Đukić: "Bili smo bliži pobedi, ne zameram ništa igračima"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 13. decembar 2017.

  • 21:03

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Partizana složio se da je Ožegovićeva šansa mogla da reši meč, ali je generalno zadovoljan nastupom svoje ekipe.

Đukić:
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Trener Partizana Miroslav Đukić ocenio je da je njegov tim bio bliži pobedi u derbiju sa Crvenom zvezdom, ali je čestitao igračima na nastupu u večerašnjoj utakmici.

"Čestitam akterima na fer i korektnoj borbi. Čestitma mojim igračima na zalaganju i igri. Mislim da smo bili bliži pobedi, ali nismo uspeli. Mogu samo da čestitam mojim igračima. Idemo na odmor sa dobrim utiscima. Posle mesec dana odmor počinjemo ponovo da jurišamo na ligu, na prvenstvo i na kup", rekao je Đukić.

Da li se slažete sa ocenom da je Ožegović mogao da reši meč i da je ta šansa presudila?

"Taj promašaj je ključni momenat jer smo tu mogli da zatvorimo utakmicu. Ne mogu ništa da kažem Ožegu, odigrao je jednu vrhunsku utakmicu. Mogu samo da mu čestitam na zalaganju i borbenosti. Nije moglo da bude lepote, teren je težak. Dobro je da se završila liga, tereni su sada sve teži i natopljen vodom. Ne mogu igračima da zamerim ništa i da tražim više od njih", rekao je Đukić.

Utakmicu su obeležile užasne scene na tribinama i prekidi zbog pirotehnike. Koliko je to uticalo na vas i da li je doprlo do vas uopšte?

"Videli smo neka dešvanja, nemilse scene koje niko ne želi. Mislim da su fudbaleri i stručni štabovi dali primer sportskog rivalstva koji treba svi da sledimo. Zvezda i Partizan su dva naša najveća kluba, bilo bi lepo da postoji poštovanje među nama.

Da izbegavamo te scene i da smanjimo tenzije koje postoje između dva naša najveća kluba. Iza nas stoji mnogo ljudi, edukujemo i decu i moramo da damo primer viteštva i sportske borbe i svih vrednosti koje fudbal nosi sa sobom. Fudbal je prelepa, prelepa stvar u kojoj nema mesta ovakvim stvarima
", rekao je Đukić.

Igrači imaju slobodno do 10. januara, kakvi su Đukićevi planovi?

"Imaćemo sastanaka sa upravom, sa sportskim delom, pa da vidimo ko ide, ko ostaje, da vidimo šta i kako za sledeću polusezonu", rekao je Đukić.

On je ocenio da je penal bio "očigledan".

"Mislim da niko nije imao dilemu da je bio penal, Mažić je dosudio šta je video. A to što sam rekao pre utakmice da neću određivati izvođače sam se šalio. Naravno da imamo spisak. Jevtović je bio prvi, ali je bio napolju zbog povrede, tako da je bio red na Sumu", rekao je Đukić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari