Đukić: "Nećemo kalkulisati, idemo na pobedu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.11.2017.
13:20
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da je siguran da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedi Jang bojs i obezbedi proleće u Ligi Evrope, ali je istakao da crno-beli ne smeju da srljaju i da moraju da budu strpljivi i pametni.

Epa/Peter Schneider
Epa/Peter Schneider

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana dočekuju sutra Jang bojs iz Berna u utakmici petog kola Grupe B Lige Evrope. Crno-beli su trenutno drugi na tabeli sa pet bodova dok švajcarska ekipa ima dva boda manje.

"Svi smo svesni da nas očekuje jedna od najbitnijih utakmica u ovoj godini, veoma važna za prolazak u dalje takmičenje u Evropi, za prezimljavanje. Svi se nadamo da će biti vrhunski ambijent i da ćemo uspeti da ostvarimo naš cilj. Znamo da nas očekuje teška borba i teška utakmica, neizvesna, ali siguran sam da će moji igrači sve učiniti da prođemo", rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Đukić je naveo da mu najveći optimizam pred sutrašnji meč daje to što njegova ekipa napreduje i igra sve bolje.

"Nećemo kalkulisati, idemo na pobedu, mi ne znamo drugačije. Idemo da igramo našu utakmicu, ali smo svesni da ne smemo da pravimo greške. Svaka greška se skupo plaća, morate da budete strpljivi, ne smete da dozvolite da protivnik živi od vaše greške", rekao je Đukić.

On je naveo da njegovoj ekipi pred sutrašnji meč nije potrebna dodatna motivacija.

"To su mladi momci za koje sam siguran da će dati 100 odsto, motivacija nije potrebna, treba ih možda opustiti i reći im da će se život nastaviti i u petak. Jedino što treba da urade je da daju sve od sebe, da budemo mi, da budemo Partizan, da posle utakmice možemo da se pogledamo u oči", rekao je Đukić.

Na novinarsko pitanje: "Družićemo se i na proleće", Đukić je kratko odgovorio:

"Svakako, vidimo se 14. februara".

Đukić na sutrašnjem meču ne može da računa na Zorana Tošića zbog kartona. On je naveo da "ima u glavi" ko će ga zameniti, ali nije hteo da otkrije.

Fudbaler Partizana Miroslav Vulićević rekao da se oseća blaga tenzija, ali da je to normalno.

"Apsolutno smo svesni važnosti ove utakmice, kako za navijače, klub, tako i za nas igrače. Oseća se blaga tenzija, ali sve je to normalno. Mogu da obećam da će ekipa dati 100 odsto svojih mogućnosti, ali moramo biti i hladne glave jer se svaka greška u Evropi surovo kažnjava", rekao je Vulićević.

On je pozvao navijače da dodju sutra na stadion u što većem broju i apelovao na njih da fer i sportski bodre ekipu.

"Ekipa je do sada pokazala da ume da igra na rezultat, da ume da se takmiči kad su ovako prelomne utakmice, a ova sigurno jeste takva. Iskreno se nadam da ćemo na kraju svi da se radujemo", rekao je Vulićević.

On je dodao da crno-beli sada mnogo bolje poznaju Jang bojs u odnosu na prvi meč u grupi.

"Bolje smo upoznati, spremniji dočekujemo utakmicu. Znamo da im ne treba dati puno prostora, da su brza ekipa, ali imamo i mi naše adute. Mi moramo da nametnemo naš ritam igre, ritam koji nama odgovara i da mi vodimo čitavu utakmicu", rekao je on.

Utakmica se igra sutra od 21.05.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
STRELAC
Wednesday, 22.11.2017
19:28

Sma ce da zonglira pred utakmicu da vas malo razonodi.Treba nekako da odradi ulozeni milion i kusur, zato je najplaceniji vas igrac.

avatar
STRELAC
Wednesday, 22.11.2017
19:24

Partizan, koji 13 godina nije prezimio u Evropi.Uvek ste bili samo ucesnici za poboljsanje gol razlike.

avatar
pekky3
Wednesday, 22.11.2017
17:06

Boze sačuvaj ko nam vodi ekipu!!!nAko je 14. Februar za tebe proljeće, onda se slobodno skini u kupaće i baci u Savu!!!

avatar
Giorgio
Wednesday, 22.11.2017
18:53

Ma covek je zalutao u trenerski posao.Malo mu je bilo 10 godina igranja u Primeri.Uzeo je najmanje 7-8 miliona maraka u to vreme.

avatar
pekky3
Wednesday, 22.11.2017
16:06

Bože sačuvaj ko nam vodi ekipu!!! Đukiću ako je za tebe 14. Februar proleće, onda se slobodno skini u kupaće i baci u Savu...

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 22.11.2017
18:28

Mozda ga ljubav na taj dan greje:-D

avatar
Giorgio
Wednesday, 22.11.2017
18:51

Evo ja poklanjam 500 evra za Partizanovo prolece.Stavio sam 500 evra Na X2.Ako Partizan pobedi i prezimi u Evropi nece mi biti zao para.Jos od sezone 2004-2005 nismo prezimili.Ali sve mi se cini da cu biti dobar 220 evra.

avatar
DR DRE
Wednesday, 22.11.2017
14:42

Zoran Tošić će propustiti Jang Bojs zbog suspenzije, ali on nije jedini.nnTakođe, u protokolu za švajcarski tim neće biti ni mladi napadač Đorđe Jovanović, koji je doživeo povredu i biće podvrgnut operaciji.nn– Đole Jovanović ide na operaciju i neće moći sutra da nam pomogne, kratko je poručio Đukić.

avatar
Giorgio
Wednesday, 22.11.2017
16:40

Ni on,Djurdjevic I Leonardo nam ne bi pomogli!

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 22.11.2017
20:21

Tamo si ga naveo. Samo ti zaradjuj od Partizana, to je bas za svaku pohvalu...

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 22.11.2017
18:28

Sumu si zaboravio:-D

avatar
Giorgio
Wednesday, 22.11.2017
17:15

Ni Sveti Petar sad ne moze da nam pomogne.