Đukić objasnio - Zašto Partizan ide dalje, a ne Jang bojs i kako će crno-beli igrati na proleće?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 27. novembar 2017.

  • 11:53

  • Izvor: Sportske.net, TV Partizan

  • facebook
  • twitter
  • email

Osim trenera, i golman Vladimir Stojković je prokomentarisao kako fudbaleri Partizana treba da ''nameste glavu'' za evropsko proleće.

Đukić objasnio - Zašto Partizan ide dalje, a ne Jang bojs i kako će crno-beli igrati na proleće?
Foto: Screenshot/YouTube
Iako su crno-beli sinoć kiksnuli na svom terenu protiv Spartaka ŽK (1:1) i uvećali zaostatak za Crvenom zvezdom, glavna tema u Humskoj je i dalje istorijski plasman u evropsko proleće, posle pobede nad Jang bojsom u četvrtak (2:1).

Šef struke crno-belih Miroslav Đukić je, gostujući na TV Partizan, priznao da se ovih dana pitao zbog čega je njegov tim uspeo da ostvari tako veliki uspeh.

''Ja se ponekad pitam - zašto mi? Zašto nije prošao Jang bojs, zašto nije prošao Skenderbeg... I onda sam rekao igračima - zato što smo ekipa. Bili smo bolji kao ekipa od njih, kao ekipa u kojoj se u jednom trenutku pojavio individualni kvalitet Stojketa, Tavambe, pojavio se Mare, Panta, Ožeg... Ali, kažem, 90 minuta u svakoj utakmici su iskrvarili. Zato smo se plasirali u Evropu'', objasnio je Đukić.

Jedan veliki cilj je ostvaren, sada je pred crno-belima novi, da se što duže zadrže u Evropi tokom proleća.

''Veoma je bitno da verujemo u sebe i u naš rad. Mi nećemo ništa odbaciti. Mi smo Partizan i naša obaveza je da se borimo za naše ciljeve i sigurno ćemo napasti svaki cilj. Nećemo se predati nigde.

Liga Evrope je za nas nepoznanica, kolike su naše mogućnosti. Nigde nećemo poneti belu zastavu. Ja sam siguran da će moja ekipa izaći da iskrvari, da pobedi u svakoj utakmici, koliko ćemo uspeti, videćemo. Ovo je jedna divna grupa igrača koja se ne plaši nikoga i tako ćemo i dalje da se ponašamo.

Idemo rundu po rundu, nećemo postavljati neke majske ciljeve. Idemo jednu po jednu utakmicu sa našim mentalitetom. Želimo da budemo mi, da budemo Partizan i to je najbitnije'',
naglasio je Đukić.

Svoj stav na ovu temu izneo je i golman Vladimir Stojković, koji ima nešto drugačije mišljenje kako treba pristupiti evropskom proleću.

''Da bi nešto uradio, uvek moraš da zadaš ciljeve. Da bi stigao u četvrtfinale LE, ti moraš da sanjaš da osvojiš tu Ligu Evrope, a ne samo 'daj da prođem samo ovo kolo i to je to'. Tako treba da se namesti glava, da se tako razmišlja'',
zaključio je Stojković.

-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari