Đukić: "Nemamo izbora, moramo da pobeđujemo, mislimo samo na Radnik"

Autor: Pavle Knežević
subota 14.10.2017.
14:22
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana rekao je da nema mnogo prostora da kombinuje sa timom u Super ligi, a istakao je da niko u ekipi sada ne razmišlja o Evropi.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizanu je sad skoro svaka utakmica ključna. Samo četiri dana pre možda odlučujuće utakmice u Elbasanu za Ligu Evrope, šampion Srbije igra protiv Radnika u Surdulici u 13. kolu Super lige. Miroslav Đukić kaže da je ekipa koncentrisana samo na jedno.

"Niko ne razmišlja o Skenderbegu, sve misli su nam usredsređene na Surdulicu i Radnik. Svi znaju da nas čeka težak protivnik. Moramo da pobeđujemo, nemamo prava na grešku. Ići ćemo od prvog minuta da tražimo pobedu koja nam znači mnogo", rekao je Đukić novinarima u Teleoptiku.

Partizan u poslednja tri prvenstvena kola ima dva remija i pobedu. Radnik je deveti na tabeli, sa tri pobede u poslednjih pet kola. Đukić očekuje da njegov tim kontroliše tempo i ritam utakmice.

"Oni će probati da nas ugroze, ali normalan tok utakmice je da Partizan vodi meč, a da Radnik čeka šansu iz kontri i dobre odbrane. To je normalan splet okolnosti koji mi očekujemo. Recept za probijanje 'bunkera' je brza igra po bokovima, dupli pasovi u završnici, da pas igra bude tečnija...to su neki recepti protiv zatvorene odbrane koje treba da pokažemo na delu", rekao je Đukić.

Zoran Tošić se oporavio i trenirao sa ekipom, kao i Sejduba Suma. Jedino je Marko Janković povređen i neće biti u konkurenciji za sastav. Đukić je rekao i da je zadovoljan formom i stanjem igrača koji su se vratili sa reprezentativnih obaveza.

"Svi su došli, svi su spremni. Panta (Danilo Pantić) je došao sa velikim samopouzdanjem, dao je gol, pobedili su dve utakmice. Svi su spremni da konkurišu za tim, tako da imaćemo u opticaju veliki broj igrača koji će konkurisati za mesto u timu", rekao je Đukić.

Da li će biti velikih promena u sastavu za meč sa Radnikom?

"Biće promena, ne mnogo, jer nam dolaze teške utakmice, a svaka nam je bitna. Moramo da pobeđujemo, u prvenstvu zaostajemo za 'večitim' rivalom. Nemamo mnogo izbora, uvek ćemo probati najjači sastav", rekao je Đukić.

Partizan danas posle treninga kreće u Surdulicu, gde se sutra od 15 sati sastaje sa Radnikom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 14.10.2017
16:57

Ma neka proba 4-4-2 najbilja moguca formacija,za 4-2-3-1 nam trebaju dobri igraci na sredini i klasican napadac

avatar
nemam pojma
Saturday, 14.10.2017
16:07

Sramota bi bila da ne pobede u sve preostale 4 utakmice prvog kruga domaćice.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 14.10.2017
15:55

Koj si ti meni kralj!:))

avatar
magister
Saturday, 14.10.2017
15:45

Možda je vreme da se proba 4 3 3 ili kako danas više vole da kažu 4 2 3 1, sa Pantićem kao centralnom polutkom, Sumom levo, Tošićem desno i samo sa Tavambom u špicu. Nedostatak polutke se uvek oseti. Guranje Pantića na krilo je kao početak izguravanja: prvo do linije, pa napolje. On to ne ume i ne može da igra.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 14.10.2017
18:18
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 15.10.2017
08:50

Pokazao je da ne ume, on najbolje deluje iza jednog ili dvojice napadaca. Slazem se da su to kobne greske, ali nas FK izgleda i dalje svojata Alena...

avatar
magister
Saturday, 14.10.2017
23:02

Možda i ume. Pantić - ne može da igra krilo. Prodaja Mihajlovića i puštanje Alena Stevanovića su velike greške ovog prelaznog roka.