Đukić: "Katastrofa, katastrofa. Najgore defanzivno izdanje od kad sam ja ovde"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 18. april 2018.

  • 21:11

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Najčešće korišćena reč trenera Partizana u razgovoru sa novinarima posle poraza od Čukaričkog bila je "katastrofa".

Đukić:
Foto: Epa/Martin Divisek
Trener Partizana Miroslav Đukić ocenio je da je večerašnji poraz protiv Čukaričkog u polufinalu Kupa Srbije najgore defanzivno izdanje ekipe od kada je došao u klub.

"Zaista smo igrali katastrofalno u defanzivi, primili smo četiri gola posle katastrofalnih grešaka. Dali smo dva gola, napravili mnogo šansi, ali nemoguće je pobediti kada primite četiri gola. Koncentracija u defanzivi je bila nula. Nije normalno da ovakve golove primamo, u defanzivni smo izgledali katastrofalno", rekao je Đukić novinarima posle meča.

Čukarički je danas pobedio 4:2, a poveo je već u drugom minutu. Da li trenera više brine igra ili rezultat?

"Brine me sve, i rezultat i igra. Stvorili smo mnogo šansi, što je dobro, ali kada primate četiri gola, i to ovakve kakve smo mi primali, onda ne možete pobediti. U defanzivi nismo postojali. Očajna defanziva, to je osnovni razlog našeg poraza. Nismo imali ni agresivnost, ni dobro pozicioniranje, gubili smo duele jedan na jedan", rekao je Đukić.

Šta se desilo kod četvrtog gola? Delovalo je kao da se Urošević i golman Jovičić nisu razumeli i prosto poklonili loptu igračima Čukaričkog?

"Ja takav gol u životu nisam video. Taj četvrti gol je bio kulminacija naše nekoncentrisanosti", rekao je Đukić.

Od četiri primljena gola, tri su bila po desnoj strani.

"Katastrofa, katastrofa, sve po desnoj strani, ni u jednom trenutku nismo uspeli da ih zaustavimo. Ovo je najgore defanzivno izdanje od kada sam ja u Partizanu", rekao je trener.

Šta ćete uraditi sad?

"Sigurno da će biti izmena, ali osnovni razlog je nedostatak koncentracije", kratko je rekao trener.

Da li je odsustvo golmana Stojkovića doprinelo tome?

"Ne. Znamo da je Stojković veoma bitan šraf za nas, ali ako Partizan ne može bez Stojkovića, to je katastrofa. Partizan je veliki klub i mora da može bez bilo koga", rekao je trener.

Imali ste šansu za 3:3, zicer praktično.

"Imali smo pet šansi, dali dva gola. Zicere smo mašili, ali kada primamo ovakve golove, nemoguće je pobediti. Na meni je da probam da to popravim do sledeće utakmice", rekao je Đukić.

Na kraju je većina navijača skandirala "Đukiću, odlazi", ali jedan deo je vikao i "kup je naš".

"Nije to ništa novo. Moja stvar je da nastavim da radim i da probam da popravim šta se da popraviti. Ostalo nije do mene", rekao je trener.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari