Đukić: "Momci vape za podrškom"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.10.2017.
22:50
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Strateg fudbalskog kluba Partizan Miroslav Đukić locirao je probleme sa kojima se trenutno susreće njegov tim i ujedno zatražio od navijača da pruže podršku ekipi.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Poraz od kijevskog Dinama pa remi uz očajnu igru u prvenstvenom meču sa Čukaričkim upalio je alarm u Humskoj. Deo navijača je tražio radikalne mere ali je Uprava dala punu podršku treneru Miroslavu Đukiću.

Četiri dana nakon "nule" sa Čukaričkim Miroslav Đukić u izjavi "Novostima" ističe da je navikao da radi pod pritiskom ali da je igračima preko potrebna podrška navijača Partizana.

"Pritisak uvek postoji u Partizanu, ljudi moraju da shvate da je to proces. Nama je mnogo kratak fitilj, brzo gubimo strpljenje. Ovim momcima je potrebna pomoć, na terenu vape za podrškom, a ako nje nema, to je nemoguća misija. Apelujem na publiku da im bude vetar u leđa. Nemam problem da mene okrive, trener je uvek najviše kriv", kaže Miroslav Đukić.

Ono što Miroslav Đukić nudi kao protiv-argument onima koji kritikuju njega i dosadašnji učinak ekipe jeste podatak da se Partizan nalazi u igri na svim frontovima.

"Sigurno je da moramo da se poboljšamo. Ima tu i umora i dosta povređenih igrača, što sve utiče na to da ne vidimo Partizan onakvim kakav mi hoćemo da bude. Sve ćemo to polako u hodu regulisati, ima još mnogo da se igra. Publika ima pravo da zahteva da igramo bolje. To nas obavezuje i tera da još jače radimo i tražimo rešenja za igru koju želimo", dodaje Đukić.

Postoji i nešto u čemu se navijači i Đukić potpuno slažu, a to je da Partizan trenutno nema igru što predstavlja najveći problem.

"Nedostaju nam igra, posed, gde ćemo imati loptu, dominirati nad protivnikom. Dajemo golove na brze tranzicije i kontranapade, ali ih ne dajemo iz organizovanih napada, fale nam ti kreativni igrači. Mora da se pojavi Suma, koji bi trebalo da donese plus u ofanzivnom delu tima", ističe trener Partizana.

Kada je reč o Sumi, Đukić kaže da najskuplje plaćeno pojačanje u klupskoj istoriji i dalje nije fizički spremno za najveće napore.

"Njegova fizička sprema nije na zavidnom nivou, nije prošao pripreme, igra na svežinu i brzo dolazi do zamora. Možete da budete dobar igrač koliko hoćete, ali ako niste fizički spremni, teško je funkcionisati kako treba", zaključuje Đukić.

Strateg crno-belih na kraju je zatražio od navijača da podrže ekipu, da na stadionu u Humskoj fudbaleri Partizana počnu da se osećaju ugodno, a ne da osećaju strah od negativnih kritika svoje publike.

Prvu sledeću utakmicu Partizan igra u Kupu Srbije protiv Rtnja, a nakon gostovanja u Boljevcu slede ona u Surdulici i Elbasanu u Super ligi i grupnoj fazi Lige Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
skoneee????
Sunday, 08.10.2017
11:42

Djuko slabo ti to . . . traljavo ma nikako . . .

avatar
djordja
Friday, 06.10.2017
20:07

Djukicu....problem si ti...jer s tobom mi neamo igru...nit se zna sta igramo...pa igraci iz prosle sezone ti nisu ni na 60% onog sto su bili...a sad smo objektivno po imenima jaci...znaci da je problem u tebi i tvom strucnom timu.....covjece klui si preuzeo na pocetku priprema, a tebi izgleda nije dovoljna ni godina jer nemas viziju igre...Nikolic je prosle godine preuzeo klub u vec startaloj sezoni i vec nakon par nedelj se vidilo sta igramo....no ti si Tomicev rang i zalosno je sto si nas unazadio....ti kao trener bi upropastio i Dibalu

avatar
AlexPFC
Friday, 06.10.2017
16:35

Meni je bitno da je Đukić locirao probleme. 'Nedostaju nam igra, posed, gde ćemo imati loptu, dominirati nad protivnikom. Dajemo golove na brze tranzicije i kontranapade, ali ih ne dajemo iz organizovanih napada' Sve ovde navedeno zavisi isključivo od kvaliteta jednog trenera a kompletna uprava Partizana se utrkuje u komplimentima i podršci Đukiću. Ako se ovako nastavi, ne gine nam Bensendin bez recepta, ustupak od strane Ministarstva zdravlja :)

avatar
RIP KOBE
Friday, 06.10.2017
14:59

cim mi zavisimo od ne bih da mu spominjem ime da pravi razliku na sredini terena ti si prolupao miroslave. pa znate mi smo fantastican tim hahaha idi bre vise!

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 06.10.2017
14:08

Maksimalna fizicka sprema se nabija za 3 meseca,Suma dosao pre pola godine,znaci da il ne treneri il nemate kondicionog trenera.

avatar
Ša-la-la-la
Friday, 06.10.2017
10:53

Mnogo si loš trener. Obavezna je smena trenera da dodje neko i trgne ekipu. Sa tobom samo vise tonemo. Nemas znanje a ni autoritet kod igraca. Los si pedagog sto je jako bitno u trenerskom poslu. Dovidjenja.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Friday, 06.10.2017
09:33

ODLAZI VEC JEDNOM!

avatar
pfc
Friday, 06.10.2017
08:08

Ma Djukicu ti nas pravis budalama. Koliko je Suma vec u Partizanu? Dva meseca ili mozda i vise. Pa koliko vam treba da ga spremite fizicki? Covek ili je prevara ili ne igra na pravpm mestu ili mozda igra pod velikim pritiskom pa ne pruza koliko svi mi ocekujemo. Cinjenica da mi nemamo igru i ja ne vidim kako mi mozemo zvezdu da ugrozimo ove sezone. Jer prosle godine je bilo suprotno mi smo igrali fudbal a zvezda se mucila i na razne nacine uzimala bodove. Tako je bilo od kada je smenjen Tomic sa kojim smo igrali slicno kao sada. Naravoucenije? Naravno, menjati trenera.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Thursday, 05.10.2017
23:45

Pa Miroslave los si trener, bez taktike i bez autoriteta kod igraca, letis iz Partizana 100%

avatar
Povratak kralja 57
Thursday, 05.10.2017
23:42

Onda ga makni sa levog krila u sredinu jer se muče na krilu, čak i samoinicijativno ulazi na poziciji ofanzivnog veznog i tu traži loptu i prostor. Svima je jasno da Sumi treba uloga ofanzivnog veznog sa slobodom u igri. Dakle, počni da deluješ!

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Friday, 06.10.2017
15:08

Najbolje bi bilo da ti sednes na klupu partizana jer takvog strucnjaka jos nisu imali.

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 05.10.2017
23:00

Dukicu popi jutarnju kafu i idi labilan si trener

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Friday, 06.10.2017
09:34
avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 05.10.2017
22:58

A mi vapimo za tvojim otkazom.