Đukić najavio rokade: "Velika šansa za igrače sa manjom minutažom"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.05.2018.
13:35
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Šef stručnog štaba beogradskog Partizana Miroslav Đukić najavio je da će u nedeljom susretu sa Voždovcem igrači sa manjom minutažom dobiti priliku za dokazivanje.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Partizan će u pretposlednjem kolu gostivati ekipi Voždovca koja je teoretski i dalje u igri za izlazak na evropsku scenu iako zaostaje četiri boda za trećeplasiranim Radničkim.

"Očekuje nas teška utakmica, Voždovac je dobra ekipa koja hoće da igra napadački fudbal i da ima posed. Čeka nas težak meč posle teške utakmice koje smo imali protiv Čukaričkog u kupu. Treba se vratii prvenstvenim obavezama i završiti ligu što bolje možemo. Da ostavimo što bolji utisak i pripremimo se za finale Kupa", kazao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Crno-beli su u sredu savladali Čukarički sa 2:0 i tako obezbedili plasman u finale Kupa Srbije.

"Teret je pao i sa leđa i sa srca. Ulazak u finale nam je dao mirnoću od sedam dana da možemo da se mirno pripremimo se za finale i da ga odradimo na pravi način", dodao je Đukić.

Miroslav Đukić je najavio da će u nedeljnoj utakmici sa Voždovcem biti promena u timu i da će šansu dobiti igrači koji su u tekućoj sezoni imali manju minutažu.

"Ima dosta igrača koji će dobiti šansu protiv Voždovca. Ima dosta povređenih i umornih. Nećemo previše rizikovati i daćemo šansu igračima koji nisu imali veću minutažu", kazao je trener crno-belih.

Do kraja sezone crno-beli će odigrati još tri takmičarske utakmice, od kojih dve u prvenstvu. Đukić je najavio da će utakmicu poslednjeg kola Super lige iskoristiti da uigra ekipu za finale Kupa.

"Ovu prvu utakmicu moramo odmoriti malo igrače koji imaju povrede, udarce... U drugoj utakmici ćemo dati minutažu igračima koji će igrati protiv Mladosti iz Lučana. Velika je ovo šansa za igrače koji nisu imali minutažu da dokažu da je trener pogrešio i da im je mesto u ekipi. Imaće priliku da odigraju tešku i dobru utakmicu i da steknu samopouzdanje, što je najvažnije", rekao je Đukić.

Sutrašnja utakmica igra se na krovu TC "Stadion", na terenu sa veštačkom podlogom, a Miroslav Đukić je istakao da se ekipa nije posebno spremala za takve okolnosti jer se ekipa za "jedan dan neće se adaptirati na to".

Meč 36. kola Super lige Srbije između Voždovca i Partizana igra se u nedelju od 19 časova bez prisustva publike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srpska dijaspora
Saturday, 12.05.2018
15:00

Jovičić - Miletić (73), Marković, Mitrović, Antonov - Vakulko, Kosović - Soumah, Đerlek - Ivanović, Jovanović nklupa: Popović, Bošnjak, Miletić(26), Pantić, Tošić, Ožegović

avatar
Tas123
Saturday, 12.05.2018
19:50

Bolje Bosnjak umesto mitrovica.

avatar
Realan_PFC
Sunday, 13.05.2018
02:23

jovicicnmiletic, bosnjak, markovic, antonovnvakulko i dramane salou na zadnje veznenkosovic ispred njihnpantic i djerlek po stranama (pantica verovatno odmara pa moze djordje ivanovic po strani)ndjordje jovanovic spic