Đukić: "Još nas boli poraz od Radničkog, imamo motiv više"

Autor: Pavle Knežević
sreda 25.04.2018.
15:58
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana itekako pamti poraz od Nišlija. Kaže da gleda i gore i dole na tabeli. Sastanak se desio.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan sutra dočekuje niški Radnički, dužnika koji ga je pre manje od dva meseca pobedio u prvenstvu, sa velikom željom da mu se revanšira, ali i sa obavezom da pobeđuje.

"Sigurno da imamo motiv više da im se revanširamo. Mnogo nas je boleo taj poraz i još nas boli. To će biti motiv više da uđemo u pobednički u utakmicu", rekao je trener Miroslav Đukić novinarima.

Utakmica se igra sutra od 18.00. Partizan u meč ulazi posle pobede nad Čukaričkim u nedelju od 2:1, a pre toga je od istog protivnika izgubio 4:2 u kupu. Kakva je sada situacija u timu?

"Posle pobede kod kuće protiv Čukaričkog ponovo smo na pravom koloseku i ekipa vraća stare utiske, opet smo na pobedničkom pohodu. Nadam se da ćemo nastaviti taj pohod, znamo da će biti teško, da su dobra ekipa i da će hteti da nam zadaju probleme, ali hoćemo pobedu i dobre utiske", rekao je Đukić.

Partizan je ove sezone primio oko 15 golova od bivših igrača Partizana, a i u Radničkom Aksentijević, Subić, Marko Golubović, dvojica golmana...Da li očekujete da oni budu dodatno motivisani?

"Obično se to dešava, da vaši igrači koji su nekad bili tu budu ekstra motivisani. Na zapadu se to rešava klauzulama da ne mogu da igraju protiv vas, haha. Dakle, bilo bi 15-ak golova manje ove sezone. Šalim se, normalno je da žele da dokažu da su neopravdano otišli, to je ljudski. Uvek kad se igra protiv Partizana svi su ekstra motivisani", rekao je Đukić.

Golman Vladimir Stojković neće moći da igra, Marko Jovičić je dobar golman, ali ipak morate priznati da nije isto.

"Stojke je golman sa prestižom, ima internacionalnu karijeru, sve se zna. Na Maretu je da izgradi taj imidž da ga se plaše napadači. On je budućnost Partizana, on sigurno treba dobro da radi, da bude strah i trepet za protivničke igrače, ali na njemu je da radi", rekao je Đukić.

Kad smo kod odbrane, u poslednja dva meča ste primali golove posle teških grešaka odbrane. Da li ste nešto radili po tom pitanju?

"Nisu to golovi koji su greška taktičke postavke pa da to možete radom da to korigujete. Desile su se greške koje su na individualnom radu, koncentraciji i sigurno da je to problem, jer smo ih olako primili. Nismo zabrinuti, ali smo razgovarali sa njima, prikazali im te greške da malo to popravimo, jer oduzimaju mnogo na samopouzdanju i odbrani", rekao je Đukić.

Titula teorijski nije izgubljena, ali isto tako ni Evropa nije obezbeđena. Gledate li tabelu?

"Mi gledamo i gore i gledamo dole na tabeli. Postoje obe opcije, kao što liga nije matematički završena, tako ni drugo mesto nije obezbeđeno. Mi moramo da pobeđujemo zbog sebe i da iskoristimo ako se 'večiti' rival opusti, ali i da ne bismo onima ispod nas dali šansu da nas stignu", rekao je trener.

U medijima se ovih dana pisalo o potresima u Partizanu. Trener je rekao da SMS kojim se od njega traži da pravi izmene "nije tačan", ali je rekao da se sastanak sportskim direktorom desio i da je to normalno.

"Znao sam za sastanak. Sportski direktor je po pozicji je iznad mene i ima pravo da se sastaje sa igračima sa kojima treba da se sastane. Nije ništa problematično", kratko je rekao Đukić.

Osim Stojkovića, neće igrati ni bek Miletić, kao i Luka Cucin, dok se u tim vraća Sejduba Suma, koji je odradio suspenziju.

Utakmica Partizan-Radnički igra se sutra od 18 sati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
trifun
Thursday, 26.04.2018
19:05

Djukiću,sad kad si postao deda idi ti da se igraš sa unukom Danijelom,mani se trenerskog posla,nije to za tebe.