Đukić očekuje zanimljiv derbi, hvali Zvezdu

Autor: Pavle Knežević
utorak 12.12.2017.
14:08
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana veruje da će ovaj derbi biti mnogo bolji nego prvi. Njegov tim mora da pobedi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Miroslav Đukić najavljuje spektakl za sutrašnji "večiti" derbi, rekavši da će Partizan napasti Crvenu zvezdu, za koju je ocenio da je zaslužna za sve uspehe.

"Očekuje nas veliki derbi, jedna velika utakmica, dve velike ekipe, koje su napravile veliki uspeh u Evropi. Dve ekipe koje se bore za titulu, fudbalski spektakl, praznik za ljubitelje fudbala. Nadam se da će proteći u fer i korektnoj borbi i nek pobedi bolji", rekao je Đukić novinarima.

Prvi derbi završio se 0:0, da li će ovaj sada biti bolji?

"Svi se nadamo da će biti bolji i kvalitetniji, ali kao i svaki derbi nosi sa sobom mnogo tenzije. Niko ne želi da izgubi, svi traže pobedu. Tako će biti i sada, ali mislim da će ovaj derbi biti mnogo bolji.

Plasirali smo se u Evropu i ulazimo mnogo rasterećeniji i mirniji. Mi moramo da idemo na pobedu zato što smo devet bodova u zaostatku. Zvezda neće kalkulisati, jer se radi o pobedničkoj ekipi koja će ići na pobedu", rekao je Đukić.

On je ocenio da u derbijima nema favorita i da će tako biti i sutra. Novinari su primetili da je Partizan u seriji loših rezultata, ali trener nije želeo ništa da zamera igračima.

"Ne mogu da procenjujem formu mojih igrača kada igramo na dva terena koji nisu zaista fudbalska. Ni protiv Vojvodine, ni protiv Napretka u Kruševcu. Mogu da procenim borbenost i zalaganje, koji su bili na vrhuncu. Samo mogu da pohvalim ekipu zbog toga. Mnogo je teško po onakvom blatu i po snegu igrati. Ono što sam tražio od njih, to su dali", rekao je Đukić.

Partizan ima mnogo problema sa povredama, a neizvestan je nastup tošića.

"Taj danak na tri dana nas je penalizovao. Imamo mnogo povređenih, ali oni koji uđu će dati sve od sebe. Siguran sam da će dostojno i bez problema zameniti odsutne. Pokazali smo da možemo bez svakoga, da smo ekipa i tim. Tošić će sutra probati da vidi da li može da igra. Miletić je s nama već, a ostalo je standardno", rekao je Đukić.

Trener je rekao da ga ne brine što ekipa ne koristi šanse, jer misli da je to sve deo procesa. Ono što brine jeste odbrana.

"Ne smemo da dozvolimo da primamo golove. Od Dinama smo primili sedam golova (u dve utakmice), tu je nemoguće bilo šta ozbiljnije uraditi kad primite toliko golova. Sada u Kruševcu smo primili dva gola. To moramo da popravimo. To su određeni momenti, nedostatak koncentracije. Partizan mora da bude defanzivno čvrst. Kada smo bili čvrsti, pobeđivali smo", rekao je Đukić.

Navijači Partizana stalno pričaju o tome da za crno-bele nije sviran penal u derbiju već 22 godine, pa su novinari posredno pitali trenera i o tome, ali i o svađi Jevtovića i Sume oko izvođenja penala, da bi se posle toga umešao i Jevtović, što je izazvalo opšte koškanje na terenu.

"Neće sigurno biti svađe, to je sigurno. Neće biti dosuđen penal", rekao je Đukić uz smeh.

"Šalim se. Izgladili smo to, to su gluposti. To smo izgladili u svlačionici. Pisalo je na tabeli, Jevtović prvi, Suma drugi, Ožegović nije bio na mapi. Od nekud je izronio i uradio je to što je uradio", rekao je trener.

U analizi Zvezde nije trošio mnogo reči

"Sigurno da im treba čestitati na ostvarenom uspehu. Jedna odlična ekipa. Tu su gde jesu svojim zaslugama. Na nama je da se borimo da anuliramo njihovo prvo mesto", rekao je Đukić.

Trener Partizana se pred novinarima pojavio sa desnom šakom u gipsu. Na pitanje šta se desilo, trener je kroz smeh odgovorio: "Žena me udarila oklagijom".

Danilo Pantić je rekao da je atmosfera u timu odlična, uprkos slabim rezultatima ekipe u poslednje vreme.

"Čeka nas teška utakmica, veoma bitna za nas. Igraju dve ekipe koje su prezimile u Evropi, jedan spektakl. Moramo da damo maksimum, nama je utakmica jako bitna i nadamo se pobedi.

Što se tiče atmosfere, ne znam kako to vide ljudi sa strane, ali ona je fantastična. Nema razloga da bude drugačije. Prezimili smo u Evropi. Imali smo nekoliko nesrećnih situacija. Nema potrebe da bude loša atmosfera u ekipi i jedva čekamo da počne utakmica", rekao je Pantić.

"Večiti" derbi, 156. po redu, igra se sutra od 18 sati na stadionu Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SRCE MOJE
Tuesday, 12.12.2017
16:31

Nadam se da je ovo poslednja vasa izjava kao trenera PARTIZANA.Zelim vam puno zdravlja radosti i srece,nadam se negde mnogo daleko od nas.

avatar
ZubA
Tuesday, 12.12.2017
15:38

E Djukicu skidam kapu za izjave o nama. Ostali su previse puni mrznje pocev od vaseg sportskog direktora.