicnog trenera i bolji igracki kadar,ali to ne znaci da ste mnogo jaci od nas

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 25.02.2018
21:46

Slazem se, Nikolic je najbolji trener Partizana od Stanojevica. Preokrenuli ste zadnju sezonu i uzeli titulu upravo zahvaljujuci njemu sto je bilo ocigledno. Mislim da ove to ne bi uspeli ali bi sigurno bar imali bolju igru jer pogledaj samo gol razliku... Partizan je postigao jako malo golova za nasu ligu, manje od dva u proseku

avatar
Sunday, 25.02.2018
12:27

4-1-2-1-2 i: Stojkovic (Jovicic, Trnic)- Vulicevic (Cucin), Markovic (Miletic), Mitrovic (Ostojic), Antonov (Urosevic)- Zdjelar (Radin)- Djerlek (Jankovic), Pantic (Tosic)- Suma (Vakulko)- Ivanovic (Tavamba), Jovanovic (Ozegovic). Ne moze ovako?

avatar
Sunday, 25.02.2018
12:22

Nije problem ispasti (ispali smo vec u prvoj utakmici tj. i tacnije posle prve utakmice, t(ak)o se sad pokazalo), problem je izgubiti bez borbe i bez ispaljenog metka!!! Problem je ta bela zastava sa kojom ste otisli tamo, problem je stav svih vas, problem je sto pricate o sporednim stvarima i gostoljubivosti Ceha, komforu na njihovom stadionu, daj, prestanite vise svi redom!!! Kakve su to bre izjave i izgovori Stojkovica, Jankovica, Tosica, tebe, Pantica i Boba?! Ko moze da prihvati te price?! Najsmesnijeg protivnika smo dobili i u plej-ofu za LE, lakSu grupu, sad opet jednog od najlaksih protivnika, sta vi vise hocete?! Problem nam definitivno predstavlja to sto ste vi postali ozbiljni demagozi, bolje da niste ni otisli tamo i da smo izgubili par-forfe, a nije da nisam mogao da naslutim tako nesto posle onakvog ocajnog prelaznog roka?! Kazes da neces da uvedes povredjenog napadaca, zasto nisi poveo Jovanovica i sta ti vise izvodis?! Ni poveo ga nisi, ej! Suma da demantuje na terenu, kazes?! Sta je Tosic uradio u poslednje vreme, sta Jankovic?! Zbog cega Jevtovic i dalje igra, i danas ces ga staviti- zasto smo dovodili Zdjelara?! Ispada da stvarno dodje neki rod zeki, sve vise pocinjem da verujem u takav scenario. Naravno, ne SZ vec Duh. A Ivanovic, najbolji igrac lige?! Zar je toliko tesko shvatiti da je Suma najbolji iza 9-ke sidrasa isto kao i Pantic kojeg u najgorem slucaju mozes da uparis sa Zdjelarom ili MR?! Zbog cega ni ne probas sa Ivanovicem levo i njegovim imenjakom gore (napred u spicu), a npr. Djerlekom desno?! I Vakulko moze desno, ali, i da razumem davanje prednosti nasima cak i kad su slabiji, a Armin nije to. Zasto ne igra Markovic, a i dalje imate Miletica sa kosom?! Nas skor na JNA i nase igre u Derbiju (oba Derbija), tvoja vidna indolencija od samog pocetka (ocajno oformljen strucni stab- dokaz ociglednog neznanja i jos ociglednije nezainteresovanosti), drzanje Mise Filipovica, drzanje Jovsica, vecito drzanje nekih filozofskih konferencija za stampu, drzanje Sume na krilu i zastupanje teze da mu je to pozicija?! U jednom trenutku si imao Kljajica, Cirkovica, (levog beka) Miletica (celavom nisi odmah dao sansu) i Jevtovica, kako moze tako?! Na sve ovo dodajte i da si se dotakao stvari koje trener ne bi smeo da komentarise i tako nas stavio u istu ravan sa...

avatar
DeXy \'92
Sunday, 25.02.2018
12:54

Dao sam ti minus samo zato sto me mrzi da citam tvoje ruske romane,a i previse glumis nekog strucnjaka

avatar
Sunday, 25.02.2018
14:38

Nisam ti ostao duzan.

avatar
Che NS
Sunday, 25.02.2018
14:32

Slažem se,Suma će igrati kad ga ubedi u kvalitet...Zašto to nije pravilo i za Jankovića,Tošića,Jeftovića...da ne nabrajam dalje...Očigledno su neki od igrača u opasnoj krizi,a on ih i dalje forsira...Pravi je političar,jedno misli,drugo priča,a ništa ne radi!!!

avatar
Al(a)din
Sunday, 25.02.2018
12:20

Pa nisi trebao povredjene igrace staviti da igraju, nisi trebao ni Zdjelara koji nije trenirao da stavis. Eto, uci od Miloja kako se igra bez vaznih igraca