Đukić ocenio pojačanja - Ko će biti novi lider i kako će Partizan da ''davi'' protivnike?

Autor: Darko Mitrović
petak 09.02.2018.
11:42
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Crno-beli su jučerašnjom pobedom nad Šahtjor Soligorskom (2:1) stavili tačku na zimske pripreme na Kipru, pa je vreme za rezime učinjenog.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Šef stručnog štaba Partizana Miroslav Đukić je tim povodom razgovarao sa novinarima i na početku izrazio zadovoljstvo i radom i ponašanjem svojih igrača.

''Svi su dobili neku svoju šansu da se pokažu, ja sam zaista zadovoljan sa ekipom, kako je igrala, kako su radili. Ima i pobeda i poraza i remija, ali kažem, zadovoljan sam i pripreme su prošle u jednoj odličnoj atmosferi.

Ekipa se vraća spremna za početak drugog dela sezone.

Najveći plus je zajedništvo ekipe.

Ovde smo gde jesmo zahvaljujući što smo čvrsta, homogena ekipa i mi napredujemo kao ekipa, a svaki pojedinac daje svoj doprinos. Videli smo da nije bilo nijednog problema, povišenog tona, oni rade profesionalno. Divna atmosfera za rad, oni napreduju i ova ekipa ima mnogo velike mogućnsoti.

Mladi igrači su iskoristili svoju šansu i teraju ove starije na boljitak. Svi su hteli da se prikažu u pravom svetlu i iskoriste svoju šansu'',
izjavio je Đukić.

A onda je pojedinačno komentarisao učinak zimskih pojačanja - levog beka Slobodana Uroševića, vezista Sašu Zdjelara, Jurija Vakulka i ofanzivca Đorđa Ivanovića.

''Ja sam u globalu zadovoljan, očekivano je. Neko se malo više muči, neko se brže uklapa, ali su svi shvatili da pre svega moraju da se podrede ekipi.

Urošević
je odigrao zaista odlično. U defanzivi je dao čvrstinu, u napadu ima dobar centaršut.

Đorđe se muči, nije navikao na ovaj način rada i intenzitet, ali on sve više nadolazi.

Vakulko je mlad i talentovan igrač i danas smo videli da je veliki potencijal, tehički doteran, sa dobrom fudbalskom vizijom. I on iz dana u dan napreduje i može da nam donese dobre stvari.

Zdjelara smo videli protiv Teplica, pokazao je da će biti veliko pojačanje. On je ozbiljan igrač, takmičar, stabilan tip, taktički dobro obučen i on sa vremenom izrasta u lidera ekipe na terenu, koji će voditi ritam igre. Veoma bitan igrač za nas'',
istakao je Đukić.

Koliko je rad na pripremama bio uspešan, pokazaće utakmica sa Viktorijom, u četvrtak u Humskoj.

''Mislim da smo spremni. I protivnici su nam bili adekvatni jer su nas terali na intenzitet na koji će nas i Viktorija terati. Ulazimo u dobroj formi u taj meč'', naglasio je Đukić.

Na insistiranje novinara, Đukić je dao generalnu ocenu defanzivnog, a onda i ofanzivnog dela svog tima. Pritom je otkrio gde crno-beli MORAJU još da napreduju.

''Odbrana - Mislim da je to deo tima koji nam daje stabilnost i to je veoma bitan deo tima. Mislim da igrači postaju svesni da svi moraju da rade u novom Partizanu, ne postoji igra bez defanzive, niko nije izuzet, svi će morati da rade za ekipu i ja sam zadovoljan njihovim učinkom u defanzivi. Moraš da radiš 90 minuta, a ne da misliš 'uradim tri puta, a jednom ne moram da uradim'',
kaže Đukić, a onda se osvrnuo na ofanzivu.

''Još uvek imamo mnogo prostora za napredak u tečnosti igre, bržoj završnici, moramo tu da napredujemo. Protiv Šahtjora smo imali različitu utakmicu od ranijih. Protiv Teplica smo imali intenzivnu utakmicu, ali smo sada imali protivnika koji nas je puštao da dominiramo.

Mi nismo ekipa za gol više. Mislim da je nama najbliži model da iz čvrstine tražimo pobedu. Veoma nam je bitna čvrstina, ta nula pozadi, i iz toga idemo da davimo protivnika'',
zaključio je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Che NS
Friday, 09.02.2018
17:39

Suma ce definitvno biti ogromno pojacanje u nastavku sezone. Na pripremnim utakmicama je bio fenomenalan,vidna razlika u odnosu na jesenji deo sezone!!!

avatar
ZoranZ.
Friday, 09.02.2018
16:55

Imas jednog genijalnog igraca, a to je Djerlek i dosta dobre saradnike njegove u Zdjelaru, Urosevicu, Vakulku. Ostali ne pripadaju navedenoj kategoriji, a ni ti kao trener, jer ideju nemas kako da sklopis tim i organizujes igru. Ti si najveci probelm Partizana.

avatar
RIP KOBE
Friday, 09.02.2018
15:57

ako budemo igrali kao juce tesko nama. miletic nije ni za klupu.

avatar
Friday, 09.02.2018
15:11

Bas me zanima kako bi ocenio sebe i svoj rad...

avatar
ercov
Friday, 09.02.2018
14:30

A ni reci o spicu,rak rani ovog tima !?

avatar
Nebozoik
Friday, 09.02.2018
14:11

Tavamba najbolji u odbrani (i napadu).