Đukić: "Evropa je uspeh koji ne treba slaviti, a sada je na redu Zemun"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 24. februar 2018.

  • 14:26

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Partizana kratko se osvrnuo na evropsku odiseju šampiona Srbije, a onda je otkrio sa kakvim snagama ide na Zemun.

Đukić:
Foto: Epa/Martin Divisek
Miroslav Đukić kaže da je Partizan napravio veliki uspeh u Evropi, ali da ga ne treba slaviti. Svi su se sada okrenuli domaćem prvenstvu, a prvi rival je Zemun, na koji će tim ići verovatno bez Vulićevića.

"Želim prvo da se osvrnem i da čestitam Partizanu na ostvarenom uspehu u Evropi. Ispasti u šesnaestini finala je jedna velika stvar, želim da ponovimo to naredne godine. To je veliki uspeh koga ne treba proslavljati, ali jeste uspeh, napravili smo dobru stvar i sada se okrećemo našem ligaškom takmičenju", rekao je Đukić.

Portparolka kluba Biljana Obradović obavestila je novinare u "Zemunelu" da trener neće odgovarati na pitanja o Viktoriji Plzenj, već samo u Super ligi. Prvi protivnik je Zemun, ekipa koja je proleće počela pobedom od 3:0 nad Borcem, iako je u prelaznom roku ostao bez 12 igrača.

"Videli smo ranije da su teške utakmice posle Evrope. Zemun je doveo dobra pojačanja, pobedili su  Borac, odigrali dobro, očekuje nas veoma teška utakmica. Znam ih iz te utakmice protiv Borca, jedna kompaktna, dobra ekipa, kao što očekujem. Igraće na brze tranzicije, ima jako dobre igrače u špicu, rade dobro u defanzivi, a onda izlaze u brze kontre kojima su kaznili Borac. Očekuje nas veoma teška utakmica, igraćemo protiv pune odbrane, ekipa će igrati defanzivno i izlaziti u kontranapade", objašnjava trener.

Vulićević verovatno neće igrati protiv Zemuna, a protiv Viktorije je igrao pod injekcijama, tako da klub ne želi da rizikuje.

"Videćemo još kakvo će biti stanje Zdjelara, ostali igrači, osim Mitrovića, mislim da će biti spremni za utakmicu. Mitrović je dobio udarac u butni mišić, za koji se ispostavilo da je bila mala ruptura. Pretpostavljamo da će biti spreman do utakmice u Nišu", rekao je Đukić.

Cele polusezone se priča o pripremi igrača za Super ligu posle evropskih utakmica, koliko će sada taj proces biti drugačiji?

"Ne bi trebalo da bude ništa drugačije. Uvek dođe do ispadanja u Evropi dođe do nekog pražnjenja i sigurno treba da se što pre okrenemo našem domaćem takmičenju. Moramo da budemo svesni da ako hoćemo ozbiljne stvari u Evropi, moramo da ih ostvarimo preko našeg takmičenja. Moramo ozbiljno pristupiti, nikoga ovde nismo lako dobili, protiv svih smo imali problema, što je normalno i dokaz da je naše prvenstvo ujednačeno. Morate ozbiljno shvatiti protivnika", rekao je Đukić.

Utakmica će se igrati bez prisustva publike.

"Uvek smatram da igranje bez publike oduzima čar fudbala. Fudbal je prelep sa publikom, oni vas gledaju, motivišu, živite za to da zadovoljite. Nekako je tužno i neprijatno, ta sablasna tišina...kao da nemate svest da igrate prvenstvenu utakmicu, već kao da igrate trening utakmicu", rekao je Đukić.

Armin Đerlek je bio starter u prošlom kolu, a sada je, kako kaže trener, u svim opcijama.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari