Đukić: "Da napravimo dva koraka napred posle poraza"

Autor: Pavle Knežević
subota 12.08.2017.
12:22
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana veruje da će njegov tim odigrati dobro u derbiju kola protiv Vojvodine u Novom Sadu i nada se da će ekipa naučiti nešto iz prvog poraza u prvenstvu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da će ići na pobedu protiv Vojvodine u Novom Sadu, a naglasio je i da cela ekipa treba da radi za defanzivu, koja treba da bude osnov za ofanzivnu igru koju želi.

"Još jedan težak meč, derbi. Ti mečevi su uvek teški i dobra uvertira za evropske utakmice protiv Videotona. Biće zaista teško, ali mi smo Partizan, i uvek u tim teškim utakmicama verujem da će moja ekipa pružiti maksimum i odigrati dobar meč", rekao je Đurđević.

Partizan je u sredu izgubio kod kuće od Voždovca 3:1 i tako pretrpeo prvi poraz u prvenstvu posle godinu dana. Sutra od 19 sati igra protiv Vojvodine u Novom Sadu meč petog kola Super lige.

"Svaki poraz u Partizanu boli, ali mislim da je sve to proces i da ti teški porazi mogu da pomognu ekipi, da joj omoguće da ode dva koraka napred. Nadam se da ćemo svhatiti da ne možemo da živimo smao od ofanzive, već da moramo da radimo za ekipu. Želim da Partizan bude ofanzivna ekipa, ali da rade defanzivu, da Suma, Tavamba, Đuka shvate da moraju da rade ekipu", rekao je Đukić.

"Bez toga nema ushpeha u bilo kojoj ekipi. Moramo da povratimo defanzivnu stabilnost, a to mora da pruži cela ekipa. Ne golman ili četvorica pozadiazad, već cela ekipa. Kad imamo defanzivnu stabilnost, onda možemo da igramo ofanzivno", kazao je trener.

Uroš Đurđević ima udarac u mišić i neizvesno je da li će biti u konkurenciji za sastav sutra, dok će Nebojša Kosović pauzirati oko 15 dana.

Filip Kljajić je imao dva "kiksa" u dve utakmice, tako da su novinari pitali Đukića ko će braniti.

"Golman. Videćemo, još razmišljamo. Ko god bude na golu, verujemo u njega. Nema problema, verujemo u njega", rekao je Đukić.

Trener je kazao još ne razmišlja o Vladimiru Stojkoviću, jer još nije član tima, ali Teofilus Solomon jeste.

"Sigurno da će da predstavlja veliko pojačanje. Špic igrač, golgeter, ozbiljno pojačanje, mlad momak, ne želimo da mu stavaljmo pritisak, želimo da iz mirnoće počne da igra dobro", rekao je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Saturday, 12.08.2017
23:18

Meni je mnogo bitnije da pobedimo u četvrtak i treba odmoriti neke igrače koji su umorni.Klub može da opstane i bude stabilan samo ako svake godine igra ligu evrope, domaća titula ništa ne vredi.Ja bih pristao da svake sezone budemo drugi ali da igramo ligu evrope,tu su pare i bodovi od UEFA.

avatar
ercov
Saturday, 12.08.2017
21:26

Evo ga, vec je poceo da menja pricu i sam sebi da skace u usta. Prvo je bilo, mi smo Partizan i samo ofanziva a posle bruke od Ilije Stolice sada napada napadace kako ne igraju odbranu i kako je odbrana pokretac svakoga tima !? Cist folirant, a samo njegovom zaslugom smo ispali od Olimpijakosa, izgubili od Vozdovca i vec protiv Javora i Spartaka se uverili da ovaj tim nema nove ideje niti neku igru. U modernom fudbalu odbrambeni igraci moraju da znaju da barataju sa loptom,od noge do noge da je iznesu a ne svaku da panicno ispucavaju na drugu stranu terena a upravo to nam je u nedelju predstavio Stolica sa svojim presecnim fudbalerima. Djukic je velika trenerska prevara u to sam ubedjen 1000%.

avatar
pfc
Saturday, 12.08.2017
20:15

Ovaj Djukic me podseca na Grofa. Stalno neka sprdnja na konferencijama za stampu a ige nema.

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 12.08.2017
13:41

defaziva ocaj duka nume da naprvi organzaciju igre[sklad]napad odbrana Mare sa ovim igracima vise ih bilo u zavrsnici a kod Duke igraju bez obaveza neki igraci vise nih to skupo placamo dosad neorganzovani

avatar
svojnasvome
Saturday, 12.08.2017
13:08

Nema igre bre....lose izgleda u prvenstvu.....treba suma uros defanziva....jbt ne pominju se rupetine cirko kljajic miletic nego da ovi treba da rade defanzivu, pa tteba neki ali brr pricaj o sustini problema bre....o najvecoj rupi u istoriji partizana u odbrani....cirkkooooo

avatar
Saturday, 12.08.2017
12:49

N.Stevanović - Vulićević, Miletić, Ostojić, Monir - Janković, Everton, Radin, Suma - Đurđević, Tavamba. Rezerve: Jovičić, Marković, Miletić, Marjanović, Đuričković, A.Stevanović, Jovanović ili tako ili ćemo ispasti iz Evrope i ostati bez trofeja jer od početka sezone Đukić izvodi šarenolike sastave i protokole.

avatar
PLAYBOY
Saturday, 12.08.2017
13:36

ne moze ta formacija brale...previse je ofanzivna za Videoton, a i suma nije za levog krila, on je desetka, treba da razigrava ekipu i uposljava spiceve u gol sanse kao sto to radi npr Kanga u zvezdi.

avatar
Saturday, 12.08.2017
15:02

Ako je moglo protiv Olimpijakosa u revanšu može i protiv Videotona.

avatar
R V T
Saturday, 12.08.2017
14:35

Tavamba ce biti desetka:-D

avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 12.08.2017
13:42

Ne mozete ostati bez trofeja, 1234 X ste jaci od svih zajedno. Ili si prvi put u zivotu pomislio da neko moze da vas ugrozi

avatar
Kako~Bilo~
Saturday, 12.08.2017
12:31

Izgubit ce Partizan i ovo...sve dok je ovaj na klupu nema srece...on i njegova ofanzivna igra...a u odbranu promaja...

avatar
R V T
Saturday, 12.08.2017
12:26

Vidis, u tome i jeste problem jer to strasilo nije golman niti ce ikada to postati. Treba da se odreknes Kljajica, Cirkovica i Jevtovica, a bogami i levog beka koji se odaziva na ime Nemanja Miletic. Ti si teska prevara, neobrazovan covek i sarlatan, kostalo bi da te otpusti uprava, a bas te boli briga za Partizan, vazno je samo da ti leze platica, amateru jedan!

avatar
Navijač Partizana
Saturday, 12.08.2017
12:48

Amter bio trener Valencije?

avatar
R V T
Saturday, 12.08.2017
13:14

Ne postoji Valencija. Opa, opa, tako je, taaaako je, Kico, Tava, presing, pas, paaas, paaaaas!

avatar
Sasa1969
Saturday, 12.08.2017
12:58

Pa ja to pricam od dana kad je stigao u Partizan