Đukić: "Ja sam kriv za derbi! Kritike su na mestu, pre svega trenera"

Autor: Pavle Knežević
utorak 17.04.2018.
15:34
Izvor: Sportske.net

Đukić preuzeo na sebe svu krivicu za poraz u derbiju, ali misli da su neki napisi medija bili zlonamerni.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić nema nikakvu dilemu ko je kriv zbog poraza na derbiju, a igrače ne želi pojedinačno kritikuje.

"Ja sam najveći krivac, nemam nikakav problem sa tim. Uvek je trener najveći krivac, ja sam šef i moja krivica je najveća. Sigurno je da nismo dobro odigrali utakmicu, svi smo toga svesni", rekao je Đukić novinarima.

Da li bi bilo nešto drugačije da je sastav tima bio drugačiji?

"Sad se nagađa ko je mogao da igra, a to su sve zlonamerne priče. Posle bitke svi su generali. Sada priče zašto nije igrao Tošić i Suma… Mi smo pobeđivali i gubili utakmice sa njima, znamo ko su i šta su oni, nisu oni sporni. A da su igrali a mi izgubili, tekst bi bio 'ekipa koja pobeđuje se ne menja'.

Pa kao Sumim crveni je dobra stvar? Kao, pokazao je karakter u tom crvenom kartonu. Moja profesija je mnogo ozbiljnija. Ja određujem sastav pre nego što počne utakmica. I kada gubimo i kada pobeđujemo mi smo ekipa. Nismo odigrali kao ekipa i to je uzrok poraza
", rekao je Đukić.

Dobro, ali niste dobro odigrali derbi, taj deo nije sporan?

"Da, da, kritika je totalno na mestu, da se iskritikuje na prvom mestu trener. Mi nismo bili mi. Mogu da izgubim od bilo koga, ali mi smeta kad ne budemo mi. Nismo bili agresivni, nismo išli po protivnika", rekao je trener Partizana.

Da li ste zamerili konkretno nekom igraču?

"Nisam igrača, nego ekipu. Da li je to težina utakmice, ne znam. Primljeni golovi su nas poremetili. Bilo je 50 faulova. Utakmica Valensija – Barselona 20 faulova, a ovde 50! Pa onda ulasci doktora, pa izmene...Tu nije bilo igre", rekao je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Tuesday, 17.04.2018
20:26

Niko ne trazi tvoje priznanje krivice, mi trazimo tvoju odgovornost. Da nemas pojma o svom poslu vidio sam na prvoj utakmici koju si vodio. Treba ti sest mjeseci da shvatis takticke i fizicke mogucnosti nekog igraca, a Marko je to rjesavao za pet minuta. Ti i oni koji su te doveli su najvece zlo Partizana od postanka do danas. Za Ilijeva i tebe bila bi privilegija da odete bez kazne.

avatar
NemanjaViidiic No1
Tuesday, 17.04.2018
16:55

Bilo igre da primite 5 komada negi sreca vas prati

avatar
JF AVALA
Tuesday, 17.04.2018
16:16

Idi već jednom

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 17.04.2018
15:42

Cuti, kasno je za pra(vda)nje, da se ti pitas, ni Pantic ne bi igrao u subotu. Sa tobom i bukvalno mozemo da izgubimo od svakoga, u to sam uveren :-) Kako je moguce da dajete izjave da je sve bilo izgubljeno i pre Derbija, kako je moguce da dajete izjave da nije moguce vratiti se makar na 2:2 i ostati neporazen i u trecem ovosezonskom Derbiju (i ovako imamo bolji medjusobni skor, ali, kako ja sada da tvrdim da smo zasluzili titulu pored onoliko kikseva protiv drugih, kako pored onakve igre u prvom Derbiju i onakve bruke i sramote za vikend- cak ni u decembru nismo bili bolji vec ravnopravni- u najboljem slucaju), kako je moguce da vi imate obraza da menjate teze i da potiskujete pricu o tome kako je uopste doslo do 0:2? I nismo mi uopste sami sebe pobedili jer vidim da i to neki (nasi) izjavljuju, oni su to ucinili, da nisu dali tada kada su dali, dali bi nam kasnije. Ej, bre, za tebe je Suma krilo, kod tebe niko nije napredovao, kod tebe ne igraju ni Vakulko, ni Ivanovic, cak ni levi bek- pridoslica, NISTA nisi postigao, 0!!!

avatar
4k4Dex
Tuesday, 17.04.2018
18:59

Je l ti znas da niko ne cita ovako dugacke komentare?

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 18.04.2018
17:59

Trifune, da li si ti normalan? VELIKA slova sluze za apostrofiranje, a ti treba da ides kod nekog oftalmologa jer ocigledno ne vidis tacke kojima razdvajam recenice.

avatar
trifun
Wednesday, 18.04.2018
11:11

Ja sam pročitao jer mi je skrenuo pažnju da sam jednu reč pogrešno napisao , pa rekoh ajde da vidim kako on stoji sa tim.Čuo sam za prostoproširenu rečenicu ali njegovo pisanje,stvarno ne znam gde bi svrstao.Piše neke reči velikim slovima a one se pišu malim.Piše kilometarske rečenice,teško je ispratiti tok njegovih misli.Da postoji velikoproširena rečenica pa da i razumem.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 17.04.2018
20:25

Ako ti je ovo dugacko, ti mora da bezis od -Rat i mir- kao djavolko od krsta:-D